Deelstaat VORARLBERG, Naar stedenlijst Oostenrijk. Naar kaart van Oostenrijk. Naar uw accommodatie!

Au im Bregenzerwald Bartholomäberg Bludenz
Bludesch Damüls Dornbirn
Feldkirch Götzis Lech a. Arlberg
Oberpettnau Rankweil Riezlern-Kleinwalsertal
Schwarzenberg Tisis Unterpettnau
Ludesch    

BREGENZ
- http://www.bregenz.ws  
Hoofdstad van de deelstaat Vorarlberg, 28,900 inwoners
Rondgang:
station - promenade langs het meer* - aanlegplaats - Kommarkt: Kunsthaus, Kommarkttheater, Nepomukkapelle, Landesmuseum - RathausstraBe: stadhuis, meerkapel - Maurachgasse - Oberstadt (oude binnenstad)*: stadspoort, Martinstoren*, Martinskapel - parochiekerk - ThalbachstraBe - station,
ca, 1,5 uur. (zonder detailbezichtiging),

Verdere bezienswaardigheden:  
Festival- en congresgebouw met het grootste drijvende toneel ter wereld (festival aan en op het meer in juli/augustus), recreatieterrein met diverse sportfaciliteiten, paleis Thum und Taxis - Pfänder, 1064 m (panoramakabelbaan): uitkijkplaats**, wildpark en Adlerwarte (roofvogelwacht met vliegdemonstraties) van 1,5 tot 3,10, demonstraties om 11.00 en 14,30 h - Gebhardsberg, 600 m: uitzichtpunt, burchtcomplex, bedevaartskerk - Bodensee*: rondvaart*,

Aanbevelenswaardig:
uitstapjes in de omgeving, rondrit door het Bregenzerwald (kaasroute),

ALPENREGION BLUDENZ / VORARLBERG
 
Nieuwe comfortabele kabelbanen leiden in het Brandnertal rechtstreeks vanuit de dorpen naar het skigebied. De pistes worden met zorg geprepareerd. Er zijn diverse routes beschikbaar voor liefhebbers van Tiefschnee.

Maar het is vooral de familievriendelijke aanpak die dit gebied zo kenmerkt.
Dat willen gezinnen immers: gastvrijheid, vriendelijke en persoonlijke behandeling en gunstige tarieven voor wie met kinderen komt. Een tip is de organisatie "family friends
Brandnertal". De aangesloten hotels en pensions garanderen gezinnen een verblijf zonder zorgen en stress.

Uniek in de innovatieve Infrastructuur
 
van het gebied is het nieuwe Funpark. Zowel gevorderden als beginners, boarders en freestylers, kunnen hier stunts oefenen op uiteenlopende toestellen zoals de kicker en diverse boxen.

Dichtbij Arlberg ligt het familieskigebied SonnenkopfiKlostertal,
met tot in het late voorjaar grote sneeuwzekerheid. Ook al een dromenland voor gezinnen. Zo heeft "Schneemannland-Erlebniswelt" kinderopvang, is skiën voor kinderen tot 8 jaar gratis en zijn er gunstig geprijsde gezinspassen. Op skiles leren kinderen vanaf 5 jaar gegarandeerd binnen drie dagen mooie bochten maken. Lukt dat niet, dan krijgen zij gratis extra lesdagen. Brandnertal14 liften - Sonnenkopf 10 liften, Brandnertal 55 km pistes - Sonnenkopf 30 km pistes

Meer informatie: Alpenregion Bludenz Tourismus  
Tel. 0043-5552-30227 - info@alpenregion.at - www.nl.alpenregion.at
Meer winterplezier vindt u op
www.vorarlberg.travel

Ook freeriders kunnen prima terecht in dit skidomein.
Er zijn uitdagende afdalingen met diverse "Tiefschneevarianten". Interessant is een uiterst selectieve zwarte piste, 1,5 kilometer lang, die met een helling tot 60 procent tot de snelste van Oostenrijk hoort. En vergeet de rodelbaan niet! Die loopt van het berg - naar het middenstation (2 km) en telt meerdere verbluffend steile stukken (www.klostertal.info).

MONTAFONIVORARLBERG  
Er is allerlei berg beleving mogelijk in het Montafon, een 39 kilometer lang dal met elf dorpen, omringd door hooggebergte. Bergbeleving? Neem de HochjochTotale. 's Morgens vroeg het bed uit -even slikken. Maar de beloning mag er zijn: u gaat als eerste met de lift bergop en doet In de onvergelijkelijke sfeer van de ochtend een afdaling over de maagdelijke piste. Hierop volgt een ontbijtbuffet in het bergrestaurant.

En dan is er de Golm, die we in Vorarlberg aanduiden met "Bewegungsberg".
 
Hier vooral rode en zwarte pistes en een 9 kilometer lange afdaling naar het dal. Hier bevinden zich ook highlights als de legendarische Diabolo, een van de steilste pistes van Oostenrijk, en de Alpine-Coaster-Golm.

Gezinnen en liefhebbers van rustig toeren kiezen voor Gargellen als verblijfplaats.
 
Het dorp ligt op 1430 meter hoogte aan het eind van een zijdal. Door de beschutte ligging is rust gegarandeerd. In dit fameuze dal, waardoor de rivier de III stroomt, zijn de voorzieningen veelzijdig. Bij de Nidla-Variantenafdaling is het hoogteverschil van 500 meter een uitdaging voor de gepassioneerde wintersporter. Beginners en kinderen vindt u met name op de pistes van Kristberg.

We geven een tip:
 
Bezoek het gebied Silvretta-Bielerhöhe en ga naar de bergpas van de Silvretta-HochalpenstraBe. Daar, op ruim 2000 meter, is het uitzicht op het hooggebergte met drieduizenders zoals de Piz Buin adembenemend. Vanaf winterseizoen 2011/12 verbinden twee moderne gondelbanen de Nova met de Hochioch Daardoor wordt Silvretta Montafon het grootste skigebied van Vorarlberg.

Meer informatie:
Montafon Tourismus GmbH - Tel. 0043-5556-722530  info@montafon.at  
Meer winterplezier vindt u op
www.vorarlberg.trave

KLEINWALSERTAL I VORARLBERG  
Het wintersportgebied reikt van 813 meter hoogte aan de Beierse kant - want Inderdaad, het ligt In twee landen - tot meer dan 2200 meter. Dankzij moderne besneeuwingsvoorzieningen blijft het witte tapijt liggen tot ver in het seizoen.

Vorarlberg en de skisport horen bij elkaar als geur bij smaak,  
als bomen bij het bos. Het witte winterlandschap en de goed geprepareerde pistes werken de echte liefhebbers altijd weer op de verbeelding. Wie het liever rustiger aan doet verkiest de langlaufloipes, de wandelpaden of een van de talrijke rodelbanen. En omdat we nog nooit iemand hebben ontvangen die niet van lekker eten houdt, staan de chef-koks in de keukens van Vorarlberg klaar om het de gasten naar de zin te maken. Zij hebben allemaal hun specialisrr.o. van cr.linair afgewogerl tot creatief-regionaal. Het Klein-walsertalis via Duitsland vanuit Nederland en België snel, geneflijk erl zonder toilleffing te bereiken.

Meer informatie:
Kleinwalsertal Tourismus
Tel. 0043-5517-5114-0
www.kleinwalsertal.com - info@kleinwalsertal.com

Met een beetje geluk
kan de avontuurlijk aangelegde bezoeker zijn vakantiebudget voor een deel of zelfs helemaal terugverdienen In het
casino. En elke dinsdag ontmoeten de gasten van het skigebied elkaar bij de "Schrleemanntreff", om in een goede sfeer erl bij live muziek de dag uit te luiden. Voor wie te gast is in het Klelnwalsertal luidt het devies: alles kan, niets moet.

GROSSES WALSERTAL I VORARLBERG  
Ze liggen dicht bij elkaar, de drie kleine skigebieden in l aschina. Sonntag-Stein en Raggal en het nabijgelegen Dam Lils-Mellau. Een gratis ski bus brengt de gasten direct naar de dalstations. Twee ski en snowboardscholen leiden beginners en gevorderden op in de edele sneeuwsport. Voor kinderen van 2 tot 4 is er opvang mogelijk In de Mini-Club in Faschina Het wemelt in de omgeving van de langlaufloipes, zowel eenvoudige om de techniek te verfijnen en de schwung op te doen. als de meer selectieve die stijgen en dalen en dus de conditie aanspreken.

Voor de afwisseling
 
kunt u sneeuwschoentochten maken. Die gaan buiten de paden, maar zonder schade aan te richten. En natuurlijk ook winterwandelingen, gewoon op de bergschoenen. Het winterprogramma telt evenementen als de "Nachtskûauf". "Nachtrodelen", de "Raggaler Genusswanderung".

In Sonntag-Stein,
de boerderij detektive en nog veel meer, Een van de culturele hoogtepunten IS het "Funkenabbrennen" waarbiJ, door het aansteken van een groot vuur, de winter en de boze geesten verjaagd worden. Dit vindt in het weekend van 25 en 26 februari 2012 plaats.

Meer informatie:  
Verein GroBes Walsertal Tourismus
Tel: 0043-5554-5150 - info@walsertal.at - www.walsertal.at

  ** Uw accommodatie in geheel Oostenrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Oostenrijk     
  ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
  ** U vindt er o.a.:
   Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets
  
** Voor Bregenz kan dat goed via: City/at/Bregenz.html  Er zijn 21 accommodaties online boekbaar.   
** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 102 landen.  ▲