Brixen im Thale 6364, naar overzicht Tirol. Met Parochiekerk Mariae Himmelfahrt. Naar stedenlijst Oostenrijk. Naar kaart van Oostenrijk. Naar uw accommodatie!

       
Reeds in 788 wordt op deze plaats een kerk vermeld.
Het huidige bouwwerk werd tussen 1789 en 1795 opgetrok
ken door Andrä Hueber uit Kitzbühel. De kerk, met drie koepels en een eenvoudige façade, heeft een harmonisch interieur, waarin elementen uit rococo en classicisme samengaan. De drie koepeltraveeën en de halfronde apsis met altaren werden in 1796 door Peter Pflauder van classicistisch stucwerk voorzien. De zijkoepels werden in 1795 beschilderd door Andrea Nesselthaler, de fresco's van de hoofdkoepel, in rococostijl, zijn van de Tiroler Jos. Schöpf. Van zijn hand is ook de schildering op het hoofdaltaar, die de hemelvaart van Maria voorstelt.

Andere bezienswaardigheden

In de kerkhofkapel uit 1734 bevindt zich een houten kruisiginggroep uit 1790. De kapel Johannes de Doper op de Hohe Salve werd gebouwd in de 2de helft van de 16de eeuw, heeft overblijfselen uit de gotiek. Het hoogaltaar dateert uit de 2de helft van de 17de eeuw.
 
Niet ver van Brixen ligt HopfgartenOmgeving

Niet ver van Brixen ligt Hopfgarten, , Tirol, gedomineerd door een mooie op een hoogte gelegen rococo
kerk, de
Parochiekerk hll. Jakob und Leonhard
De herbouw van de van oorsprong gotische kerk werd in 1758 begonnen door bouwmeester Kassian Singer uit Kitzbühel en voltooid door Andrä Hueber. Bijzonder indrukwekkend is de façade, met de originele raamindeling. In het interieur zijn vooral de plafondschilderingen van Joh. Weiss uit 1763 bezienswaardig.
Vanuit Hopfgarten
kan men ook nog gaan kijken naar de oorspronkelijk laatgotische, barok verbouwde Els
bethenkapelle bij Engelsberg en naar de uit de romaanse tijd daterende ruïne van de Burg Engelsberg, die in 1526, tijdens de Boerenoorlog verwoest werd.

Bichlbach 6621, naar overzicht Tirol 
Parochiekerk zum hl. Lorenz
De eenvoudige barokke kerk verheft zich midden in het fraai gelegen bergdorpje. De kerk, die al in 1394 in de kronieken wordt vermeld, werd in 1552 door Moritz van Sachsen verwoest en van 1733-1736 herbouwd. Van de oorspronkelijke gotische kerk zijn alleen een kleine toren aan de noordkant en het steile koor bewaard.
Interessant zijn de fresco's, vervaardigd tussen 1778 en 1785:
de Hemelvaart van de heilige Laurentius in het schip en de Wonderbare broodvermenigvuldiging in het koor. De kruiswegstaties zijn van P. ZeilIer, de schildering op het hoogaltaar, 1736, het martelaarschap van de heilige Laurentius voorstellend, is van J. B. Riepp.

Kirche zum hl. Jose
f

De door Andreas Hofenegger gebouwde kerk van het gilde der timmerlieden verheft zich hoog boven het plaatsje op een steile rots. De in 1710 naar een plan van Joh. Jak. Herkomer gebouwde kerk bestaat uit twee vierkante ruimten, de grootste overkluisd door een koepel, de kleinste door een tongewelf, en domineert twee achthoekige grafkapellen. De inrichting van de architectonisch interessante kerk stamt uit de eerste helft van de 18de eeuw.

Omgeving
Op 4 km afstand van Bichlbach ligt Benvang,

een ideaal skigebied en een geliefd wintersportoord. De Parochiekerk zwn hl. Jakob stamt uit de eerste helft van de 15de eeuwen werd in 1731 vergroot. Gotisch zijn nog het westportaal, de spitsboogramen van het koor, met netgewelf, en de noordelijke toren. Kansel en biechtstoelen stammen uit de eerste helft van de 18de eeuw. De plafondschilderingen en de altaardecoraties werden tussen 1944 en 1946 aangebracht. Aan de linkerkoorwand be
vindt zich een altaarschildering.  

Brixlegg 6230, naar overzicht Tirol 
Parochiekerk Unserer Lieben Frau
De kerk werd begin 16de eeuw gebouwd. Het bouwwerk is hoofdzakelijk laat
gotisch, de aankleding, zoals het rococostucwerk, dateert echter grotendeels uit de 2de helft van de 18de eeuw. Ook de plafond schilderingen werden oorspronkelijk in 1768, door Christoph Anton Mayr, vervaardigd. De vijf rococo-altaren werden begin 18de eeuw gemaakt, het stuk op het hoogaltaar van Kaspar Waldmann is echter vroeger gedateerd.

Andere bezienswaardigheden

De Ma
riahilf-Kapelle,
die in de 18de eeuw werd gebouwd, heeft een plafondschildering uit 1958 van Fred Hochschwarzer.
De Kreuzkapelle
uit 1699 is een centraal bouw met laatgotisch marmeren portaal. Uit dezelfde tijd dateert het altaar. De in 1945 verwoeste koepel werd in 1949 her
bouwd.
Op een heuvel boven het plaatsje
staan resten van de muren van de Burg Mehmstein (begin 12de eeuw).
 
Brixlegg: l. burcht Matzen, r. burcht KropfsbergOmgeving
 
De uit de 12de eeuw daterende Burg Matzen,
met een machtige romaanse bergvrede, ligt aan de Bundesstrasse naar Innsbruck. Het in 1873 gerestaureerde bouwwerk, waarop twee interessante laatmiddeleeuwse binnenhoven aansluiten, is thans in particulier bezit.
Vlakbij ligt Schloss Neu
-Matzen,
waar aan het einde van de 19de eeuw de componist Hugo Wolf de zomers doorbracht. Aan dezelfde weg ligt de imposante ruïne van
Burg Kropfsberg,
die in de 12de eeuw door het aartsbisdom Salzburg werd gebouwd ter bescherming van het Zillertal. Niet ver hiervandaan staat de goed bewaard gebleven
Burg Lichtenwerth
uit de 12de eeuw, oor
spronkelijk als waterburcht gebouwd op een eiland tussen twee armen van de Inn.  

  ** Uw accommodatie in geheel Oostenrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Oostenrijk     
  ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
  ** U vindt er o.a.:
   Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets  
 ** Algemene info over Oostenrijk