KRETA  en MYCENE, wereldberoemd zijn de fresco?s en hun beschilderde keramiek - Myceners bouwden op de Peloponnesus burchten,  cyclopische muren en koepelgraven.
Naar overzicht kunsthistorie.  Naar uw accommodatie!

    

Meer dan 1000 jaar later dan in Egypte en MesopotamiŽ ontstond er op Kreta een derde beschaving.
De Kretenzers bouwden schitterende paleizen , bijv. in Knossos en Phaetos. Het centrum is een rechthoekige binnenhof  met eromheen vertrekken, gangen staatsietrappen en magazijnen. Men kenden al verwarmingssystemen, stromend water en rioleringen. Wereldberoemd zijn de fresco?s en hun beschilderde keramiek.

De Myceners bouwden op de Peloponnesus burchten, 
cyclopische muren en koepelgraven. Grondpatroon van de burcht was het megaron, gewone woning: rechthoekige zaal met in het midden een open haard tussen zuilen en er boven een opening in het zadeldak voor de rook . Bekend zijn verder de fresco?s met dier- en plantmotieven, edelsmeedkunst en de beschilderde Myceense vazen.
Zie ook Kreta en  Mycene


** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 190 landen. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, boeken in uw taal is mogelijk!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ!