KROATIň, is geen groot land, maar het is tegelijkertijd een mediterraan en een Midden-Europees land, een bergachtig en een vlak land, een maritiem en een continentaal land. Aan de hand daarvan kan men al vermoeden dat KroatiŽ gekenmerkt wordt door een verscheidenheid en rijkdom die typisch is voor veel grotere Europese landen, ofwel dat hier op een relatief klein oppervlak landschappen voorhanden zijn, die we anders in vergelegen streken van Europa en de wereld op zouden moeten zoeken. Daarom hoort KroatiŽ ondanks zijn relatief kleine grondgebied qua bioverscheidenheid tot de eerste vijf landen van Europa, en sommige kleinere delen daarvan zelfs qua bioverscheidenheid tot de rijkste gebieden ter wereld.  Maak uw keuze

Steden Buje
Dubrovnik Groznjan
Labin Motovuni
Porec Sibenik
Split Trogir
Zadar Zagreb
Eilanden  
Kornati Bhijuni eilanden
Miljet Kvarner eilanden
Midden-Dalmatische eilanden Smaragden van Zuid-DalmatiŽ
Diversen: Cultureel erfgoed
Natuurlijk erfgoed Kroatisch Verkeersburau
Kaartjes: DalmatiŽ - Zuidelijk KroatiŽ
Midden-KroatiŽ en SlavoniŽ IstriŽ, Kvarner en Bergen
    
Bron o.a.
:
de rijk geÔllustreerde brochures: Wonderbaarlijk natuurlijk erfgoed van KroatiŽ;  Kroatisch cultureel erfgoed en KroatiŽ in Beeld. Site is  : http://nl.croatia.hr/

Uw accommodatie in KroatiŽ
kunt U goed boeken via Hotels/Appart.KroatiŽ. Er zijn 587  hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden:
Zagreb  -  Rakovica  -  Zadar  -  Dubrovnik  -  Plitvička Jezera  -  Poreč  -  Split  -  Trogir  -  Opatija  -  Cavtat  -  Podstrana  -  Hvar
Hotels in de populairste regio's;
Dalmatie
Gorski kotar
Makarska Riviera
Peljeöac
Plitvice meren
Slavonia
Hotels op/nabij luchthavens:
Bol (BWK)
Dubrovnik Airport (DBV)
Osijek (OSI)
Pleso (ZAG)
Pula (PUY)
Rijeka (RJK)
Split Airport (SPU)
Zadar (ZAD)
 
Hotels op eilanden in KroatiŽ
Brac
Ciovo
Cres
Elafiteilanden
Hvar
Korcula
Krk
Lastovo
Losinj
Mljet
Murter
Pag
Sipan
Ugljan
Vis
Hotels in staten/provincies in KroatiŽ
Brodsko-posavska
Dalmatie (Dubrovnik regio)
DalmatiŽ (Sibenik regio)
DalmatiŽ (Split regio)
DalmatiŽ (Zadar regio)
IstriŽ
Karlovac county
Krapina-Zagorje
Kvarner
Lika-Senj County
Osječko-baranjska ěupanija
Primorsko-Goranska
Sisak-Moslavina County
Vukovar-Syrmia County
Zagreb County

KroatiŽ is geen groot land, maar het is tegelijkertijd een mediterraan en een Midden-Europees land, een bergachtig en een vlak land, een maritiem en een continentaal land.
Aan de hand daarvan kan men al vermoeden dat KroatiŽ gekenmerkt wordt door een verscheidenheid en rijkdom die typisch is voor veel grotere Europese landen, ofwel dat hier op een relatief klein oppervlak landschappen voorhanden zijn, die we anders in vergelegen streken van Europa en de wereld op zouden moeten zoeken. Daarom hoort KroatiŽ ondanks zijn relatief kleine grondgebied qua bioverscheidenheid tot de eerste vijf landen van Europa, en sommige kleinere delen daarvan zelfs qua bioverscheidenheid tot de rijkste gebieden ter wereld.
Zo beschikken we in KroatiŽ over een heel gelede, bosrijke kust met tal van eilanden
net als in de zuidelijke zeeŽn en goed bewaard gebleven mediterrane steden met smalle straten en stenen huizen net als in ItaliŽ, maar ook over uitgestrekte groene weides met rotsmuurtjes die heel erg sterk aan Ierland doen denken. De berggebieden van KroatiŽ worden getooid door uitgestrekte, onaangetaste bossen net als in het Scandinavische noorden van Europa, romantische meren, snelle rivieren en pittoreske bergplaatsen als in de Alpen, maar ook vervaarlijke rotspartijen met gapende afgronden en diepe canyons net als in het "Wilde Westen" van Amerika.
In de uitgestrekte vlaktes van het Kroatische laagland
liggen grote en onaangetaste moerasgebieden die we elders alleen aan zullen treffen de aan de meest oostelijke grenzen van Europa in Rusland of de OekraÔne, terwijl de omliggende heuvelachtige streken met hun wijngaarden en middeleeuwse kastelen weer heel erg lijken op Duitsland en Oostenrijk.   

** Via Hotels/Appart.Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 110 landen.
** Hoe maak ik een Printversie van de pagina"?