REGIO TRENTINO-ALTO ADIGE, aangrijpende landschappen. De noordelijkste regione van ItaliŽ, Trentino-Alto Adige, wordt begrensd door Lombardia en Zwitserland in het westen, de Veneto in het oosten en Oostenrijk in het noorden. Naar regio kaart ItaliŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

Bolzano Bressanone Gries
FiŤl/VŲls Merano St. Konstantin
Trente / Trento Vipiteno  
Geschiedenis Inleiding Internet
Prov. Trentino,  poort tot de zon en tot ItaliŽ

Uw accommodatie kunt U in Trentino-Alto-Adige goed boeken via Hotels/Appart./Trentino-Alte-Adige. 
Er zijn 414 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Riva del Garda  -  Bolzano  -  Madonna di Campiglio  -  Trento  -  Merano  -  Rovereto  -  Vigo di Fassa  -  Bressanone  -  Schenna  -  Torbole  -  Lagundo  -  Canazei  -  Carano  -  Laives   -  Cavalese

       

KaartjeTrento en DolomietenTrento en de Dolomieten, aangrijpende landschappen.  
De noordelijkste regione van ItaliŽ, Trentino-Alto Adige, wordt begrensd door Lombardia en Zwitserland in het westen, de Veneto in het oosten en Oostenrijk in het noorden. Dit fraaie, bergachtige gebied leeft van toerisme en landbouw. De beroemde wijnen, sankt magdalener, lagrein, merlot, traminer enz., de houtexploitatie en de boomgaarden vormen met de  waterkrachtcentrales de belangrijkste bronnen van inkomsten.
Na het bewind van de prins-bisschoppen van de 12de eeuw tot 1803 kende het een minder clemente periode onder Napoleon en vervolgens tot 1918 onder de Oostenrijkers.

Trento
, dat beroemd werd vanwege het concilie dat zich van 1545-1563 voortsleepte   
en de aanvang van de contrareformatie markeerde, ligt aan de Adige en de weg over de Brennero in een keteldal van rotsen. De stad is geliefd bij bergbeklimmers en vermaard om de kwaliteit van haar producten: vis uit de bergstromen, kwaliteitskazen en vooral fruit. De appels, peren en perziken uit dit gebied worden beschouwd als de beste van ItaliŽ. Men vindt er fraaie gebouwen, zoals de S. Maria Maggiore en de Dom in Romaans-Lombardische stijl. De voormalige residentie van de prins-bisschoppen, het Castello del Buonconsiglio, werd ingericht als museum.

Dolomieten 
 
Deze verrijzen ten noordoosten van Trento, zo genoemd naar de geoloog Dieudonnť Dolomieu, die ze in de 18de eeuw als eerste wetenschappelijk onderzocht. Een krachtige erosie heeft deze kalkrotsen spectaculaire vormen bezorgd: spitse, torenvormige toppen, aan de voet waarvan de alpenweiden een sterk gevarieerde flora en fauna herbergen.

Bolzano
is tweetalig gebleven en de oude stad heeft haar Oostenrijkse karakter behouden.
De Piazza delle Erbe met de fruitmarkt, de Via dei Portici en de oude huizen herinneren eraan dat Bolzano over een welvarende industrie beschikt: elektriciteit, papierwaren en staalfabrieken.

Dolomietenroute 
 
Deze beroemde route, die van Bolzano naar Cortina loopt, biedt een reeks aangrijpende panorama's. Het dorp Nova Levante, het minuscule Lago di Carezza, aan het oog onttrokken door donkere naaldbossen, en de indrukwekkende Passo del Pordoi volgen elkaar op voordat men

Cortina d'Ampezzo bereikt.   
Deze elegante wintersportplaats, waar in 1956 de Olympische Winterspelen werden gehouden, is rijk aan hotel- en sportaccommodatie.
Ook de vergezichten op de Valle Gardena, de Passo di Sella, de Marmolada (de hoogste berg van de Dolomieten) en het schitterende Lago di BrŠies zijn onvergetelijk.

Bressanone, of Brixen, langs de Brennerpas, bezit nog interessante gebouwen:
   
de dom, die in de 18de eeuw werd herbouwd, het aardig klooster, waarvan de fresco's uit de 14de-16de eeuw stammen, en het paleis van de prins-bisschoppen met de binnenplaats waar zich 24 terracotta beelden uit 1599 van de leden van het geslacht Habsburg bevinden. De oude huizen aan de Via dei Portici Maggiori behielden een Germaans karakter, dat herinnert aan de dubbele cultuur in dit gewest.

** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appart.ItaliŽ.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets
 
.