REGIO SICILIň, het grootste en dichtst bevolkte eiland van de Middellandse Zee presenteert zich als een driehoek waarvan de zijden zich naar ItaliŽ, de OriŽnt en Afrika wenden. De kusten daarvan liggen niet verder dan 100 km, wat direct het multiculturele karakter verklaart. Naar regio kaart ItaliŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

Steden
Agrigento Catania
Cefalu Erice
Monreale Noto
Palermo Segesta
Selinunte Syracuse
Taorminia Tindari
Diversen  
Etna Geschiedenis
Straat Messina Campings
Internet links Hoe naar SiciliŽ
Culinaria SiciliŽ,
zoals levenskunst, ijs, tonijn, wijn, zout, pompoen, citrusvruchten en wijnbouw.
    

** Uw accommodatie  kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Sicilia.  Er zijn 551 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Trapani  -  Palermo  -  Cefalý  -  Catania  -  Siracusa  -  Luogo Grande  -  Taormina  -  San Leone  -  Agrigento  -  Acitrezza  -  Ragusa  -  Marsala
Hotels op / nabij luchthaven: Fontanarossa (CTA)  -  Vincenzo Florio (TPS)   -  Falcone-Borsellino (PMO)

SiciliŽ en Palermo,  
tussen ItaliŽ en Afrika. Het grootste en dichtst bevolkte eiland van de Middellandse Zee presenteert zich als een driehoek waarvan de zijden zich naar ItaliŽ, de OriŽnt en Afrika wenden. De kusten daarvan liggen niet verder dan 100 km, wat direct het multiculturele karakter verklaart. De kust, waar zich de meeste economische bedrijvigheid manifesteert, vormt de oorsprong van de rijkdom van het eiland. De citrusplantages liggen er naast olijf- en amandelboomgaarden en niet te vergeten de wijngaarden, waar onder meer de gealcoholiseerde marsala wordt gemaakt.

De kleine middeleeuwse stad Taormina, 
elegant met haar villa's en hotels bedolven onder bloemenmassa's, en de vissershaven Cefalu zijn kosmopolitische badplaatsen geworden en Erice biedt onderdak aan het internationale centrum voor wetenschapscultuur. Het moderne en goed toegankelijke SiciliŽ, dat sinds 1947 autonomie geniet, wacht op de bouw van een brug over de Straat van Messina en heeft zijn hoop gevestigd op een Europa dat zich sterk maakt voor de ontwikkeling van de regio's.

Het eiland vreest de sporadische uitbarstingen van de Etna, 
wat niet wegneemt dat er op de hellingen vakantieoorden en skiaccommodaties liggen. Met zijn hoogte van 3369 m is de Etna de hoogste vulkaan van Europa. Uitbarstingen vinden zelden vanuit de centrale krater plaats, maar meestal uit zogenoemde adventiefkraters op de hellingen.

Als gevolg van de geologische instabiliteit van het gebied schudt SiciliŽ van tijd tot tijd door aardschokken op zijn grondvesten. 
In 1968 werden in het dal van de Belice verschillende steden verwoest.

Datzelfde lot overkwam Noto in 1693 
toen het geheel werd vernietigd, maar vervolgens werd herbouwd in de barokstijl.

De inwoners van Gibellina hebben een nieuwe stad gebouwd   
en deden daartoe een beroep op beroemde architecten. Naast het nieuwe, postmoderne Gibellina is de oude stad getransformeerd tot een verbazingwekkend mausoleum waarin kalksteen blokken de herinnering bewaren aan de verdwenen straten en woningen.

In Messina 
beantwoorden de lage gebouwen en brede wegen aan de bouwvoorschriften voor een gebied met zo'n hoog aardbevings≠risico.

In de meeste Siciliaanse steden zijn de straten echter nauw.  
De vrouwen, die hun wasgoed buiten het raam hangen, halen met een touw de mand omhoog die door de koopman met fruit is gevuld. De volkskunst lijkt in kleur te willen concurreren met het Siciliaanse landschap, van de boten en stallen van de vissers tot de marionetten uit de 'opera dei pupi' en de oude bontgekleurde ezelkarretjes, die tegenwoordig zijn vervangen door al even opvallende driewielige scooters.

SiciliŽ bewaart de mooiste tempels van het antieke Griekenland:  
Segesta, Selinunte, Agrigento, Siracusa
, het theater van Taormina, de ruÔnes van Solunto. De mozaÔeken van de Villa Casala tonen het dagelijks leven van de rijke Romeinen in de 3de eeuw: Afrikaanse jachttaferelen, jonge vrouwen in de worstelschool...

De oudheid is minder aanwezig in Palermo
waarvan het museum echter een bijzondere archeologische verzameling bezit. De geschiedenis van de kathedraal vormt een samenvatting van de wederwaardigheden van de stad. Ze werd gebouwd op de plaats van de Byzantijnse basiliek uit de 6de eeuw, die door de Arabieren in een moskee werd veranderd en dateert uit de schitterende periode waarin Byzantijnse en Arabische vormen zich op gelukkige wijze vermengden met de westerse architectuur, zoals in de La Martorana, de San Cataldo, het Palazzo dei Normanni en de San Giovanni degli Bremiti, en deze kunst zou blijven bloeien tot lang na de Siciliaanse vespers.

De zeven Liparische Eilanden (Lipari, Vulcano, Salina, Alicudi, Filicudi, Pan area en Strůmboli)
die nog steeds vulkanisch actief zijn, werden door Rossellini gebruikt in zijn film Strůmboli. Hoewel het zachte klimaat en het transparante water rond deze eilanden nog altijd een overweldigende indruk maken, kan men niet meer getuige zijn van het doden van tonijnen door de vissers, omdat er in de omringende wateren tegenwoordig domweg geen tonijnen meer voorkomen.

** Waarom zouden we voor onze accommodatie kiezen voor Booking?
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets