REGIO APULIň, Ital. PUGLIA, is geografisch verdeeld in vier verschillende gebieden: de Promontorio del GŠrgano, ofwel het rotsachtige voorgebergte van GargŠno; de zuidwaarts aansluitende laagvlakte van Fŗggia, de Tavoliere, die door zijn vruchtbaarheid geschikt is voor landbouw; Le Murge, een kalksteen≠plateau waarin het water grotten heeft uitgeloogd - de beroemde grot van CastelIana - en tenslotte, het vruchtbare maar waterarme Penisola Salentina; Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ.. Naar uw accommodatie!
 

Alberobello Altamura
Andria Bari
Barletta Bitonto
Brindisi Cannae
Canosa di Puglia Castel del Monte
Foggia Gallipoli
Gravina di Puglia Lecce
Lucera Manfredonia
Monte Sant'Angelo Molfetta
Taranto Trani
Troia Vieste
Stranden Salento Duiken
Grotten  Castellana Karstverschijnselen
    
** Uw accommodatie  kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Puglia. Er zijn 285 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden:  Bari  -  Lecce  -  San Giovanni Rotondo  -  Alberobello  -  Bisceglie  -  Giovinazzo  -  Gallipoli  -  Barletta  -  Martina Franca  -  Ostuni  -  San Vito  -  Vieste
Hotels op / nabij luchthaven: Casale (BDS)  -  Karol Wojtyla (BRI)

Kaart van de regio PugliaPuglia
, een regione verandert.  
Puglia of ApuliŽ is geografisch duidelijk verdeeld in vier verschillende gebieden: de Promontorio del GŠrgano, ofwel het rotsachtige voorgebergte van GargŠno; de zuidwaarts aansluitende laagvlakte van Fŗggia, de Tavoliere, die door zijn vruchtbaarheid geschikt is voor landbouw; Le Murge, een kalksteen≠plateau waarin het water grotten heeft uitgeloogd - de beroemde grot van CastelIana - en tenslotte, het vruchtbare maar waterarme Penisola Salentina.
In deze van oudsher agrarische regione geeft de  teelt van olijven, druiven, amandelen, tabak en groente werk aan 40% van de bevolking. In het kader van een politiek van economische ontwikkeling van de Mezzogiorno zag de driehoek Bari-Brindisi-TŠranto, om een tegenwicht te geven aan de driehoek Milaan-Turijn-Genua, de vestiging van belangrijke industrieŽn: ijzer, staal en petrochemie in TŠranto, mechanica (Fiat) in Bari, chemie in Brindisi. Het wegennet dat het gewest sinds kort openlegt, maakt een snelle toeristische ontwikkeling van de streek mogelijk, die wordt begunstigd door de natuurlijke en artistieke schoonheid van Puglia.

Terwijl Brindisi een druk doorgangscentrum is voor de handel met het oosten,  
worden de talrijke middeleeuwse stadjes, zoals ”tranto, plotseling wakker uit een diepe slaap en ontwikkelen hun hotelaccommodatie om de geld in het laatje brengende toeristen een warm onthaal te bieden.

Als tweede stad van de Mezzogiorno na Napels bewaart het moderne Bari de sporen van een rijk en bewogen verleden.  
Tijdens de Romeinse bezetting, vanaf de 3de eeuw v.C., was het een van de stuwende krachten achter de relaties tussen oost en west. In de 9de eeuw was het Byzantijns en in de 11de werd het bezet door de Noormannen, waarna het in de 12de eeuw als tussenhaven voor de kruistochten fungeerde. Grote kathedralen getuigen van de talrijke invloeden die een gunstige uitwerking hadden. Onder Frederik 11 (1220-1250) beleefde Bari zowel economisch als artistiek een grote bloeiperiode. Daarna braken echter slechtere tijden aan onder de bezettingen van Anjou, Aragůn en Spanje. De oude stad heeft met de kleine witte huizen in de kronkelige straatjes het oosterse karakter behouden.
Het middeleeuwse TŠranto industrialiseert snel, maar het museum bevat nog fraaie getuigenissen uit de periode dat het een bloeiende Griekse kolonie was. 
In de boomgaarden dienen de trulli, kegelvormige stenen hutten bedekt met riet die meestal in groepjes van drie of vier bij elkaar staan, bij gelegenheid als onderdak voor de plaatselijke bevolking. Tegenwoor≠dig is er grote vraag naar deze pittoreske bouwsels en worden ze omgevormd tot originele tweede woningen.

De regio Alberobello   
heeft de toeristische interesse voor deze bouwwerken, waarvan het een heel dorp bezit, kunnen exploiteren.

Ten slotte zijn er overal in de regione kleine steden met talrijke aantrekkelijkheden,   
zoals het verblindend witte Ostuni, verloren in een zee van olijfbomen; Martina Franca, waarvan de huisjes zijn versierd met barok ≠of rococosculpturen; en vooral de barokstad Lecce, waar vriendelijke monsters en engeltjes met een bruisende hartstocht de muren en gevels bevolken, die zijn hoogtepunt bereikt in de Basilica di Sant a Croce, met zijn rijke versiering.

Internet 

Camping.puglia/: Voor als u een camping zoekt - Regione.puglia.it: Regionale site  -  Initaly.com/apulia.htm: Welkom in ApuliŽ - Adressen van de provinciale vvv's
Links about: Puglia
www.ferrovienordbarese.it - www.porto.bari.it - www.seap-puglia.it/  - www.ferroviedelgargano.it/
Links about:  Italia
www.trenitalia.com/ - www.autostrade.it/

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets