REGIO PIňMONTE, aan de voet van de bergen. De geschiedenis en ontwikkeling van PiŽmonte zijn nauw verweven met de bijzondere geografische ligging van de regio; naar regio kaart ItaliŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

Steden
Acqui Terme Alba
Alessandria Arona
Asti Novara
Revello / Abdij Staffarda Turijn
Vercelli  
Culinaria van PiŽmonte
Inleiding Castelmagno
Gorgonzola Truffels
Vlees en gevogelte Grissini
Dolci Confiserie
Maken van chocolade Internet
    

** Uw accommodatie kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/PiŽmonte.
Er zijn 333 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Turijn  -  Stresa  -  Baveno  -  Spinetta  -  Verbania  -  Cuneo  -  Alba  -  Sestriere  -  Sauze d'Oulx  -  Asti  -  Orta San Giulio  -  Alessandria
Hotels op / nabij luchthaven: Cristoforo Colombo (GOA)  -  Levaldigi (CUF)  -  Caselle Sandro Pertini Airport (TRN)  -  Malpensa (MXP)  -  Agno (LUG)

Piemonte aan de voet van de bergen 
Zoals de naam al zegt wordt het gebied begrensd door hoge bergmassieven en daardoor controleert het de strategische doorgangen over de Matterhorn en de MontgenŤvre. PiŽmonte was daardoor altijd het gebied waar iedereen doorheen moest die Rome en ItaliŽ wilde veroveren. De beroemdste van deze veroveraars was Hannibal, die in de 3de eeuw v.C. met zijn olifanten de Mont≠GenŤvre over trok. De Ligurische Apennijnen, de uitgestrekte Povlakte en het merengebied maken het Piemontese landschap bijzonder afwisselend en aantrekkelijk.

Vanaf de 15de eeuw is de geschiedenis van Piemonte verbonden  
met die van het Huis Savoye. Begeerd door Frankrijk, Spanje en Oostenrijk, en opgenomen in het Napoleontische Rijk, werd het in de 19de eeuw het belangrijkste centrum van de Risorgimento: Victor Emmanuel II van Savoye en Cavour bereikten samen met Garibaldi de Italiaanse eenheid.

Piemonte was tegen het eind van de 19de eeuw de eerste regione  
die industrialiseerde en bleef een van de meest dynamische gebieden van ItaliŽ. Fiat in Turijn en Olivetti in Ivrea zijn de bekendste voorbeelden van een welvarende industrie die haar energie betrekt van de waterkrachtcentrales in de Alpen. Ten zuiden van Turijn leveren de wijngaarden op de glooiende heuvels van de streken Monferrato en Langhe uitstekende barbera, barbaresco, baroio en asti.

In het voorjaar zorgt de ontkieming van het gewas op de rijstvelden van Vercelli en Novara  
voor een heel bijzondere aanblik door de talrijke silhouetten van de voorover gebogen landarbeiders met hun zwarte, platte hoeden. Door de openstelling van de tunnel door de Mont Blanc, 11,5 km, naar Frankrijk en die door de Gran San Bernardo naar Zwitserland kon PiŽmonte zijn kruispuntfunctie voor het goederen- en personenverkeer ontwikkelen.

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets