REGIO LIGURIň, Italiaanse riviŤra blijft beperkt tot de smalle kuststrook langs de Golf van Genua. Beschermd door de uitlopers van Alpen en Apennijnen geniet het een aangenaam klimaat, waardoor het de meest toeristische provincie van ItaliŽ is; naar regio kaart ItaliŽ.   Naar regiokaart LiguriŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

Alassio Chiavari La Spezia
Genua / San Remo Savona
Ventimiglia    
Cultuur in
 LiguriŽ
Itineraries Ligurische
Zee
Internet links    
    

Uw accommodatie kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Region.Liguria.
Er zijn 296 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Genoa  -  Levanto  -  La Spezia  -  Rapallo  -  Sanremo  -  Santa Margherita Ligure  -  Savona  -  Riomaggiore   -  Imperia  -  Ventimiglia  -  Albisola Marina  -  Lerici
Hotels op / nabij luchthaven: Villanova d'Albenga (ALL)  -  Cristoforo Colombo (GOA)  -  Levaldigi (CUF)

Kaartje van LiguriaGenua en Liguria
.
Terwijl de Riviera di Ponente, ten westen van Genua, bekend is door de licht oplopende stranden zoals die van Bordighera en San Remo, is de steilere rotskust van de Riviera di Levante zeer geschikt voor de sportvisserij met een harpoengeweer.

Portofino
is beroemd vanwege de vriendelijke jachthaven, maar men vindt er ook stranden zoals dat van Santa Margerita Rapallo. Naast de bloementeelt is de Ligurische economie, dankzij de grote bedrijvigheid van Genua, voornamelijk industrieel en commercieel.

Genua/Genova

Ook de geschiedenis van Liguria is vanaf haar oorsprong verweven met die van Genua en de bedrijvigheid in de haven.
Door de overwinning in 1284 op Pisa bevestigde Genua zijn suprematie in de Middellandse Zee. In de 14de eeuw beleefde de republiek Genua haar hoogtepunt en de bevolkingsdichtheid schijnt in die tijd de grootste van Europa te zijn geweest. Ze bezat in die tijd Corsica, SardiniŽ en talrijke handelsposten. De winstgevende transacties werden begeleid door de machtige San Giorgiobank. In de 16de eeuw sloot admiraal Andrea Doria zich aan bij Karel V en de geboortestad van Christophorus Columbus zag onmetelijke markten in Europa en Amerika voor zich geopend.
Maar weldra begon de neergang.
In 1805 werd de Ligurische Republiek, een schepping van Napoleon Bonaparte, geannexeerd door het Napoleontische Rijk en in 1815 bij SardiniŽ gevoegd, voordat ze deel zou uitmaken van het jonge koninkrijk ItaliŽ. Terwijl de 'Laterna', 1543, de oudste vuurtoren van Genua, nog steeds bestaat, is de haven tegenwoordig een van de belangrijkste en modernste van de Middellandse Zee. Ze beslaat een wateroppervlak van 380 ha, meer dan 200 ha aan installaties aan land, en de 24 km aan kaden worden doorkruist door 132 km spoorrails.
Vanaf de zee tot aan de heuvels opent de stad zich als een waaier en ze zet zich voort in eindeloze voorsteden. Ze biedt dan ook een uiteenlopende aanblik: van de drukbevolkte straten van de oude haven tot de elegante lanen in de zakenwijk, waar zich de banken bevinden en de kantoren van de reders.

Via Garibaldi
De paleizen hieraan getuigen van de intense artistieke bedrijvigheid die de stad in de 16de en 17de eeuw kende. Van de schitterende collectie Vlaamse schilderkunst in het Palazzo Bianco herinnert de Venus en Mars van Rubens aan diens verblijf in de stad van de Doria. Hij beÔnvloedde met name het werk van Bernardo Strozzi, bij wie men sporen terugvindt van het Vlaamse realisme. Niet ver weg in het Palazzo Rosso kan men naast de Italiaanse collecties genieten van een aantal opmerkelijke schilderijen van Van Dyck, die talrijke portretten maakte van de Genuese aristocratie. Ten slotte mogen de liefhebbers van de schilderkunst een bezoek aan het Palazzo Spinola niet overslaan. Dit is een fraai voorbeeld van een patriciŽrswoning, waarvan de inrichting de laatste drie eeuwen niet is gewijzigd.
Genua bezit nog talrijke andere kunstschatten, waaronder het middeleeuwse Piazza San Matteo, waar zich de voormalige huizen van de Doria bevinden, evenals de San Lorenzokathedraal.

** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Booking/Italie. Geen reserveringskosten, laagste prijsgarantie, maximale keuze, onpartijdige hotelbeoordelingen, website en klantenservice in het Nederlands en nog veel andere talen.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets