IJSLAND, het hele jaar door ontdekkingen. IJsland betekent: nieuwe en andere dingen om te zien en te doen - in welk seizoen dan ook. Elk jaargetijde heeft zijn eigen speciale attracties, karakter en charme en heeft zijn eigen belevenissen te bieden. Laat je niet door de naam bedriegen - IJsland kan best warm zijn in de zomer, als de zon letterlijk dag en nacht schijnt, terwijl de temperaturen in januari rond de Oį zijn.
Maak uw keuze

Welkom op IJsland Rondreizen
Activiteiten Interessante musea
Natuur op de natuurlijke manier Prettig en langzaam reizen
Oost en Zuid, in het rijk der gletsjers Centrale Hoogland, stilte, rust en kleur
Reykjavik, pure energie Zuiden en Zuidwesten, alles in alle soorten,
Het westen en de Westfjorden Het Noorden, in de zomerzon
Winkelen -  Mode fanatiekelingen Wijn eten en smaak
Links  

** Uw accommodatie in IJsland kunt U goed boeken via Booking.IJsland. Er zijn 112 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren.
Hotels in de populairste steden:
ReykjavŪk  -  KeflavŪk  -  Akureyri, voor meer, 12, steden zie de site
 

Welkom op IJsland    
IJsland is niet alleen dichterbij dan je denkt, het is ook heel anders dan wat je je ooit hebt voorgesteld. Waar anders zie je zulke natuurwonderen als een enorme ijskap, spuitende geisers en stomende zwavelbronnen, vulkanen (hopelijk slapend), bruisende rivieren en schitterende watervallen, een overvloed aan vogels, spelende walvissen langs de kust en nog vele andere verrassingen. De zomers zijn verrassend warm en de winters, als je in het laagseizoen komt, zijn milder dan je zou denken. Maar wanneer je ook komt, je kunt op de warmte van de IJslanders rekenen, en op hun verlangen om hun cultuur te delen. Ze doen alles om je verblijf net zo onvergetelijk te maken als het spectaculaire landschap.

Een warm bad in de Blauwe Lagune is een ervaring die je je hele leven bij blijft
Avontuur buiten het hoogseizoen
De meeste mensen hebben een goed idee over de fantastische dingen die je in de zomer op IJsland kunt zien en doen. Minder bekend zijn de mogelijkheden buiten het hoogseizoen. Elk jaar wordt de verjaardag van Reykjavik gevierd, op de zaterdag die het dichtst bij 18 augustus valt: de cultuurnacht, een groot feest met levende muziek, modeshows, concerten, het voorlezen van gedichten en verhalen, theater en vuurwerk in het centrum van Reykjavik.
Iceland Airwaves, een internationaal muziekfestival
tijdens het derde weekend van oktober is niet minder verbazingwekkend. Daar treden een aantal bekende bands op, maar vooral nieuwe groepen. In 2007 stonden Block Party, the New York band!!!, Buck 65, Of Montreal, Best Fwends en de Zweedse zangeres Jenny Wilson op het programma.
Veel buitenlandse gasten hebben ontdekt hoe leuk een reisje naar IJsland rond Nieuwjaar kan zijn,
met het enorme vuurwerk om middernacht. En wie nog meer avontuur wil, kan kiezen uit een jeep excursie, een sneeuwscooter tocht, paardrijden en vele andere winterse activiteiten.

RONDREIZEN    

Een groot aantal excursies is beschikbaar op IJsland,waaronder sommigen die een groot gedeelte van het land bestrijken, en anderen die korter zijn. Er zijn traditionele excursies, maar ook tochten die totaal anders zijn dan wat elders ervaren kan worden. Er zijn natuur-excursies met opvallende landschappen, jonge lavavelden, donderende watervallen en majestueuze gletsjerkappen.
Bovendien organiseren de IJslandse reisverenigingen het hele jaar door dagtochten,
weekendtochten en vakantiereizen waar de nadruk op wandelen ligt. Het reizen door het IJslandse binnenland is beperkt tot de maanden juli en augustus, afgezien van een aantal speciaal georganiseerde winter≠excursies (zie de paragrafen over de openingsdata van de bergwegen) . Winterexcursies door IJsland zijn onvergetelijk: er zijn skitochten, zowel voor beginners als gevorderden, gletsjer tours met sneeuw≠mobiel of sneeuwscooters en ijsvissen.
Iceland Tours Incentives  - Reykjavik - Tel.: +354-591-9010. Fax: +354-591-9001 E-mail: info@incentives.is  
Reykjavik Excursions  -  Kůpavogur  -  tel.: +354-580-5400. fax: +354-564-4776 e-mail: main@re.is  . www.re.is

Georganiseerde reizen
Een grote keuze aan georganiseerde reizen, van een paar dagen tot aan drie weken, is beschikbaar gedurende het hoofdseizoen, juni, juli en augustus. Er zijn hotelreizen, campingreizen, wandelreizen, geologische reizen, vogelreizen, fietsreizen, vliegreizen, historische reizen, gletsjer reizen, reizen te paard, of combinaties van deze dingen. Voor boekingen kunt u contact opnemen met een Icelandair-kantoor of ťťn van de geauthoriseerde reisbureaus.

ACTIVITEITEN       
IJsland is een ideale bestemming voor de actieve toerist van vandaag. Hieronder volgt een lijst van een aantal van de vele activiteiten die mogelijk zijn.

Actieve vakanties
Door heel IJsland vindt u mogelijkheden om een actieve vakantie door te brengen. Voorbeelden zijn: wildwater varen, wandelen, gletsjerreizen, vissen, paardrijden, boottochten, walvissafari's, zwemmen en zomer skiŽn. Dolfijn- en walvis safari's

Vogels
Sommige plaatsen op IJsland zijn ware paradijzen voor vogelaars. LŠtrabjarg in de Westfjorden, is de grootste vogelrots ter wereld. Een groot aantal verschillende vogels die op rotsen broeden zijn daar te vinden, onder andere de grootste alkenkolonie ter wereld. De Westman Eilanden zijn bekend voor de vele soorten zeevogels, en daar vindt u ook de grootste kolonie van papegaaiduikers op IJsland.
Bij het meer Myvatn in het noorden, broeden meer eenden dan waar ook in Europa.
De kolonie van grote jagers op de zandvlaktes van zuid IJsland, is de grootste ter wereld. Zeevogels zoals papegaaiduikers kunnen op veel plaatsen gezien worden, evenals eidereenden, noordse sterns, waad- en weidevogels. Sommige reisbureaus organiseren speciale vogelreizen vroeg in de zomer.
Erlingsson Naturreisen: e-mail: erlingsson@naturreisen.is  -  www.naturreisen.is 

Wandelen
Bijna de helft van IJsland ligt hoger dan 400 meter boven zeespiegel, en een groot gedeelte van het eiland is bedekt met lava, gletsjers, meren en zandvlaktes. Op verschillende plaatsen op IJsland vindt u aangegeven wandelpaden en zowel IJslanders als toeristen wandelen veel. Toeristen Informatie Centra geven informatie over de wandelroutes in hun gebied.

Paardrijden
Een groot aantal boerderijen en tour operators op IJsland bieden paardrijden aan, alles van 1 uur tot aan 10 dagen. Let u er alstublieft op, dat alle benodigdheden voor het paardrijden vůůr aankomst op IJsland gedesinfecteerd moeten worden. Nadere informatie kunt u bij de reisbureaus krijgen.

SkiŽn
WinterskiŽn is mogelijk in vele delen van het ! land. Er zijn door het hele land skicentra met  mogelijkheden voor langlauf skiŽn en bergafskiŽn.

Fietsen
In Reykjavik en op andere plaatsen op IJsland zijn fietsen te huur. Nadere informatie over fietsreizen kunt u krijgen bij de reisbureaus of toeristen informatie centra.

Vissen en jagen
IJsland staat bekend om het goede zalm- en forelvissen. Het seizoen voor zalmvissen loopt van 20 juni tot midden september. Forelvissen varieert van het ene meer/rivier tot het andere, maar het normale seizoen loopt van april of mei tot eind september of oktober. In de winter is ijsvissen populair. Vergunningen voor zalmvissen moeten tijdig besproken worden, maar voor forel kunnen de vergunningen kort van te voren aange≠vraagd worden, vaak zelfs op de dag zelf.

Zeevissen
Zeevissen begint nu ook een populaire sport te worden op IJsland Het seizoen begint eind mei, en gaat door tot eind augustus. Er zijn een aantal wedstrijden in verschillende delen van het land. Nadere informatie kunt u aanvragen bij de plaatselijke toeristen in≠formatie centra en de reisbureaus, en ook bij: Sea Angling Tours:  E-mail: elding@elding.is   . www.elding.is 
Seatours: e-mail: seatours@seatours.is  . www.seatours.is

Gletsjer Tochten
Gletsjer tochten met sneeuwmobielen of sneeuwscooters.
Reykjavik Excursions: VesturvŲr  - Kůpavogur - e-mail: main@re.is  . www.re.is

Golf
Alle belangrijke golfvelden op IJsland zijn open voor bezoekers. De kosten zijn laag. Middernacht Golf op IJsland - The Arctic
Open: Bij de golfclub van Akureyri in het noorden kunt u om middernacht golf spelen in de zon. Eind juni wordt een internationale wedstrijd georganiseerd over 36 holes. De Tee-off is net voor middernacht, en er wordt tot vroeg in de morgen gespeeld. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de plaatselijke toeristen informatie centra en reisbureaus of de website bezoeken: www.arcticopen.is . Zie ook www.golf.is

Reykjavik Marathon
De Reykjavik Marathon is een jaarlijkse en internationale gebeurtenis. De Reykjavik Marathon vindt plaats in augustus. 

Zwemmen
Zwemmen is het hele jaar door een populaire bezigheid op IJsland. De meeste stadjes en dorpen hebben openlucht- of overdekte zwembaden, gevuld met water uit natuurlijke hete bronnen. De gemiddelde temperatuur van het water in de zwembaden is ongeveer 29 graden Celcius. In vele baden zijn ook sauna's, jacuzzi's, solariums en hete potten met temperaturen van 36 tot 44 graden Celsius.
Bron: de brochure  Puur IJSLAND ( 40 pag.) van IJslandse Toeristenraad, www.visiticeland.com

Uw accommodatie in IJsland kunt U goed boeken via Booking.IJsland. Er zijn 112 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
 Hotels in de populairste steden:
 ReykjavŪk  -  KeflavŪk  -  Akureyri, voor meer, 12, steden zie de site