Noordoostelijke Egeďsche Eilanden
Naar startpagina Griekenland. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 
 

    
Oostegeďsche eilandenVerspreid langs de kust van Klein-Azië presenteren Ikaria, Sámos, Chios, Lesbos en Limnos,
die in de 6de eeuw v.C. de culturele centra van de Egeďsche Zee waren, hun oorspronkelijke landschap, dat bezaaid is met ruďnes. Omdat er geen al te hoge temperaturen heersen, worden deze eilanden vooral bezocht door Atheners en Macedoniërs.

Het bergachtige en bosrijke Ikaria,   
waar Icarus zijn vleugels verbrandde, is favoriet bij de liefhebbers van de ongerepte natuur.

Het groene en fleurige Sámos   
ligt op een uur vliegen van Athene. Men begint het bezoek met een kopje Turkse koffie of een glas hartverwarmende samos (muskaatwijn) op het terras van een restaurant in Pythagorion, de door eucalyptus- en laurierbomen omringde kleine haven op de plaats waar in de oudheid de hoofdstad lag. Met uitzicht op de nabijgelegen, schitterende Turkse kust droomt men van de luister van Efeze, Milete en Didyma - indrukwekkende, antieke Ionische steden.

De imposante Dorische zuil van de tempel van Hera,   
destijds het grootste heiligdom van Griekenland, en de tunnel van Eupalinos, een formidabel ondergronds aquaduct dat in de 6de eeuw v.C. door de berg werd gegraven, geven een indruk van de prachtige kunst van Sámos ten tijde van Polycrates. Het eiland biedt nog meer attracties: het verlaten strand van Marathokambos en vriendelijke bergdorpen, zoals Vourliotes.

Het bergachtige en kalkrijke Chios   
was in de 6de eeuw v.C. vermaard om zijn beeldhouwersschooI. Tegenwoordig moet men beslist een bezoek brengen aan het Genuese kastro, de schitterende mozaďeken in het klooster Nea Moni en de 'mastiekdorpen' (afkomstig van de hars van de mastiekboom). Chios vormde ooit het toneel van een slachtpartij door Turkse troepen, die internationaal verontwaardiging opwekte.

Op Lesbos, waar zich het centrum bevond van de 'erotischculturele' poëzie   
van de hartstochtelijke Sappho, houdt men niet meer vast aan dergelijke 'bijzondere verhoudingen', maar wel aan de rustieke folklore met het 'feest van de stier'.

Limnos
,   
ten slotte, richt zich op het luxueuze toerisme met een kosmopolitisch hotel dat van alle gemakken is voorzien. .

** Uw accommodatie in Griekenland kunt U goed boeken via  Hotels/Appart./Griekenland. Er zijn 2282  hotels/appartementen online boekbaar.
 ** Uw accommodatie op een van de Griekse eilanden kunt U goed boeken via Hotels/Griekse/Eilanden. Er zijn 1535  hotels/appartementen online boekbaar.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets