MATALA het antieke Metallon. Ligt 11 km zw. van Phaestos. Was vroeger de haven van Gortys en Phaestos.
Naar startpagina Griekenland. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 
 

 
    
De Baai van Matala beviel niet alleen Zeus en Europa want er hebben al vanouds mensen gewoond. De Baai wordt omzoomd door zandsteen klippen en rotsen. In rijen daarboven zijn grotten die door rotspaden met elkaar verbonden zijn. Is als het ware een woningblok van zeven verdiepingen boven elkaar. Sommige grotten zijn verdeeld in meerdere vertrekken. Er zijn slaapnissen en openhaarden in aangetroffen. Er zijn ook onder water grotten. Op de zeebodem heeft men scheepswrakken uit de Romeinse tijd gevonden. Uit  Griekse, Romeinse en  vroeg christelijke tijd zijn er graven gevonden.

In de zeventiger jaren werd Matala overstroomt   
door hippies en wat later door de zogenaamde rugzak trekkers. Overlast was zo groot dat men de grotten tot een archeologische vindplaats heeft verklaart en de grotten afgesloten heeft met een hek. In de avond gaat de poort op slot.

Nu is Matala een moderne badplaats   
met veel aantrekkingskracht op jongeren. Ondanks de wild bouw is Matala zelf kleinschalig gebleven. Er zijn drie straten en een plein. Langs de zee zijn veel restaurants. Bij de ingang van het dorp is het postkantoor.

Excursies

Vanuit Matala zijn diverse mogelijkheden. In deze streek vindt u veel kloosters, opgravingen maar ook mooie stranden en leuke dorpen. Aan u de keus!

** Uw accommodatie in Griekenland kunt U goed boeken via  Hotels/Appart./Griekenland. Er zijn 2282  hotels/appartementen online boekbaar.
** Uw accommodatie op een van de Griekse eilanden kunt U goed boeken via Hotels/Griekse/Eilanden. Er zijn 1535  hotels/appartementen online boekbaar.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets