REGIO NORMANDIË, voor de Parijzenaars blijft Normandië meestal beperkt tot Deauville, Honfleur, het Pays d'Auge en het kustgedeelte dat het dichtst bij de hoofdstad ligt. Maar er is meer. Normandië is een legpuzzel van streken, dorpen, bossen, vruchtbaar weiland, ruige gronden en een immens lange kustlijn die zich van Tréport tot ten zuiden van de Cotentin uitstrekt.
 Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

Comité Régional du Tourisme de Normandie Dep. Calvados Dep. Eure
Dep. La Manche, uitvoerige info Dep. Orne Dep. Seine-Maritime
Steden
Alençon Avranches Bayeux
Caen Cherbourg Coutances
Deauville Dieppe Evreux
Honfleur Le Havre Le-Mont-Saint-Michel
Lisieux Rouen Saint-Lô
Algemeen    
Nuttige algemene sites, hotels, restaurants e.a. Généralités sur la Normandië Een vakantie of omweg waard
Kaartje departementen Normandie.pagina.nl/ van Rob Gruijters Boeken Fr. algemeen
    
** Uw accommodatie
in de regio Normandië kunt U goed boeken via Region.Normandie.  Er zijn 401 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden in regio Normandië : Rouen  -  Honfleur  -  Caen  -  Bayeux  -  Le Havre
Hotels op / nabij luchthaven:
GRANVILLE (GFR)  -  FAUVILLE (EVX)

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

Kaart van NormandieNORMANDIE, romantische stranden 
De vakwerkboerderijen en de rieten daken geven het platteland een geheel eigen karakter. De schaduwzijde van een van de zachtste klimaten die Frankrijk kent, is de overvloedige regenval. De Seine verdeelt deze vroegere provincie in de regio's Basse­Normandie en Haute-Normandie. De rivier draagt van oudsher aanzienlijk bij tot de welvaart van de streek.

Rouen,  

De hoofdstad van Haute-Normandie, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen. Behalve een universiteitsstad met tal van musea is Rouen ook een belangrijke binnenhaven. De gotische kathedraal waakt hoog uitstekend boven een oude maar levendige wijk over de talrijke vakwerkhuizen en de gotische kerken.

Caen 

Heeft nog zwaarder onder de verwoestingen van de laatste oorlog geleden. De stad is met een zeker oog voor harmonieuze verhoudingen herbouwd. Ook werd het imposante kasteel van Willem de Veroveraar gerestaureerd. De stad ligt aan de rand van het Pays d'Auge, waar het goed camembert eten en cider of calvados drinken is.

Le Havre,  

Is de tweede havenstad van het land, en Cherbourg werd de oorlogsschade geheel hersteld. Normandië kent nog altijd een groot aantal welvarende karakteristieke boerendorpen. De kustlijn tussen Le Tréport en Mont-Saint-Michel vertoont een aantal zeer uiteenlopende landschapsvormen. Ten oos­ten van Le Havre loopt het kalkplateau van het Pays de Caux dood op zee.
De beroemde falaisekust bij Étretat
trekt veel liefhebbers van romantische oorden. In de haven van Fécamp hebben moderne trawlers de plaats ingenomen van de oude scheepjes die voor de kabeljauwvangst gebruikt werden.

Honfleur 

Even voorbij Le Havre krijgt de kust een meer toeristisch karakter. De plaatsnamen hebben er een prestigieuze en soms zelfs nostalgische klank. In Honfleur bezitten de huizen karakteristiek uitspringende bovengevels. Het haventje is een van de schilderachtigste van Normandië en was in de vorige eeuw een favoriet trefpunt voor schilders en schrijvers. Trouville, Deauville en Cabourg zijn van oudsher de lievelingsoorden van de Parijse beaumonde.

Arromanches
 

Hier leeft de herinnering aan de landing van de geallieerden in 1944 voort. Langs de stranden waar de landing zich afspeelde, zijn indrukwekkende begraafplaatsen vol witte kruisen. Niet ver landinwaarts rijzen de drie spitsen van de romaanse kathedraal van

Bayeux

boven de boomwallen rond de weilanden uit. In de bibliotheek bevindt zich een onvervangbare kunstschat: de Tapisserie de Bayeux, het wandkleed van koningin Mathilde, een uniek document uit de 11de eeuw aangaande de geschiedenis van Nor­mandië.

Cotentin
 

Het schiereiland , waar de nabijheid van de zee overal voelbaar is, is een wereld op zich met zijn holle wegen en de met mosselputten bezaaide stranden. Aan de uiterste punt, de Cap de la Hague, rijzen de krijtrotsen loodrecht uit zee op. Zelfs de aanwezigheid van een kerncentrale doet geen afbreuk aan het landschap. Woest en ruig biedt het een overweldigende aanblik.

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 11.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets