REGIO NORD-PAS-DE-CALAIS. Ten noorden van het Bekken van Parijs zijn in het landschap van het intens groene Picardië veel tuinbouwbedrijven gevestigd. Langzaam gaat dit landschap over in de eentonige Noordelijke Laagvlakte.
 Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

Comitée Regional Dep. Nord Dep. Pas-de-Calais
Steden
Arras Boulogne-sur-Mer Boulonnais
Duinkerke Dunes de Flandre Lille
Touquet    
Diversen
Een vakantie of omweg waard Kaartje departementen
Boeken Fr. algemeen Fotocollage van de kust tussen Calais en Boulonge-sur-Mer
    
** Uw accommodatie
in de regio Nord-Pas-de-Calais kunt U goed boeken via Region.Nord-Pas-de-Calais. Er zijn 259  hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden in regio Nord-Pas-de-Calais: Lille  -  Calais  -  Arras  -  Villeneuve d'Ascq
Hotels op / nabij luchthaven:  
ABBEVILLE (XAB)  -  
ELESMES (XME)

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets    

Lille en de regio NoordLille en omgeving, onvermoede rijkdommen 
Ten noorden van het Bekken van Parijs zijn in het landschap van het intens groene Picardië veel tuinbouwbedrijven gevestigd. Langzaam gaat dit landschap over in de eentonige Noordelijke Laagvlakte. Ondanks de wat saaie aanblik, overwegend bepaald door nijverheid en industrie, bezit het noorden van Frankrijk tal van bekoorlijkheden.

In alle tijden trokken er veroveraars door Picardië.
 

De streek is de bakermat van de gotiek. In Amiens is men terecht trots op de kathedraal, een meesterwerk met harmonieus evenwichtige verhoudingen. De kerk van Abbeville, de Saint-Wulfran, is een juweel van flamboyante gotiek. De kust bestaat uit een aaneenschakeling van duinen, dennenbossen en badplaatsen, waarvan de bekendste, Le Touquet, vooral ten tijde van het Belle Époque furore maakte. Noordelijker, bij Duinkerken en Boulogne-sur-Mer, de grootste vissershaven van Frankrijk, is er meer industrie langs de kust.

De Thiérache op de grens van Picardië
 

is een op zichzelf staande streek. Het landschap met riviertjes, vruchtbare valleien en veeteelt lijkt op dat van Normandië.

De langgerekte Noordelijke Laagvlakte,
 

het voormalige leengoed van de Bourgonische hertogen, loopt door tot tussen het heuvelland van Artois en de plateaus van Hainaut en Cambrésis. Dankzij de enorme slakken bergen in het steenkoolbekken, de fabriekspijpen en de dorpjes van donkere baksteen onder een veelal grijze hemel, maakt deze streek niet altijd een even fleurige indruk.

Lille, de voormalige hoofdstad van het Franse deel van Vlaanderen,
 

is de oorspronkelijke afmetingen van de 17de en 18de eeuw al sinds lang ontgroeid. De stad vormt samen met Roubaix, Tourcoing en een aantal kleinere gemeenten een gigantisch grote industriële agglomeratie, die doorloopt tot over de grens met België. Vanaf de vorige eeuw zijn de wol- en de katoenindustrie erg belangrijk. In het centrum van de geboortestad van generaal De Gaulle heerst een gezellige drukte.
De studenten van de universiteit
en de bewoners van de nieuwbouwwijken van Villeneuve-d'Ascq gaan uit rond het Grande Place, waar men historische Vlaamse panden en een beurs gebouw in barokke stijl vindt. Het Musée des Beaux Arts, met een belangrijke collectie van Zuid- en Noord-Nederlandse meesters, is op zich al een reden om de stad te bezoeken.

In het meer authentieke Arras
 

heeft veel oude bouwkunst uit de 17de eeuw de tijd ongeschonden doorstaan. Deze stad is wat dat betreft een uitzondering, want in de meeste stadscentra in het noorden heeft de Tweede Wereldoorlog onherstelbare verwoestingen aangericht.

In de industriestad Cambrai
 

bleef het verleden voor een deel bewaard: onder meer een kolossaal belfort uit de 15de eeuw, een voor de steden in het noorden typerend bouwwerk, en een kathedraal uit de 18de eeuw. De stad Fénelon staat bekend om de 'bêtises', snoepjes met pepermuntsmaak.
In het Musée des Beaux Arts van Valenciennes
aan de Schelde hangt belangwekkend werk van de Vlaamse School. Natuurlijk zijn ook Carpeaux en Watteau, de beroemdste zonen van de stad, goed vertegenwoordigd.

Sinds een aantal jaren wordt de streek zich meer en meer bewu
st  

van het culturele erfgoed en van het belang van moderne kunst. Het Matissemuseum van Le Cateau en de musea voor moderne kunst in Ville­neuve-d'Ascq en Duinkerke zijn uitingen van deze hernieuwde belangstelling.

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 11.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”!