REGIO LORRAINE en de Elzas worden vaak in één adem genoemd, ten onrechte, want het zijn twee heel verschillende streken. Het minder bekende maar qua landschappen afwisselender Lotharingen werd in het verleden menigmaal verwoest. Het oostelijk deel bestaat overwegend uit bossen met overal meertjes; de hoogvlakten in het westen kennen weinig regenval en vrij koude winters en snikhete zomers.
Naar regio kaart Frankrijk. 
 Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

Comitée Régional de Lorraine Dep. Meuse, veel info Dep. Moselle
Dep.Meurthe-et-Moselle Dep. Vogezen of Vosges, veel info  
Steden    
Baccarat Bar-le-Duc Bitche
Contrexeville Domrémy-la-Pucelle Epinal
Gerardmer en Vallée des Lacs Lunéville Metz
Montmedy    
Nancy Neufchateau Rombas
Sarrebourg Stenay Thionville
Toul Vaucouleurs Verdun
Diversen
Lorraine anders: geschiedenis, tuinen, kathedralen, kunst en kunstenaars, streekmusea, streekgerechten, kristal, zoetigheden e.a..
Dep. Meuse: een beschermde streek; kunst en geschiedenis; tochten en buitenritten; delicatessen
Vogezen: historisch, toeristisch, gastvrij, levendig, dynamisch
Vestingkerken Route des Crêtes Kaartjes departementen en van Nancy en Lotharingen
Boeken Fr. algemeen Een vakantie of omweg waard.  

Kaart van Lotharingen** Uw accommodatie
(hotel / appartement) in de regio Lorraine kunt U goed boeken via Region.Lorraine.  Er zijn 241  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden in regio Lorraine : Nancy  -  Metz  -  Contrexéville  -  Gérardmer

Hotels op / nabij luchthaven:
 HOUSSEN (CMR)  -  MIRECOURT (EPL)

    

Lotharingen,  
de wijnstreek langs de Moezel biedt dankzij boomgaarden en wijnvelden de lieflijkste aanblik. In het noorden vormen het steenkoolbekken, de krachtcentrales en de enorme staalfabrieken een imposant industrieel landschap.
De economie van Lotharingen
berustte tijdenlang op de winning van steenkool en ijzererts en op de staalindustrie. De crisis in deze bedrijfstakken, die al in de jaren zestig inzette, bracht een hoge werkloosheid met zich mee. De strategische ligging op een knooppunt van Europese verbindingen is de sterkste troef van de regio.

De universiteitsstad Metz
 

ligt aan de rand van het steenkoolbekken van Thionville. De stad is schitterend gelegen op het punt waar de Moezel en de Seille samenstromen en een aantal eilanden vormen. Langs de oevers liggen fraaie boulevards waar het aangenaam toeven is.
De volledig gerestaureerde oude binnenstad
ligt rond een schitterende gotische kathedraal waaraan vanaf de 13de tot de 16de eeuw gebouwd werd. De hoogte van het kerkschip is ronduit indrukwekkend. In de dwarsbeuk zitten zeer fraai bewerkte kerkramen met oud en modern glas-in-loodwerk dat voor een bijzondere lichtval in de kerk zorgt.
Het Musée d'Art et d'Histoire
is de moeite van het bezoeken waar. De instelling is ondergebracht in een complex dat de graanschuur van Chèvremont, 15de eeuw, Romeinse baden en herenhuizen omvat.

Het westelijker gelegen Verdun
 

is tegenwoordig een rustige hoofdplaats van een prefectuur. Het knekelhuis van Douaumont houdt de herinnering levend aan de ongeveer 400000 Franse soldaten die op het slagveld sneuvelden. De bouwstijl van de kathedraal is onmiskenbaar romaans. Na Verdun vervolgt de Maas zijn weg door de Ardennen, een bergachtige streek die met berken- en eikenbossen bedekt is.

De stijlvolle uitstraling van Nancy,
 

dat in het hart van de regio ligt, is te danken aan de hertogen van Lotharingen; zij verrijkten de stad in de 18de eeuw met een aantal fraaie voortbrengselen van monumentale bouwkunst. De stad ligt bovenop een heuveltop op de linkeroever van de Meurthe en kijkt schitterend uit over het zuiden van Lotharingen. De mooiste monumenten van Nancy zijn
aan Stanislas Leszczynski, de laatste hertog van Lotharingen, te danken. Deze koning van Polen zonder koninkrijk ontving de sleutels van de stad uit handen van hertog Frans van Habsburg. In het tijdperk van de Verlichting onderging het stadsbeeld een metamorfose van een middeleeuws naar een classicistisch karakter.
Het beroemde Stanislasplein,
met sierhekken van Jean Lamour en fonteinen, is het beroemdste voorbeeld van deze gedaanteverwisseling. Het historisch museum van Lotharingen is ondergebracht in het voormalig hertogelijk paleis. Er is ook een klein museum aan de 'School van Nancy' gewijd, met een opmerkelijk compromis loos, modern interieur. En ten slotte is ook het Museum voor Schone Kunsten de moeite waard.

** Uw accommodatie in geheel Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels.Frankrijk.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets