DEPARTEMENT HERAULT. Het is als men buiten het seizoen langs het strand loopt, van Agde naar Sète of aan de kant van Camon, dat men werkelijk de kwaliteit van een beschermde kust meet: geen constructies, natuurlijke uitrustingen en boeketten halmen om de duinen op hun plaats te houden, de zee aan de voorkant kant en meren aan de achterkant.
Naar overzicht regio Languedoc-Roussillon
 Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!
 
De best bewaarde kuststreek Beschermde natuur in de kuststreek
Stukje geschiedenis Romaanse invloed
Musea om alle honger naar kennis te stillen De Manades van het Pays de Lunel
Land van de zon Cultuur  
Drie honderd dagen per jaar aan zee Sportieve recreatie
Schilderstraditie Carnavals en jaarfeesten
In het teken van de kunst Gastronomie
De grote bestemmingen van de Hèrault Het Canal du Midi, de grote recreatieweg
Etang de Thau Réserve du Bagnas, De natuur is van de vogels
Beschermde bezienswaardigheden  
    

De best bewaarde kuststreek van de Franse Middellandse zee      
Vogels zijn hier de koningen van de golven en als u een moment wilt rusten om ze te observeren, heeft u op enkele stappen een stam van drijfhout, witgewassen door het zout, dat misschien de zee is overgestoken om u als zetel te dienen.
Een landschap van het begin van de wereld, zeldzaam!
Als men wat doorloopt of enkele Héraultaise vrienden volgt, allemaal zeeliefhebbers, ontdekt u het mooie pijnbomenbos langs het strand van
 
Aresquiers
,
 

een natuurmonument, de tamarisken en olijfbomen die schaduw bieden aan de andere kant van de duinen, de goede visstekjes voor paling in de meren... Bijna het grootste gedeelte van deze kwetsbare en bijzonder op prijs gestelde zone werd aangekocht door het
Conservatoire du Littoral et des espaces lacustres.
De kwaliteit van de stranden wordt bijzonder in het oog gehouden. In de kuststreek van de Hérault, waait het Europese Blauwe Vlag in 13 gemeentes en havens. Zij hebben zich in 2002 onderscheidden, volgens zeer strikte criteria, op het gebied van stedenbouw, natuurgebieden, de kwaliteit van de waterzuivering en het zwemwater, het vuilbeheer en het onderhoud, informatie voor het publiek ...

Europese Blauwe Vlag in 13 gemeentes
 

Europees Blauw Paviljoen 2002: De gemeentes: Frontignan, Maugulo Carnon, Sète, La Grande Motte, Valras-Plage, Vendres, Portiragnes, Villeneuve-les-Maguelone.
De havens: Frontignan, Palavas-les- Flots, Carnon, La Grande Motte, Le Cap d’Agde.

Van de Héraultaise badplaatsen
,
 

hebben enkelen gelukkig de charme van vakantie zoals vroeger behouden: Valras, Marseillan, Sète, Palavas, Camon... allemaal ontwikkeld rond een oud dorp of een vissersgehucht.
Cap d'Agde en La Grande Motte,
mooie stadjes aan de kust, ontworpen door architecten van faam om de Middellandse zee te roemen, bieden een breed scala aan recreatie, sportactiviteiten, animaties, in een kader met een hechte band met de zee, de zon en al hun geneugten. Aan de achterkant zijn deze badplaatsen allemaal direct gericht op het platteland, de meren, de irrigatiekanalen, de wijngaarden... Dat is één van de kenmerken van de kuststreek van de Hérault. In enkele minuten kan men van nietsdoen op het strand overstappen op een groene tocht: per fiets of te voet, wat vissen of een fotosafari langs de meren, paardrijden...  

Beschermde natuur in de kuststreek  
   
De Aresquiers en de meren tussen Frontignan en Maguelone, bieden de Etangs, meren, d'Ingril et van Vie landschappen met een gevarieerde flora en het grote pijnboombos van het Bols de la Fontaine, achter het mooie strand van de Aresquiers.
* Bouzigues:
vissersdorpje dicht aaneen gebouwd rondom een kerk en een kasteel uit de 14e en 15e eeuw aan het Etang de Thau, met oesterkwekerijen en visteeltactiviteiten.
 
* Het Lac du Bagnas
 

maakte oorspronkelijk deel uit van de grote delta van de Hérault. Dichtgeslibd door de aanspoelsels en minder zout gemaakt door het ---- -- van het Canal du Midi, zijn de laaggelegen begroeid met dun en lumineus riet, zeer op prijs gesteld door de vogels.
* Het Etang de l’Or:
tussen Carnon en la Grande Motte, vormen zijn 3000 hectare zoet en zout water de grootste visvijver van europa voor palingen en een reservaat voor trekvissen: zeebaarzen, goudbrasems.. . Het is een mooi natuurgebied waar een zeer gevarieerde flora en fauna zich ontwikkelen.

* Verder: Fort Brescou,
 

een vulkanisch eilandje met een fort erop, voor de kust van Cap d’Agde. La Grande Motte, recente badplaats met een originele piramidevormige architectuur.
* Maguelone:
voormalige vulkanisch eilandje en het stadje Meze aan de noordoever van het Etang de Thau. 

Stukje geschiedenis  
   
De Hérault is, in zijn ziel, diepgaand Grieks, een dichter, een speler, een filosoof en verliefd op het leven. Als kruispunt bestempeld door de passage van mensen die uit het zuiden en het noorden kwamen, heeft hij hen zijn eigen charme gegeven, hun geest doordrenkt totdat zij allemaal - Romeinen, Katharen, kloosterbouwers en andere veroveraars van de moderne tijden - een beetje Grieks werden, net als hij.

Vanaf het begin tot nu 
is er een continuïteit waar te nemen. De manier waarop oude sporen worden bewaard en nieuwe hoofdstukken worden toegevoegd, behoudt de essentie...

Een reis in het verleden van Mèze naar Montpeltier
 

* Het is aan de poorten van Mèze
dat de geschiedenis begint met het spoor van de dinosaurussen die onze voorouders niet konden tegenkomen. Zij zijn 65 miljoen jaar geleden van de aardbodem verdwenen.
 
* Op de Pic Saint-Loup,
 

in de Gorges, kloven, de la Cesse en in de buurt van St Martin-de-Londres of het huidige Pare Naturel du Haut-Languedoc, woonden onze voorouders uit de prehistorie reeds 160.000 jaar voor J.C. in grotten, bouwden zij hutten en sanctuariums en delfden zij graven...
* Te zien:
De Grotte de la "coquille", ovale graven van Cazarils, dolmen van de Draille, gegraveerde megalieten van de Poniens... en een reconstructie van de woningen in de kopertijd in Cambous.
 
* Agathé Tiche, het huidige Agde,
 

meer dan 2500 jaar geleden gesticht door de Marsillanen, heeft in het bed van de rivier Hérault gedurende meerdere eeuwen een prachtige schat behouden, als een getuige van zijn Griekse verleden:
l’Ephèbe, een bronzen standbeeld uit de 4e eeuw voor J.C.,
ontdekt in 1964, vandaag de dag in het Musée d'Archéologie sous marine, museum voor onderzeese archeologie, in Cap d'Agde. U kunt tevens de antieke boot, de amforen en de middeleeuwse wrakken bewonderen... en twee bronzen standbeelden uit de Ie eeuw van ons tijdperk, die recent in Agde werden ontdekt.
 
* Het Oppidum d'Ensérane,
 

bezet door de Etrusken, de Iberiërs, de Romeinen van de 6e eeuw voor J.C. tot aan het begin van ons tijdperk, is een heuvel die rijk is aan overblijfselen, een uitzonderlijk museum in het hart van een koel pijnboombos dat het Etang de Montady domineert.
* In Ambrussum,
loopt u een stukje over de Via Domitia die Rome met Cadiz verbond. In Loupian, bezoekt u de ruïnes van een Gallo-romeinse villa uit de 5e eeuw, gedecoreerd met prachtige mozaïeken.
 
* Saint-Guilhem-te-Désert,
 

met dit mooie Romaanse dorp, genesteld in wild kreupelhout, neemt u een duik in het Karolingische tijdperk. Behoort tot het Werelderfgoed van Unesco,
Te zien:
De abdijkerk gesticht in 802 door Guilhem, neef van Karel de Grote.

* Boussagues:
 

middeleeuwse stad met een Romaanse kerk met een vierkante toren.
* Minerve la Cathare:
 
in 1210, steken 140 "perfecti" zich in brand na de zetel van Simon de Montfort.
Te zien:
De steile straatjes, de put en de Romaanse kerk Saint Étienne die in 456 werd ingewijd.

* Pézenas.
 

Het Versailles van de welvarende Languedoc in de 16e en 17e eeuw, ontving het theatergezelschap van Molière in 1650 en 1658
Te zien:
het magnifieke herenhuis van lacoste, het voormalige Maison Consulaire en het huis van de barbier waar Molière woonde.
 
* Montpellier,
 

hoofdstad van de Bas-Languedoc onder het heerschap van Lodewijk XIV na de gevechten tegen de camisards (170211704).
Te zien:
de Promenade du Peyrou met het standbeeld van Lodewijk XIV te paard die de rug toekeert aan de Cevennen, de Esplanade en de herenhuizen van het Oude Montpellier. Treed  tevens in de voetsporen van Rabelais, die hier medicijnen studeerde in de jaren 1535.

* Historische steden en dorpen,
 

monumenten en kunstwerken die op de monumentenlijst staan en beschermde bezienswaardigheden:
Béziers, Castries, Pézenas, Minerve, Laroque, Olargues, Pegairolles I'Escalette, Roquebrun. Saint-Guilham-le-Désert,  le Canalet, Place Pètraque in Montpellier.Romaanse invloed  
   
Heeft de Hérault diepgaand bestempeld: overal ontdekt u kleine kapelletjes, verloren tussen de wijngaarden, dorpjes dicht aaneen gebouwd rond hun kerk zoals Saint-Jean-de-Buèges en grote gebouwen uit de 11e en 12e eeuw: de kathedraal van Maguelone, St-Etienne d'Agde, de abdijkerk van St Pont, de kloostergang van de priorij St Michel de Grandmont, abdij van Fontcaude ... 

Musea om alle honger naar kennis te stillen     
* Béziers:
  Musée lapidaire, glyptotheek, van de Kathedraal St Nazaire, Musée du Biterrois, inwoner van Béziers,    Musée des Beaux Arts, schone kunsten, de Espace Pierre-Paul Riquet.
* Bouzigues:
  Musée de la Péche et de ia Conchyliculture, visserij en schelpdierenteelt.

* Cap d'Agde:
 

  Musée de l I'Ephèbe in het Mas de la Clape.
* Lattes:
  Musée Etrusque et Grec (Etruskisch en Grieks museum).

* Lodève:
 

  Musée Fleury.
* Loupian:
 
Musée de la Villa Romaine (Romeinse Villa).

* Mèze:
 

  Musée Parc de la Plaine des Dinosaures.
* Minerve:
 
Musée de la préhistoire et du catharisme (prehistorie en Katharisme).

* Montpellier:
 

  Musées Fabre, du Oude Montpellier, Atger, Languedocien, Agropolis-Museum...
Pézenas: Musée Vulliod-St-Germain.
* Sète:
  MIAM, internationaal Museum voor Bescheiden Kunsten, Musée Paul Valéry, Espace Georges Brassens, le Centre Régional d'Art Contemporain, Regionaal Centrum voor Hedendaagse Kunst.

* St Pons de Thomières:
 

  Musée de la préhistoire, prehistorie.
* En ook:
 
klokkensmelterij van Hérépian, het bijgebouw van de Manufactuur van Gobelins in Lodève, de Oliefabriek van Clermont-l’Hérault ...  

De Manades van het Pays de Lunel  
   
In het land van de "bouvino" is de biou (stier) koning en zijn heen en weer geloop, onder begeleiding van de veehoeders, van de kudde naar de arena, zijn volksfeesten geanimeerd door de bandas (bigband uit het zuiden): abrivado (aankomst), encierro (loslaten), bandido (vertrek)... Hier wordt de stier niet gewond, de Camarguaise wedstrijd is een behendigheidsspel, waarbij de "raseteur", volledig in het wit gekleed, de kokardes, touwtjes en eikels moet oppakken die op het voorhoofd van de stier zijn geplaatst.

De arena's trillen van maart tot november:  
muziek, geschreeuw, applaus en fluitconcerten... Een middagje in de arena zal u ervan overtuigen dat het publiek uit kenners bestaat! Het woord "manade" betekent zowel de kudde stieren, het domein als de weiden. Net als de wedstrijd, is het fokken van stieren en bijna wilde Camarguais paarden een oude traditie. De kuddevoerders ontvangen graag bezoekers voor een tocht te paard, een ferrade (markeren van jonge stieren en maaltijd in de openlucht), stierenspelletjes.

Rondom Lunel: Manades in St Nazaire de Pezan, Marsillargues, Valergues, Boisseron...

Land van de zon     
In dit land, fibreert het leven, harmonieus en sterk. De mensen hebben hier een geraffineerde manier om zich goed te voelen met zichzelf en in de natuur, in het volle licht. Het hele jaar lang zijn ze gelukkig.
De vruchten van de wijngaarden plukken, of amandels en wilde vijgen, fervent de visserij bedrijven, middagslaapjes en jeu de boules als een kunst beschouwen, maar zonder zich teveel in te spannen, ‘s avonds palaveren op 'een koel terras, wijn proeven, slenteren over de pleinen...
En ook vechten met de golven,
 

de wind, de stieren, met een lans op het water of een tamboerijn. Of het nu vissers zijn of higtech ingenieurs, studenten of stierenfokkers, ,wijnboeren of dansers, de mensen van hier hebben een gekleurde Mediterrane erfenis in hun bloed, een kracht,--om goed te leven in hun hoofd en in hun lichaam. 

Cultuur  

De taal wordt hier niet gesproken, maar gezongen. Luister goed naar het accent en de klank, of liever naar de accenten en de melodie, van Béziers tot Sète, van de Minervois tot aan de Camargue, heeft de taal zijn streken! De Hérault multipliceert de nuances naar believen, in de geuren van het Occitaans met forse Romaanse wortels. De beelden zijn sterk en u vindt altijd een "blagaire" (grappenmaker) en misschien zelfs een "rouspetaïre" (zeur), als u meedoet aan een gezellige bingo waar de helft van het dorp samenkomt in een zaal om te spelen voor de plaatselijke rugby-, voetbal- of tamboerijnclub.
Tenslotte daar, of op de bank,
 

onder de plataan, op het plein, elders ... zullen er altijd "amics" (vrienden) zijn om u de weg te wijzen. Hier is men nooit lang "perdut" (verdwaald)! Sommige woorden hebben de grenzen van het land van Oc overtreden om een beetje zon te brengen in het dagelijkse Frans, zodanig dat men een aardige "poutou" (kus) op de wangen zet van degene die weer vertrekken, altijd te- vroeg... . 

Drie honderd dagen per jaar aan zee  
   
De Héraultais heeft van huis uit een buitengewoon savoir-vivre met de zee: het strand en de golven zijn het speelterrein van zijn kindertijd, de dijk en de haven zijn het ontmoetingspunt met vrienden, de rituele familiemaaltijd op zondag wordt een ludieke picknick met koelbox, aperitief en parasol op een vrijwel allen voor hem bekende plek, met uitzicht op zee! Zonder te rekenen met de gelukkige die een hutje heeft met een bootje aan de rand van een irrigatiekanaal... Een klein paradijs dat hij graag deelt met vrienden om te vissen of te luieren. Hier is het strand het hele jaar lang een intense levensruimte, voor jong en oud.
De Héraultais hebben al alles voorzien en georganiseerd
 

wat u kunt dromen op het gebied van recreatie en sport aan zee, voor iedereen: sportvissen en onderzeese tochten, kinderclub, volleybal, windsurfen, pleziervaart en waterspelletjes, opstijgende parachute en Kitesurf. De badplaatsen bieden tevens een scala aan activiteiten op het droge: tennis of golf, verkwikkende gymnastiek, jeu de boules en jogging, animaties, casino... en met een vrij redelijke toegankelijkheid voor de gehandicapten.  

Sportieve recreatie  
   
Het is voldoende de lijst door te lopen van alle activiteiten die men in de Hérault kan bedrijven om te begrijpen dat dit gebied een concentratie is van reliëfs, natuurlijke rijkdommen, buitengewone bezienswaardigheden... In één halve dag kunt u onderwater vissen, mountainbiken en een natuurreservaat verkennen, terwijl u langs Romeinse ruïnes komt die lekker warm in het kreupelhout rusten...
Om de kracht van de zon wat te verminderen,
 

het verfrissende water van de canyons, de hoogte of koele grotten... passioneel of soft, naar keuze. Liefhebbers van spannende momenten, probeer de rotswanden van de Monts du Caroux, de steile wanden van het Cirque de Navacelles of de Montagne de la Séranne... te beklimmen.
Ondergrondse safari's
 

door één van de meest buitengewone netwerken van Frankrijk. Vlieg er eens op uit met een parapente in dit echte paradijs voor verzamelaars van records, want de lucht en zijn stromen, het klimaat en zijn gunsten zijn echte beschermengelen van vogelmensen. Een wat softere versie, kies voor kano- of kajakvaren, tochten met draaglama's, zwemmen in koud water, bezoek de ingerichte grotten van Labeil, Demoiselles, Clamousse.
Als u houdt van verre horizonten en veel ruimte:
 

moutainbiken op de rode grond van het Lac du Salagou, paardrijden in de Kleine Camargue, fotosafari op de meren... Maar ook, een softe versie met vissen in rivieren of meren, fietstochten langs het Canal du Midi of de Route des terroirs...  

Schilderstraditie  
   
Lodève en de ateliers van het Musée Fleury, Pézenas en de Artisans d'Art, St-Jean de Fos en Sète ...
Alleen het licht al in de Hérault is de bron... Omdat het zoveel indrukken heeft achtergelaten en vele roepingen van geïnspireerde schilders, grote coloristen en vrije artiesten, ambachtslieden uit alle windstreken heeft opgewekt. Van Courbet tot Soulages en de broers Di Rosa en die jonge beeldhouwer, die niemand nog kent, hebben zij allemaal gevibreerd voor het blauw van de lucht, de lichte of zwarte stenen en het zilver van de meren net voor de dichtere lijn van de zee... maar zij hebben vooral dat verbazingwekkende licht liefgehad, dat de blik meeneemt naar de horizon, naar een landschap waarvan alle details in high-definition worden onthuld.
Niet vreemd dat hier de musea,
 

de ateliers en de dorpen, de schilderkunst als een feest onthalen. Om de artiesten van de Hérault en elders te ontmoeten, mag u de grote tentoonstellingen van het Museum van Lodève niet missen. Het hele jaar lang, met een hoogtepunt in de zomer, nodigt de Hérault u uit voor de "Mirondela dels Arts" met de Artisans d'Art uit Pézenas, de schilders en beeldhouwers uit Sète, de kunstgalerieën uit Montpellier en de kleine ateliers die zich tot in de kleinste dorpjes verschuilen... Er bestaat een project voor een "Site des Métiers d'Art" (verzamelplaats voor kunstberoepen) in Agde, dat jonge artiesten zal ontvangen.  

Carnavals en jaarfeesten 
   
Daar komt de band! Met de bandas, de koren, de fanfares en grote orkesten, wordt er het hele jaar gezongen en gedanst.
Carnavals, totems en mysteries.
 

Gevoed door tradities, zijn de feesten van de seizoenen en de aarde, waarvan de oorsprong in lang vervlogen heidense tijden ligt, altijd hoogtepunten, van mond op mond in stand gehouden: Temporada van Lunel en elders, van maart tot november, zetten de Héraultaise fans gedurende het stierenseizoen tradities voort, die ongetwijfeld van Kreta komen.
"Staten-Generaal"
 

van dieren die als mascotte dienen, optochten van doeken beesten die door mensen worden voortbewogen: het Rund van Mèze, de Wolf van Loupian, de Geit van Montagnac of de Kameel van Béziers... beschermers van de gemeenschap, die stammen uit de Oudheid of de Middeleeuwen; 3 dagen feest in mei in de Bas-Languedoc.
Wat de Pétetas betreft,
 

poppen van stro en stukjes stof, die zullen u meevoeren door de middeleeuwse straten van Murviel-lès-Béziers, van 14 juli tot 15 augustus. Het jaarfeest van Béziers nodigt u uit gedurende 4 dagen en 4 nachten op het ritme van feesten te leven. Ook het Festival des Sourciers (wichelroedelopers) in de Monts de l’Orb in de herfst, het Féte du Pressurage (wijnpersen), de laatste wijnoogst in La Caunette en Minervois mag u niet missen...  

In het teken van de kunst 
   
In Pézenas,
installeren de ambachtslieden zich voor de "Mirondela dels Arts" in de voormalige kramen van de oude stad en nodigen zij u uit voor talrijke folkloristische, theatrale optredens en concerten... 
In Montpellier "Saperlipopette, voilá enfantilage"
 

in mei in het kasteel van 0c, een groot evenement voor de kinderen. Lamalou-les-Bains blijft gezond met zijn Festival van Operettes en Lodève houdt de traditie van de troubadours levend: Poëziefestival, gedurende 9 dagen, overal in de stad, spelen zingen, vertellen of dansen meer dan 60 dichters uit talrijke landen. Een mooie tentoonstelling gewijd aan de "Kunst in Wenen rond Klimt, Kokoschla, Schiele... " wordt van juni tot oktober gehouden.

In Béziers in juli, la Festa d'Oc,
 

muziekfestivals, optredens, animaties, proeven van streekproducten en her nationale feest van 15 augustus, feest van het paard. Het  jazzfestival van Mèze in juli, van Sète in augustus...
Wat u niet mag missen:
le Printemps des Comédiens (theaterfestival), le Festival International Montpellier, Danse, le Festival de Radio France (opera's, concerten, recitals ... ), het Festival van de mediterrane film, behoren tot de belangrijkste Europese evenementen.
 
Uw afspraak:
 

om de jaarlijkse planning van de festiviteiten en de markten te kennen, vraagt u de gids "Fétes et Manifestations" bij het Comité Départemental du Tourisme van de Hérault (Tel. + 00 33 (0)4.67.67.71.71). 

Gastronomie 
   
De gerechten uit de keuken van de Languedoc en het Middellandse Zee gebied worden hier gecombineerd in de trant van lekker eten. De traditionele of modernere recepten steunen allereerst op zeer goede producten van de zee en van het land: vis en schelpdieren, vlees, groente en fruit gerijpt in de warmte zon van het zuiden, kruiden uit het kreupelhout...
Vervolgens is het de creatieve genie
 

van de grote chef-kok of het nauwgezet volgen van de familiale traditie die het gehemelte verrukt. Lan met jeneverbessen, met confituur van zachte uien, zeeduivelstaart met ansjovis en boter met het rode gedeelte van een zee-egel, a ratatouille van groente uit de tuin en gegrilde meerbaars met venkel, pijlinktvissen en gevulde mosselen, visgerechten en vissoep, knoflookmayoaise, meloen met Muskaatwijn, verse vijgen gebakken met Noilly...

Met dit alles en een snufje verbeelding,
 

worden tafels gedekt zoals die van de Jardin des Sens van de broers Pourcel in Montpellier. Zij staan op het punt het Land van de Rijzende Zon te veroveren, via Tokio, maar zij blijven trouw aan de sfeer van de Hérault. Het is ook rond een gezellige gastentafel die de gidsen nog niet hebben gevonden, dat u kunt smullen van de beste aïgo boulido, knoflooksoep, sardines in marinade, inktvis zoals in Sète en macaronade met brageoles, de Pélardon en oreillettes (wafels)... Alles begeleid met een lekkere Cóteau du Languedoc uit de streek, die de AOC waardig is!
 
Balades Gourmandes
 

(tochten voor lekkerbekken) rond Bédarieux: de Haute Vallée (hoge vallei) de l'Orb, ten zuiden van het Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc, biedt een zeer rijk landschap: rotsige steiltes, diepe valleien, weelderige flora en fauna, bossen van groene eiken en rode fruitbomen...
 
Om hun streek te doen ontdekken,
 

hebben gidsen, restaurateurs, landbouwers de Balades Gourmandes uitgevonden, een originele formule die de ontdekking van de natuur en de geneugten van de tafel combineert: ontvangst ter plaatse rond 9.30 uur met een kopje koffie, een zeer makkelijke wandeling met een beroepsgids en om 13 uur, terugkeer naar het restaurant, voor de gastronomische lunch, om de traditionele recepten en streekproducten te proeven.

Office de Tourisme
Maison du Tourisme  -  avenue des Moulins  -  34184   MONTPELLIER Cedex 4  -  Tel: 33 (0) 4 67 67 71 71     -  Fax: 33 (0) 4 67 67 71 77  -  Internet: http://www.herault-en-languedoc.com   -  E-mail:
cdt@cdt-herault.fr

** Uw accommodatie
in departement Herault kunt U goed boeken via Region.Herault. Er zijn 155 hotels online boekbaar. Op basis van de beoordelingen van gasten zijn de populairste hotels  per thema gerangschikt. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets