REGIO FRANCHE-COMTÉ, is een bosrijk gebied, een streek van immens grote ruimten tussen de Vogezen en de Jura. Verborgen onder het oppervlak ligt bovendien een fascinerende wereld van meer dan 9000 diepe putten en grotten. De Franche-Comté vloeit over van rijkdommen die voor een breed publiek toegankelijk zijn en tot de verbeelding sprekende namen dragen als Cascade du Hérisson, Reculée de Baume-les-Messieurs, Saut de la Truite, Corniche de Goumois, Ballon de Servance, Source du Lison, Point de vue de la Motte, Vallée du Cusancin, Col des Croix, Gorges de la Langouette... .
Naar regio kaart Frankrijk.  
 Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

Comité Régional du Tourisme  Dep. Doubs Dep. Jura
Dep. Haute-Saône Dep. Territoire de Belfort
Steden, dorpen
Arbois Belfort Besançon
Dôle, Pasteur! Lons-Le-Saunier Luxeuil-les-Bains
Montbéliard Saint Claude Ronchamp
Diversen
Saône, rivier Le Corbusier architect Bourgondische Poort
Een reis of een omweg waard Kaartje  departementen Mouthe, koudste dorp

** Uw accommodatie
in de regio Franche-Comté kunt U goed boeken via Region.Franche-Comte.  Er zijn 60  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden in regio Franche-Comté : Lons-le-Saunier  -  Besançon  -  Dole
Hotels op / nabij luchthaven:
Tavaux (DLE)

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets     

    

De Franche-Comté, sportland bij uitstek: 
In de zomer worden in de hele streek en in de Regionale Natuurparken van de Haut Jura en de Ballons des Vosges volop natuuractiviteiten, water-, lucht- en mechanische sporten beoefend door iedereen en op alle niveaus.
In de winter kunt u terecht in onze twee bergmassieven, het Juragebergte en de zuidelijke Vogezen, voor actieve vakanties, langlaufen, alpineskiën, tochten met rackets en hondensleeën…

De Franche- Comté
 

is van oudsher een doorgangsplaats, een historisch kruispunt van invloeden en wisselwerkingen. Haar strategische ligging heeft talloze malen de veroveringszucht van de naburige staten gewekt. Van het Romeinse keizerrijk tot en met de legers van Lodewijk XIV, de Spanjaarden en de hertogen van Würtemberg, heeft iedere overheerser zijn sporen achtergelaten. Dit verklaart de rijke cultuur van de steden in de Franche-Comté, die diep verankerd is binnen de veelkleurige plattelandstradities.

Er zijn twee
verenigingen opgericht tot behoud en bevordering van deze unieke erfenis. 

De eerste vereniging,
"CITÉS PATRIMOINE", bestaat momenteel uit 8 steden die elk meer dan tien cultuurhistorische monumenten bezitten en dit uitzonderlijke erfgoed levendig willen houden door het organiseren van feestelijke en culturele evenementen. Bekende steden met het label "Villes et Pays d'Art et d'Histoire" zoals Besançon, Montbéliard en Dole maken er deel van uit, evenals Gray met zijn opmerkelijke Stadhuis, daterend uit 1568, Luxeuil-les-Bains met zijn kuurinrichting, Belfort met zijn beroemde Leeuw en diverse feestelijke manifestaties, en Pontarlier, de hoofdstad van de Haut-Doubs.
De tweede vereniging
bestaat uit 23 "PETITES CITÉS COMTOISES DE CARACTÈRE", karakteristieke stadjes met onvermoede rijkdommen: opmerkelijke natuurmonumenten, ongewone gebouwen, traditionele feesten...

Gastronomie
 

als leidmotief van een toeristische vakantie in de Franche-Comté".  Gastronomie en streekspecialiteiten geven zin aan uw traject!
De toeristische vakantie krijgt een nieuwe dimensie:
Ontdek de Franche-Comté op het ritme van de gastronomie, volg de route van de fijnproevers en geniet van onverwachte ontmoetingen, bezoeken, proeverijen, karakteristieke landschappen en de geschiedenis van de streek.

 

Franche-Comté 
is een weinig bezocht hoekje in oostelijk Frankrijk. De streek wordt ook wel de poort naar Zwitserland genoemd. Ingeklemd tussen twee bergketens, de Vogezen in het noorden en de Jura in het Zuiden, liggen de groene dalen van de Franche-Comté.
De temperaturen
in de Franche-Comté zijn die van een landklimaat: in de zomer is het er lekker warm en in de winter kan het er bar koud worden.

Het dorpje Mouthe
 
gelegen in het departement van de Jura staat bekend als het koudste dorp van heel Frankrijk. Het kan daar 's winters wel 30 graden onder nul worden! De regio is verdeeld in vier departementen, zie het Kaartje .

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken! 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets