DEPARTEMENT DE GARD, de Gard, van de Mont Aigoual, hoogste punt van de Cevennen, tot het fijne zand van de Middellandse Zee via de beroemde Pont du Gard, ontvouwt een schakering aan de meest adembenemende plaatsen en biedt een erfgoed van een schitterende diversiteit en schoonheid.
Naar regio Languedoc-Roussillon.
Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

Groene bossen,
woeste garriguelandschappen en een natuurlijke kust maken dit gebied, met een geschiedenis van 2000 jaar en dat de belangrijkste bakermat van de Romeinse beschaving is, tot een waar mozaïek verlicht door de warme en schitterende zon van het Zuiden.

Zoveel te genieten in de Gard.  

Als voorpost van de Provence, belangrijkste pleisterplaats op de ViaDomitia en historisch doorgangsgebied langs de Rhóne, kent de Gard een overvloed aan prachtige, betoverende landschappen, die eeuwenlang bewerkt zijn door mannen en vrouwen die de natuurlijke en culturele rijkdommen van hun streek willen behouden en overdragen.
Uit een vruchtbaar verleden
van een gastvrije streek, heeft ons departement vele attracties bewaard. Bent u verzot op geschiedenis, dol op de natuur, houdt u van zee of van de bergen, bent u een cultuurliefhebber of een fiëstaganger, dan bent u in de Gard op uw plaats. Wij zijn ervan overtuigd dat u bij het doorbladeren van deze pagina's meteen zin krijgt om te komen.
Dus, een prettige reis en tot gauw in de Gard. Lucien Affortit

Snel, de Gard! 
Het departement van de Gard met een oppervlakte van bijna 6.000 km2 en meer dan 620.000 inwoners is, zowel wat landschappen als leefwijzen betreft typisch mediterraan. Het departement telt bijna 300 zondagen per jaar, heeft 23 kilometer kust en een hoogte die varieert tussen 0 en 1567meter. Dit zuidelijke paradijs, dat zich uitstrekt van de zee tot de bergen via de Camargue en de garrigues, kent een breed scala aan attracties met een buitengewoon historisch en cultureel erfgoed van 550 geklasseerde monumenten

Hoe reist u er naar toe? 

Met de auto:
Via autoweg A9 'La Languedocienne' - Via autoweg A54, vanaf Marseille.
Met de trein:
Met de TGV Méditerranée. Parijs-Nîmes vanaf het Gare de Lyon, 3 uur, en vanaf de luchthaven Roissy Charles de Gaulle, 3.30 uur.
Met het vliegtuig:
Via de luchthaven Nîmes-Arles­Camargue -
Via de luchthaven Montpellier Méditerranée - Via de luchthaven Marseille Provence - Via de luchthaven Avignon.

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets