CORSE of CORSICA, wordt door de Fransen Île de Beauté genoemd, of wel eiland van de schoonheid. Dat is niet verwonderlijk want Corsica is bovenal natuur, mooie stranden en woest berglandschap. Bovendien schijnt de zon hier meer dan 300 dagen per jaar.  Zie kaart. Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!
Natuur Zee Bergen
Architectuur Streek van Bastia: Cap Corse - Nebbio - Saint Florent :De oostkust Costa Serena - Costa Verde - Castagniccia
Zuid-Corsica: Bonifacio - Porto-Vecchio - Lecci; Sainte Lucie de Porto-Vecchio - Alta Rocca - Solenzara Groot Valinco: Propriano - Taravo - de streek rond Sartène Het gebied rond Ajaccio: Porticcia - De zuidkust - Bastellica - Bocognano
West-Corsica: Porto - Piana - Cargèse - de streek rond Vico Balagne: Calvi - Ile Rousse - Galeria - Ostriconi Midden-Corsica: Corte - Venaeais - Niolo - Bozio - Asco
    

** Uw accommodatie in de regio Zuid-Corsica
kunt U goed boeken via Region.Zuid-Corsica. Er zijn 42 hotels
online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden in regio Zuid-Corsica: Ajaccio  -  Porto-Vecchio  -  Sartène  -  Propriano  -  Eccica Suarella  -  Favone  -  (Voor meer steden, 12 zie "Region.Zuid-Corsica ")

Uw accommodatie in de regio Noord-Corsica  
kunt U goed boeken via Region.Noord-Corse.  Er zijn 41  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren.
 Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden in regio Noord-Corsica: Bastia  -  Calvi  -  Corte  -  Lucciana
Hotels op / nabij luchthaven:
 Saint Catherine (CLY)  - Poretta (BIA)
 (Voor meer steden, 12 zie "Region.Noord-Corsica ")

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets    

Kaart van CorsicaCorsica, wordt door de Fransen Île de Beauté genoemd,
 

of wel eiland van de schoonheid. Dat is niet verwonderlijk want Corsica is bovenal natuur, mooie stranden en woest berglandschap. Bovendien schijnt de zon hier meer dan 300 dagen per jaar.  
Corsica bestaat uit de departementen Haute-Corse en Corse du Sud.

Voor Nederlandse begrippen is het op Corsica eigenlijk altijd mooi weer. In de winter wordt het niet kouder dan een graad of 15. Zomers kan het er wel echt heet worden, dan liggen de temperaturen tussen de 30 en de 35 graden. In de hoger gelegen bergstreken heeft het klimaat een meer gematigd karakter. Een prettig toevluchtsoord voor als het aan de kust even te warm wordt. En in de winter kan het er zelfs sneeuwen. Corsica is een heerlijk vakantieoord voor mensen die van zon, zee, natuur en rust houden en dat willen combineren met een vleugje cultuur.


Een vakantie of een omweg waard    

De rode rotsen van Les Calanches.
Deze rotsen strekken zich uit over een lengte van 11 kilometer aan de westkust van het eiland tussen Piana en Porto. Deze grillige rotsen, waarvan sommige meer dan 300 meter hoog zijn, vormen een fantastische woeste en ongerepte kust. Vanuit Porto lopen wandelroutes over deze rotsen . Ook bestaat er de mogelijkheid om Les Calanches per boot te bezoeken vanuit Porto.

De stad Ajaccio,
 
geboortestad van Napoleon. Bezoek het geboortehuis van Napoleon en het gelijknamige musée de Napoleon, dat u alles verteld over de beroemde kleine 'grote' man van Corsica. Of bezoek de kathedraal waar Napoleon Bonaparte werd gedoopt.
Musée Fesch  is zeker een bezoek waard.

Het schiereiland Scandola,
 
één van de wereldwonderen. Dit natuurpark is alleen vanaf de zee bereikbaar.

De Prehistorische opgravingen van Corsica:
 
de menhirs van Filitosa en de prehistorische megalieten (een soort hunebedden) van Cauria, gelegen in het zuidwestelijk deel van het eiland.

De citadel van Bastia   

en de oude, schilderachtige visserswijk Cardo. In Bastia kunt u ook het Etnografische museum bezoeken. Dit museum bevat een zeer interessante collectie over de archeologische, historische en folkloristische bijzonderheden van Corsica

Het stadje Bonifacio,
 
schilderachtig gelegen bovenop krijtrotsen op de uiterste zuidpunt van het eiland. Vanaf het stadje kunt u naar de strandjes beneden komen middels een in de krijtrotsen uitgehouwen pad van 197 treden. Vergeet vooral niet om een boottocht te maken in de baai, om de stad eens vanaf een geheel andere kant te bewonderen.
Het museum van de Prehistorie in Sartène.

Het mooie oude stadje Calvi.  
Jacht- en vissershaven met een imposante citadel. In de citadel is het Oratoire de la Confrérie St. Antoine gevestigd, een museum met archeologische en religieuze voorwerpen. Een andere, eigenzinnige toeristische attractie in Calvi is het vreemdelingenlegioen, dat al sinds lange tijd Calvi als thuisbasis heeft. Overigens behoren de stranden van Calvi tot de mooiste van het eiland.

Het stadje Corte,
 
gelegen in het binnenland van Corsica . Dit stadje is de oude hoofdstad van Corsica. Bezoek de citadel uit de 15e eeuw, waar tevens het Historisch Museum van Corsica gevestigd is. Vanuit Corte kunt u via een kronkelig weggetje omhoog naar de Gorges de Restonica met onderweg talloze mogelijkheden om in de heerlijke heldere rivier te zwemmen. Vanaf de Gorges de Restonica kunt u verder wandelen naar het meer van Mela en de kloof van Tavignano ( één van de mooiste van het eiland).

De kloof Scala di Santa Regina,
 
tussen Corte en de hoogten van Le Niolo. Een tien kilometer lange en grillige kloof.

De westelijk kustweg
 
tussen Calvi en Bonifacio. Vanaf de hoge rotsen kijkt u over de zee en de mooie baaien met stranden.
Een wandeling in het regionale park van Corsica. Ruige, bergachtige natuur met adembenemende uitzichten over zee. Vooral de per auto bereikbare bergtoppen Monte Renoso, Monte Incudine en Monte d'Oro bieden weidse uitzichten over land en zee.

Geografische gegevens:   

Area: 8 681 km2  -  Population: About 260 700  -  Climate: Mediteranean  -  Capital city: Ajaccio  -  Departments: 20A - Corse-du-Sud (Ajaccio), 20B - Haute-Corse (Bastia)

Toeristen bureaus
Ajaccio e-mail : ajaccio.tourisme@wanadoo.fr
Bastia http://www.bastia-tourisme.com/accueil.htm - e-mail: OT-BASTIA@wanadoo.fr
Bonifacio e-mail: tourisme.bonifacio@wanadoo.fr 
Calvi e-mail: omt.calvi@wanadoo.fr
Cargese www.corsica.net/cargese  - e-mail: ot.cargese@wanadoo.fr
Corte www.corte-tourisme.com  - e-mail: corte.tourisme@wanadoo.fr
D'Alti D'Ostriconi e-mail: ostriconi.ot@wanadoo.fr
Macinaggio e-mail: si.macinaggio@free.fr
Porticcio www.porticcio.org  -  e-mail: porticcio.org@wanadoo.fr
Porto www.porto-tourisme.com  -  e-mail: office@porto-tourisme.com
Porto-Vecchio www.destination-sudcorse.com  /   e-mail:info@destination-sudcorse.com
Propriano e-mail: ot@propriano.net
Solenzara e-mail: office-de-tourisme-de-solenzara@wanadoo.fr
Ferries
S.N.C.M / Ferryterranee www.sncm.fr Marseille, Nice en Toulon ↔ Corsica
C.M www.cmn.fr Marseille ↔ Ajaccio, Basti. Vaart van Italië naar Sardinië
Corsica Ferries www.corsicaferries.com Frankrijk en Italië ↔ Corsica
Corsica Marittima www.sncm.fr Marseille  ↔  Ajaccio, Bastia, Ile Rousse
Linee Lauro www.lineelauro.it Napels ↔ Porto-Vecchio
Aeroports
Bastia www.bastia.aeroport.fr
Calvi www.calvi.aeroport.fr

Informatie:
* GUIDE Horaires des Aéroports, met alle aankomst- en vertrektijden van de vliegvelden bij Ajaccio en Figari.
* Plan de ville, Ajaccio is een goede plattegrond van de stad.
* Corsica, Ajaccio, guide  is een uitstekende gemeentelijke gids voor de stad.
* L'art des \Artisants, Corsica is een handleiding van actieve kunstenaars op Corsica.
* Vraag beslist aan, CORSICA, Carte touristque. Uitstekende oriënterende kaart.
* La Corse C'est tout le temps, Campings geeft een goed overzicht met alle gegevens van kampeer mogelijkheden.
* In de zelfde serie zijn er een brochures voor Hôtels, Water Sports en Nature Discovery Actvities. Aanbevolen.
* Een niet te missen gids is It's always the right time to be in Corsica, 50 pag, met een extra bijlage, 20 pag., Practical guide, met alle mogelijke adressen.
 
** Uw accommodatie in geheel Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels.Frankrijk.
** Via Hotels.Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 190 landen.