REGIO BRETAGNE, de onregelmatige, grillige en rotsachtige kusten van Bretagne, dat van de Kelten de naam Armorica kreeg, danken hun ontstaan rechtstreeks aan de zee. Deze uiterste punt van het Europese vasteland is een streek vól tegenstellingen, overwegend bepaald door de ligging aan zee: overal havenplaatsen en een meer dan 1000 km lange kustlijn. Naar regio kaart Frankrijk Naar stedenlijst Frankrijk. Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

** Uw accommodatie  in de regio Bretange kunt U goed boeken via Region.Bretagne.  Er zijn 456  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden in regio Bretange: Rennes  -  Saint Malo  -  Brest  -  Vannes
Hotels op / nabij luchthaven:
MEUCON (VNE)  - 
Lann Bihoue (LRT) (Voor meer steden, 12 en luchthavens, 9  zie "Region.Bretange")

Kaart van BretagneBRETAGNE karakteristieke kustprovincie
 
De uitgestrekte provincie bracht in de loop der eeuwen een mystiek devote bevolking voort van wie het bestaan onverbrekelijk met de pardons  (lokale bedevaartsfeesten) verbonden was. De kunstuitingen wortelen via een eigenaardig mystiek-poëtische belevingswereld rechtstreeks in de natuur. Het graniet uit de bodem werd gebruikt voor het houwen van de typisch Bretonse kruis- en heiligenbeelden die overal langs de weg staan. Veel menhirs kregen een functie binnen het katholieke volksgeloof. De meest karakteristieke parochies vindt men in het noorden van Finistère tussen Morlaix en Brest: Guimiliau, Saint-Thégonnec en Sizun.

Vakantiebestemming
 
Tegenwoordig is Bretagne een van de populairste vakantiebestemmingen van de Fransen. De grillig ingesneden kustlijn is bezaaid met vissershaventjes en badplaatsen, waarvan de een nog betoverender en lieflijker is dan de ander. In het noorden waakt Saint-Malo vanachter hoge stadswallen over land en zee. Dinard is het bekendste vakantieoord van de C6te d'Émeraude.

Saint­Brieuc, Perros-Guirec en Roscoff
 
worden door diepe kreken en adembenemende landschappen van elkaar gescheiden. Na Aber Wrac'h krijgt de kust een ruiger aanzien. Voorbij het uiterste puntje van Finistère, waar aan alles een legende verbonden is, doemen enkele eilandjes aan de kim op.

Crozon
 
Het landschap van het schiereiland Crozon is oerbretons met zijn kleurrijke haventjes en heidevelden met brem en dopheide. Niet ver hiervandaan ligt de marinehaven van Brest veilig achter de rede verscholen. Niettemin werd de stad in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen.

Quimper
 
heeft zijn uit graniet gehouwen aanblik daarentegen ongeschonden weten te bewaren. Het stadje ligt aan de Odet, een riviertje dat op de Montagne Noire ontspringt, en is het vertrekpunt van excursies naar het fraaie vestingstadje Bénodet, naar Pont-Aven, waar nog sporen van het verblijf van Gauguin bewaard bleven, en naar Sainte-Anne-d'Auray, waar het belangrijkste pardon van Bretagne gehouden wordt. Bij Carnac liggen de dol­mens (hunebedden) en de rijen menhirs uit een raadselachtig verleden vlak langs de kust.
Het centrum voor thalassotherapie op het schiereiland Quiberon is duidelijk meer van deze tijd.

Vannes,
 
aan de Golf van Morbihan, leidt een vredig bestaan rondom de gotische kathedraal. Het uiterst toeristische La Baule, met langs de boulevard moderne flatgebouwen, is nog net Bretagne. De kust heeft niets gemeen met het achterland, waar bossen en door hagen omzoomde meertjes het land­schap een meer intiem karakter verlenen.

Rennes
 
De middeleeuwse aanblik van Rennes, de in het centrum van Bretagne gelegen hoofdstad, ging bij de grote brand van 1720 voorgoed verloren. Het huidige stadsbeeld wordt bepaald door klassieke bouwkunst. De achter boomwallen verscholen landhuizen, de van graniet opgetrokken kapelletjes en het ruige heuvelland in het binnenland van Argoat, het 'land van de bossen', trekken nauwelijks toeristen. De tijd dat men overal mensen in Bretonse klederdracht zag, is voorbij, maar in Bretagne doet men er tegenwoordig wel alles aan om de culturele identiteit weer nieuw leven in te blazen.

Het weer
is er zeer afwisselend en gematigd. Meerdere keren per dag kan het weer in Bretagne totaal omslaan, maar meestal laat de zon zich wel even zien. Zomers wordt het niet al te heet (gemiddeld 22 graden) en 's winters niet al te koud (gemiddeld 9,8 graden). Zuid- Bretagne heeft de meeste zonne-uren.

** Uw accommodatie  in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk.
 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets