ROMANTISCHE STRASSE, in het spoor van de romantiek.
Naar overzicht deelstaat Beieren.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland.  Naar uw accommodatie!

    

Tussen Würzburg en Füssen, zie de kaart
liggen aan deze populaire toeristische route historische stadjes met indrukwekkende gebouwen en plaatsen boordevol historie, die tot op de dag van vandaag hun oorspronkelijkheid hebben weten te behouden. De route loopt dwars door het lieflijke Tauberdal, door de Nördlinger Ries - middenin een geweldige krater - , het schilderachtige Lechfeld, de Pfaffenwinkel - gebied van boeren, kunstenaars en monniken in het Alpenvoorland van Opperbeieren - en eindigt tenslotte bij de beroemde koningskastelen.

De naam "Romantische Strasse" betekent wat veel binnen- en buitenlandse gasten hier bij hun bezoek ervaren:
 
of het nu gaat om de Würzburger Residenz of het eeuwenlang bewaard gebleven intacte stadsbeeld met 'n betoverende sfeer van Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbühl, of wandelen in het spoor van de Romeinen in Augsburg of het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein van de Beierse koning Ludwig II ­ al deze bezienswaardigheden fascineren de bezoeker met hun charme, sfeer en doen soms terugverlangen naar deze voorbije romantische periode.
Een tocht over de Romantische Strasse heeft echter veel meer te bieden dan alleen mooie landschappen en diepgaande indrukken. De bezoeker zal bij elke stap worden geconfronteerd met de grote rijkdom van westerse historie, kunst en cultuur. Kunstenaars van naam hebben hier met hun scheppingen, monumenten nagelaten. Zoals Balthasar Neumann die de Residentie in Würzburg bouwde, Tilmann Riemenschneider met zijn beroemde houtsnijwerk en de schilder Carl Spitzweg, die helemaal weg was van de stadjes Rothenburg en Dinkelsbühl.

Archeologisch indrukwekkend
 
is de Ries en in Augsburg maakt men kennis met de Fuggerei, die verantwoordelijk was voor de eerste sociale woongemeenschap in de 16e eeuw. De Wieskirche (UNESCO werelderfgoed) is een van de beroemdste kunstwerken uit de rococo en staat in de regio Pfaffenwinkel. Schwangau, het "dorp van de koningskastelen " ligt, omzoomd door vier meren direct voor de coulisse van het Natuurbeschermingsgebied Ammergebirge.

Slot NeuschwansteinAan de voet van deze berg liggen de beide wereldberoemde koningskastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau,
 
twee spectaculaire bouwwerken uit de 19e eeuw. Deze vermaarde kastelen van de Beierse sprookjeskoning Ludwig II en kroonprins Maximilian zijn de in steen verpakte dromen van voorbije tijden en vormen in Füssen het indrukwekkende eindpunt van de Romantische Strasse aan de voet van de Beierse Alpen. Direct tegen de Alpenrand en aan de grens van Tirol ligt Füssen, de hoogste stad van Beieren (1000-1200 meter). In de volledig behouden gebleven laatmiddeleeuwse oude binnenstad treft de bezoeker talrijke kunstschatten en monumentale gebouwen aan. Hoog boven de stad vormen de kerk, het klooster St. Mang en het Hohes Schloss - de voormalige zomerresidentie van de vorstelijke bisschoppen van Augsburg ­een uniek ensemble. Van hieruit is het aan te raden een excursie te maken naar de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze met zijn hoogte van 2964 meter.

Accommodatie
 
langs de Romantische Strasse: Region Romantic Route. 97 hotels. Laagste prijsgarantie!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels: zie hiervoor ”Alle accommodatietypes”!

 
De vakantieplaats Füssen
 
(met Bad Faulen­bach, Hopfen am See en Weissensee) ligt in de Allgäu en is het kruispunt van twee belangrijke toeristische routes: de "Romantische Strasse" en de "Deutsche Alpenstrasse". Füssen is de hoogstgelegen stad van Beieren en wordt omgeven door imposante hoge bergtoppen, zacht glooiende heuvels en meer dan tien meren: het is een van de mooiste vakantiegebieden van Duitsland.! Het afwisselende landschap biedt de mogelijkheid om ongekend veel excursies te maken en activiteiten te ondernemen, zoals wandelen, fietsen en Nordic Walking. In de winter is het gebied een populair oord voor langlaufers en wandelaars en skiërs genieten van de vele pistes die door het Skiverbund "Allgäu/Tirol - Vitales Land" prima onderhouden worden.
Füssen is niet alleen een uitstekend vertrekpunt
 
voor een bezoek aan de wereldberoemde koningskastelen Neuschwanstein, Hohenschwangau, Linderhof en de Wieskirche, maar nodigt met de haast Italiaans aandoende flair van haar historisch stadscentrum uit tot een wandeling langs kunst en cultuur, afgewisseld met een kopje cappuccino in een van de vele straatcafés of in de Gotische markthal. Vanuit de romantische sfeer van de oude binnenstad is het maar een kattensprongetje naar het "groen" van de omgeving: ga op ontdekkingstocht naar het autovrije Natuurpark Faulenbacher Tal, de "Allgäuer Rivièra" aan de Hopfensee en de rustige paden langs de oever van de Weissensee.
's Avonds kan men dan heerlijk genieten van de nieuwe musical Ludwig2 in het Festspielhaus Neuschwanstein, waar de legendarische Beierse sprookjeskoning Ludwig II weer tot leven komt.

Informatie
 
Füssen Tourismus + Marketing 87626 Füssen  -  Fon 08362-9385-0  -  Fax 08362-9385-20 tourismus@fuessen.de  -  www.fuessen.de Nördlingen im Ries
 
De bezienswaardige oude voormalige rijksstad aan de Romantische Strasse. 
De langeafstandswandelroute van de Main tot aan de Donau loopt dwars door de historische binnenstad en tevens is Nördlingen startpunt van de "Zwabische Albstrasse". De stad bezit nog een unieke, volledig intacte stadsmuur met weergangen.

Andere bezienswaardigheden zijn:
 
het nieuwe Rieskrater-Museum met echte maansteen, het Stedelijke Museum in het Gerberviertel en, het historische Stadsmuurmuseum in de Löpsinger Torturm, terwijl de laatgotische kerk St.-Georg ook zeker de moeite waard is, niet in de laatste plaats vanwege de 90 m hoge klokkentoren "Daniel", die beklommen kan worden.

Laat u betoveren door de flair van deze middeleeuwse stad met haar schilderachtige plekjes.
  Stadsrondritten en verhuur van fietsen. Uitstekend geschikt voor groepsreizen, excursies, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Nördlingen in het Ries altijd een belevenis!

Tourist-Information
 
Marktplatz 2, 86720 Nördlingen im Ries Duitsland/Germany
Tel.: 0049 9081 84-216 en 9081 84-116 en fax 00499081 84-113
E-mail: tourist-jnformation@noerdlingen.de  Internet: http://www.noerdlingen.de

** Uw accommodatie langs Romantische Strasse vindt u bij> Hotels/Booking/Appartementen/Romantic-route een keur aan goede tot zeer goede hotels (214).
We noemen er enkele:
Hotel Kurcafe l
igt in de historische binnenstad van Füssen, vlak bij de wereldberoemde kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau, alsmede het centraal station en het centrale busstation.
Novotel Würzburg
s gelegen in het centrum van Würzburg, dicht bij de historische oude stad en het paleis Würzburger Residenz. Het beschikt over moderne kamers, 2 restaurants en een spa.
Hotel 'Zum Breiterle'  
biedt rookvrije kamers in het middeleeuwse stadje Rothenburg ob der Tauber, in het Beierse natuurpark Frankenhöhe. Het biedt gratis parkeergelegenheid op het terrein.
Hotel Sonne
biedt eersteklas internationale gerechten en comfortabele kamers met gratis draadloos internet in de romantische stad Füssen.
Silence Burghotel
Bezoek het kleinste hotel in de oude binnenstad van Rothenburg, waar u een adembenemend uitzicht over de Taubervallei kunt genieten.
Vital Hotel Wiedemann  
bevindt zich op enkele minuten rijden van de beroemde kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau, in het hart van het unieke en prachtige natuurpark Bad Faulenbach.
 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets