MÜNSTERLAND, waterburchten, fietsen en paardrijden.
Naar overzicht deelstaat Noordrijn-Westfalen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland.  Naar uw accommodatie!

    


In de driehoek tussen het Teutoburger Woud, het Ruhrgebied en Nederland ligt het groene Münsterland. Het is een deels vlak, deels heuvelachtig landschap met het karakter van een parklandschap, vennen, heidevlaktes en akkers. In deze regio liggen mooie oude boerderijen, schilderachtige en imposante waterburchten en waterkastelen

De vlakke "Münstersche Bucht" is een paradijs voor fietsers en wandelaars
 
en heeft een unieke attractie: de waterburchten en kastelen. Natuurliefhebbers genieten volop van de rust en verlatenheid van de heidevlaktes, weiden, rivierdalen en de vennen, een toevluchtsoord voor zeldzame planten en vogelsoorten. Het Münsterland is een overwegend dun bevolkt agrarisch gebied en dé streek voor paardenfokkerijen en paardensport. De voormalige Hanzestad Warendorf is het centrum van de paardensport. Van de talrijke wilde paarden, die hier eens graasden, zijn er nog zo'n 250 aanwezig. In het Natuurbeschermingsgebied Meerfelder Bruch bij Dülmen - een reservaat van 350 ha. - lopen deze wilde paarden nog altijd vrij door het deels drassige heidelandschap.

PferdeOok het "stalen ros" is in het Münsterland erg populair.
 
Men leert de streek en zijn bevolking niet alleen goed kennen vanaf de rug van het paard, maar zeker ook vanaf het fietszadel. In het "Fietspark Münsterland" bereikt men zonder omwegen zijn doel. Dit kan via diverse goed gemarkeerde routes, zoals bijvoorbeeld de route "van kasteel naar kasteel", de "zandsteenroute", de "Romeinse route" of in het spoor van de ruiters van de Vrede van Münster, de "vredesroute". Deze regio is ook een geweldige plek voor inline skaters.
Het Münsterland kan men behalve met de benen stevig op de grond of op de pedalen, ook tijdens een onvergetelijke ballonvaart vanuit de lucht gaan bekijken. Ook is het mogelijk om op eigen spierkracht het Münsterland te gaan ontdekken, namelijk met de kano. Vooral op de Ems, in Greven, Emsdetlen en Rheine worden boten verhuurd en ook organiseert men hier gezamenlijke tochten met de kano.

Boerderijvakanties in Noordrijn-Westfalen
 
"Komm aufs Land" - Onder deze titel nodigen wij, de werkgroep voor vakantie op de boerderij, u van harte uit om kennis te maken met het landelijke Noordrijn-Westfalen.
Het gebied strekt zich uit van het Münsterland en het Niederrheinische in het westen, het Ruhrgebiet, van de kuuroorden in het Lipper en Paderborner Land tot de bossen, meren en hoogtes van het Sauerland, Weserland en het Bergische Land tot aan de noordelijke Eifel.
Of u alleen, met uw gezin of in groepsverband komt, onze vakantieboerderijen bieden u alles wat nodig is om van uw vakantie een afwisselende, sportieve of juist ontspannende tijd te maken. Het persoonlijke contact tussen mens en dier staat hoog in het vaandel. Vooral de kinderen voelen zich aangetrokken tot de dieren die vaste bewoners zijn van een boerderij. Niet alleen paard, hond kat, kalfjes en varkens trekken hun aandacht, kippen, eenden, schapen en geiten, het zijn de hoofdrolspelers' op het boerenerf.
Puur natuur is het motto. Niet alleen gezinnen met kinderen, ook de wat oudere gast is van harte welkom. Of u op zoek bent naar rust en ontspanning, of een actieve vakantie te voet of met de fiets wilt, u vindt zeker iets naar uw zin.
Vraag naar onze, in het Nederlandse geschreven, vakantiecatalogus "Komm aufs Land" bij de
"Komm aufs Land Arbeitsgemeinschaft" Nevinghoff 40  -  48147 Münster. Tel. 0049 251/599 - 444. U bent van harte welkom!  www.komm-aufs-land.de 

  ** Uw accommodatie in geheel Duitsland  kunt U goed boeken via Hotels.Appartementen.Duitsland.
  ** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 190 landen. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, boeken in uw taal is mogelijk!

 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets