ONTDEKKINGSVAKANTIE OP DE DUITSE EILANDEN, aantrekkelijke tegenstellingen op Usedom, eiland Rügen ­veelgeroemde schoonheid van de Oostzee, charmant en mondain eiland Sylt; deelstaat Meclenburg-Voor-Pommeren.
Naar
kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

 
    

De zorg van alledag ver achter laten, gezonde lucht inademen, wandelen over zandstranden of zonnebaden, genieten van een prachtige fauna en flora, plezier in de branding en watersport beoefenen: vakantie op een eiland is altijd bijzonder aantrekkelijk.

Aantrekkelijke tegenstellingen op Usedom
 
Het eiland Usedom heeft zijn gasten heel wat superlatieven te bieden. Boven een van de langste droomstranden aan de Oostzeekust schijnt de zon vaker dan in welke andere Duitse regio ook. Hier ligt de langste zeebrug van het Europese continent en een natuurlijke rijkdom, die zijn gelijke nergens vindt. Het 445
² km grote zonnige eiland heeft zijn fascinatie vooral te danken aan de aantrekkelijke tegenstellingen. Terwijl langs het witte strand mondaine badplaatsen als parels aan een snoer geregen liggen, koesteren de dromerige vissersdorpen zich in de groene inhammen van de kuststreek. Zacht glooiende heuvels en steile kusten, betweterige landtongen en diep uitgesleten bochten geven aan Usedom zijn typische karakter.  

Eiland Rügen ­veelgeroemde schoonheid van de Oostzee
 
Al honderd jaar geleden trokken zomergasten naar het eiland Rügen. Het eiland, met 926 km
² het grootste eiland van Duitsland, staat bekend om zijn buitengewoon prachtige landschap. Chique badplaatsen en dromerige vissersdorpjes, ruige kusten en rustige stranden, loodrechte lanen en wilde sleedoornhagen, oeroude graven en honderd jaar oude vuurtorens, duistere beukenbossen en heldere meertjes. Rügen is niet voor niets, vooral door de veelzijdigheid en het unieke karakter, een van de meest populaire vakantiegebieden van Duitsland. Al wandelend en fietsend leer je het oorspronkelijke landschap het beste kennen. Ook voor watersporters heeft het eiland heel wat in petto. De majestueuze krijtrotsen van de Stubbenkammer, door Caspar David Friedrich vereeuwigd in een beroemd schilderij, de nostalgische smalspoorbaan "Rasender Roland" en het schilderachtige jachtslot Granitz, de vorstelijke Putbus en reusachtige burchtwallen - een enkel verblijf op Rügen is nooit genoeg om alle hoogtepunten te beleven.

Charmant en mondain eiland Sylt
 
De Noordzee eilanden zijn weliswaar niet zo groot als Rügen en Usedom, maar dat betekent niet dat zij minder aantrekkelijke vakantiebestemmingen zijn. De bezoekers van de Noordzeeparel Sylt voor de westkust van Sleeswijk-Holstein staan een geweldige mixture van een prachtige natuur en mon­dain entertainment te wachten.
Dankzij het ca. 40 km lange zandstrand heeft elke bezoeker hier zijn plekje in de zon:
rustzoekenden meestal wat verder weg van de stranden van Sylt, naturisten op de naaktstranden, honden op de speciaal daarvoor aangewezen hondenstranden en de surfers op de beste plekken bij de aanrollende golven. De grenzen zijn dun, daarom staat tolerantie hier hoog in het vaandel.
Maar Sylt heeft veel meer te bieden dan alleen strandplezier:
zo ligt in het oosten de uitgestrekte Waddenzee, diepgroene weiden, bloeiende heidevelden en imposante kliffen. Hier hebben talrijke dieren- en plantensoorten een ideale biotoop. Zo'n 50% van het bijna 100 km' grote eiland valt onder landschap­of natuurbescherming. Nordic Walking fans kunnen hier gebruik maken van een 220 km lang wegennet, door het zachte zand of via de romantische duin- en dijkpaden.Fries plezier aan de Waddenzee
 

Ze liggen als parels aan een snoer voor de kust: de Oostfriese eilanden Borkum, Juist, Noderney, Baltrum, Speikeroog, Langeoog en Wangerooge. Deze vakantieparadijzen trotseren de getijden en de stevige wind. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme. Tussen de eilanden en de kust ligt een bijzonder leefgebied: het Nationale Park Nedersaksische Waddenzee. Hier wonen niet alleen zeehonden en wormen. Het wad behoort tot de biologisch waardevolste en meest gevarieerde biotopen ter wereld. Men kan het wad het beste leren kennen tijdens een wadloop - maar wel met een deskundige gids! Op blote voeten door het slik - zó dicht bij de natuur en de voetmassage is inclusief.  

** Uw accommodatie op: Rügen: Booking.com/region/de/rugen - Sylt: Booking.com/region/de/sylt.nl. en Usedom: Booking.com/region/de/usedom.nl

Informatie:

www.usedom.de www.ruegen.de  -  www.sylt.de  - www.die-nordsee.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Duitsland.
 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   
 

 ** Voor
algemene info over Duitsland, zie aldaar.
 **
Kaart met de mooiste vakantieregio's