DEELSTAAT SAARLAND
Naar kaart met de 16 deelstaten. Naar Steden - en Regiolijst van Duitsland.
 Naar uw accommodatie.

    

Uw accommodatie
in het Saarland kunt U goed boeken via
Hotels/Appart./Saarland.  Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken! Op basis van de beoordelingen van gasten zijn de populairste hotels in veel steden per thema gerangschikt.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   
 

Saarland
heeft veel geleden onder de territoriale geschillen tussen Frankrijk en Duitsland,  
die vooral ingegeven werden door het strategische en economische belang van dit gebiedsdeel. Saarland behoorde volgens de bepalingen van een monetaire en douane-unie van 1945 tot 1957 tot Frankrijk, maar werd na een referendum weer Duits. Deze kleine deelstaat is er in geslaagd om van de staalindustrie over te schakelen op andere takken van bedrijvigheid.

Kaart van SaarlandVan harte welkom   
Wij verheugen ons op uw bezoek aan het Saarland! Misschien zijn de gezonde lucht in het Saarland en het plezier beleven aan het buitenhuis samenzijn de redenen waarom zich het grootste gedeelte van het leven in openlucht afspeelt. Vanwege het feit dat deze regio de meeste uren zon in het jaar telt is het niet vreemd dat de Saarlanders zich bij de eerste zonnestralen op het bierterras verzamelen. Let wel, wij hebben het hier over de periode februarimaart en niet over bijvoorbeeld de maand juni! Over één punt zijn wij het eens: toen onze buren ons het plezier van een spelletje jeu de boules leerden kennen, ontdekten wij hier in het Saarland het bierterras. Misschien stamt ook de wens om op zwoele zomeravonden op een bankje voor het woonhuis met de buren te kletsen uit de tijd dat men zelf een Fransman was. Als dit het geval is dan moeten wij vandaag nog dankbaar zijn voor de sporen uit die tijd.

"Saarvoir" vivre - de kunst van het leven! 

Men kan zeker stellen dat het Saarland een heel bijzondere magie op zijn inwoners en bezoekers uitoefent. Voor "outsiders" is dit moeilijk te beschrijven, maar toch gemakkelijk om aan te tonen: bijna iedereen keert terug! Want wie het Saarland en zijn inwoners leert kennen, zal altijd opnieuw heimwee hebben naar deze unieke combinatie van gezelligheid en onbezorgdheid. Naast de mentaliteit van "leven en laten leven" kent de regio ook veel attracties.
Want de Kelten en later de Romeinen hebben zich in deze regio thuis gevoeld! Dit blijkt uit het aanbod van bouwwerken met een rijke geschiedenis, historische en heemkundige musea, archeologische plaatsen of moderne galerijen.

Ook voor "coole youngsters" wordt er goed gezorgd: 

net zoals de Saarlandse kids hebben ook zij een "board" of "bike" tot hun beschikking. Het board komt in actie in de halfpipes en de "bike" op mountainbike-, inline-trajecten en BMX-banen waar men als gelijkgezinden onder elkaar plezier kan maken.
Ondanks de verschillende interessegebieden moeten de leden van uw gezin 's avonds iets gemeenschappelijks delen: het plezier van het lekkere tafelen. Hier moeten wij het echter niet meer over hebben, want Saarland is ver buiten zijn grenzen bekend hiervoor.

Saarland-waterrijkHet koele water - bron van Saarlandse levensvreugde  
Zomer, zon, het Saarland: Dan kan het water ook niet ver weg zijn. En van dit heerlijke nat kunnen wij verfrissend veel aanbieden. Hiermee bedoelen wij zowel onze traag stromende Saar alsook de kronkelende Blies, de woelige Nied en de dromerige Ill. Het huren van een boot biedt zich aan voor de grensoverschrijdende verkenning van de grotere wateren. Ook passagiersboten nodigen op de Saar en Moezel uit tot heerlijke panoramische rondvaarten. Surfers en zeilers komen op de Bostalsee of op de Losheimer See volledig aan hun trekken.
Onafhankelijk van het jaargetijde genieten onze kuurgasten van de heilzame en verfrissende krachten van het water. Zo behoren watertherapieën tot het centrale aanbod van de Hochwaldklinieken en het gezondheidscentrum Saarschleife. Dit is misschien minder interessant voor onze jonge gasten. Hun interesse gaat veeleer naar de 50 zwembaden met attracties in het Saarland.Fietsen en sport voor profs en de hele familie
 

Wij hadden het al over uitgestrekte landschappen, over water, natuur en rust en over de sportactiviteit die in het Saarland al ingeburgerd was voor het een modesport werd: fietsen. Waarom onze gasten hier zo graag fietsen, ligt voor de hand: wij kunnen heerlijke routes aanbieden, die langs de wateren of over de heuvels van ons middelgebergte lopen. Het niveau van uw sportieve activiteit bepaalt u zelf.
Een onder bewijs voor de attractiviteit van de fietssportstreek Saarland is het mountainbikecentrum in St. Wendel, dat al jaren bekend staat voor zijn wereldcupevenementen. Hier bevindt zich ook een trainings­circuit voor profs of zij die wel wat aankunnen. Het hele gezin kon in de rivierdalen ontspannen fietsen. Urenlang zonder klimmen, eindeloos langs weilanden en Wereldcultuurerfgoed "Völklinger Hütte".
Een beetje moeilijker wordt het als u de waterwegen "links laat liggen" 

en zich landinwaarts begeeft.
Landschappen van middengebergten wisselen de schattige bossen en uitgestrekte weides af.
Ook hier ontdekt u de bijzondere charme van het Saarland. Het uitstapje wordt sportief bij het beklimmen van de hoogtes van de oude bossen. Bijzonder veeleisend wordt het als u de heuvels van het Hochwald wilt beklimmen, maar wel een adembenemend uitzicht als beloning!
Natuurlijk kunnen de sportieve prestaties ook bij "walking" of bij een wandeling geleverd worden, want naast prachtige wandelroutes, kunt u wegen die u met de fiets rijdt, net zo goed en intensief te voet afleggen!

Voorbeeld van Romeinen in het SaarlandDe dobbelstenen zijn geworpen: op naar de Romeinen!  
Met de Romeinen hebben wij een bijzondere relatie: zij hebben ons vele goede dingen "gedaan". Daarom willen wij graag dat u niet enkel ruïnes en restanten terugvindt, maar ook levendige erfenissen van het Romeinse Rijk.
Onze Romeinse voorvaderen speelden destijds in het Saarland niet enkel gezellig met dobbelstenen, zij bouwden ook excellente thermen met een verbazingwekkende techniek en leidden een goed leven. Dat bewijst bijvoorbeeld de Romeinse villa in Borg. Na het bezoek nodigt zij haar gasten uit voor het nuttigen van Romeinse gerechten en dranken in een taverne. In de directe nabijheid, in Nennig, lieten de Romeinen de mooiste en grootste mozaïekvloer van Noord-Europa achter, samengesteld uit wel drie miljoen steentjes.
Onder grote publieke belangstelling worden midden op de Duits-Franse grens in het Europese cultuurpark Bliesbruck-Reinheim nieuwe schatten uitgegraven. Het cultuurpark herbergt een hele Gallisch-Romeinse provinciestad met ambachtswijken, thermen, villa's en winkelstraten. Een bezoek aan het Romeinse openluchtmuseum "Schwarzenacker" bij Homburg is beslist de moeite waard. Te midden van een groots baroktuincomplex stoot u op archeologische zeldzaamheden en een 2000 jaar oude wooncultuur.

Tourismus Zentrale Saarland
 
Franz- Josef- Röder- StraBe 17 D-66119 Saarbrücken - Telefoon: +49 (0) 681 / 9 27200 Telefax: +49 (0) 681/9272040
E-Mail:
info@tz-s.de  -
http://www.saarland.de/ - http://www.tourismus.saarland.de/

Hoogtepunten 
Saarbrücken
hoofdstad, oude stadswijk, golf  - Saarlouis  vestingsstad, musea  - Völklingen huizen uit de oprichterstijd, Völklinger Hütte – UNESCO  -  Nonnweiler kuuroord, stuwmeer, sterrenwacht, astronomische wandelroute  -  Saarburg  1000 jaar oude stad, waterval van de Leukbeek   Freisen natuurmonument "Steinernes Meer", viaduct, musea  -  Mettlach kuuroord, Saarbocht, de burcht Montclair, benedictijnenklooster, keramiekmuseum, Villeroy & Boch St. Wendel, historische oude stadswijk, basiliek, sculpturenstraat, musea, golf  -  Nohfelden Bostalsee, golf   -  Perl-Borg  baroktuin, Romeinse villa, mozaïekvloer

  ** Uw accommodatie in geheel Duitsland  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Duitsland.
  
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”
  ** Voor
algemene info over Duitsland, zie aldaar.