BONN, met Beethovenhuis - Poppelsdorfer Schloss - 'Rijn in Vlammen' - Kunst- en Tentoonstellingshal van de Bondsrepubliek Duitsland - Haus der Geschichte.
Naar deelstaat Noordrijn-Westfalen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie

    

Bonn heeft en is een levendige contemporaine geschiedenis
 
- het is als eerste hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland wereldbekend en kan tevens bogen op een 2000-jarig verleden, het is de geboorteplaats van de componist Ludwig van Beethoven en de toegangspoort tot de 'Romantische Rijn'. Tegenwoordig doet Bonn vooral als levendige universiteitsstad van zich spreken, als standplaats voor toekomsttechnologieën, zetel van VN-organisaties en als kunstmetropool met tentoonstellingen en concerten van hoog niveau. Men weet in deze regio van het leven te genieten: in de zomer zijn de wijnlokalen aan de Rijnoever met uitzicht op het Zevengebergte waar de riesling groeit, de favoriete bestemmingen van genieters.

Ludwig van Beethoven  

De in Bonn geboren Beethoven (1770-1827) maakte carrière als virtuoos pianist met een groot talent voor improvisatie. Hij ontpopte zich als een geniaal componist van onder meer sonates (Sonate Pathétique, Mondscheinsonate, Kreutzersonate, Appassionata), negen symfonieën, de opera Fidelio, de Missa solemnis, enz. De roem die hem bij leven ten deel viel, kon echter niet verhinderen dat hij in bittere armoede en geestelijke ontreddering stierf.

Bezienswaardigheden 

De publieksmagneet in Bonn is het Beethovenhuis, het geboortehuis van de wereldberoemde componist, met de wereldwijd grootste collectie tentoonstellingsstukken over Beethoven. Een bezoek waard zijn ook het Altes Rathaus, een meesterwerk van de barok, alsmede de munsterkathedraal. Het Poppelsdorfer Schloss, voormalig zomerpaleis van keurvorst Clemens August, lokt bovendien met zijn Botanische Tuin, een van de oudste en meest veelsoortige tuinen van Duitsland. Een uitstapje waard is het kasteel Drachenburg aan de 'Romantische Rijn'.

Toppers 

Beethovenhuis - Poppelsdorfer Schloss - 'Rijn in Vlammen' - Kunst- en Tentoonstellingshal van de Bondsrepubliek Duitsland - Haus der Geschichte.

Kunst en cultuur 

Ieder jaar in september en oktober vindt het internationale Beethovenfeest plaats - met ruim 50 voortreffelijke concerten. Ook het gratis toegankelijke zomerfestival 'Rijncultuur' in het recreatiepark Rheinaue vormt een vast bestanddeel van het culturele leven van Bonn. Op het terrein tussen de Bundeskunsthalle en het Kunstmuseum Bonn geven wereldsterren elkaar van mei tot september rendez-vous.Musea en tentoonstellingen
 

Bonn is waarlijk rijk aan voortreffelijke musea: de Kunst- en Tentoonstellingshal van de Bondsrepubliek Duitsland biedt in een architectonisch aantrekkelijk gebouw een gevarieerd cultureel programma van internationaal formaat.
In het 'Haus der Geschichte' van de Bondsrepubliek Duitsland is op basis van rond 7000 originele stukken de jongste Duitse geschiedenis van de naoorlogse tijd tot heden gedocumenteerd. Het Deutsche Museum Bonn toont de grootste momenten op het gebied van onderzoek en techniek, het Kunstmuseum biedt moderne kunst van de 20e eeuw.

Parken en plantsoenen 

Het recreatiepark Rheinaue in het geografische hart van Bonn fascineert de bezoekers met een 45 kilometer lang wandelpadennet, een Japanse tuin en een wijnberg. In de Botanische Tuin bevinden zich maar liefst elf broeikassen met de grootste waterlelies ter wereld, en met 29 kilometer lengte langs beide oevers vormt de Rijnpromenade in Bonn de langste samenhangende promenade aan de Rijn.

Ligging en aanrijroute 

Per trein: Bonn Hauptbahnhof (CS) - ICE-/IC-/EC- aansluitingen Autosnelwegen: A61, A3, A565, A555
Luchthaven: Keulen/Bonn (25 km).

Tourismus
 

Congress GmbH Region Bonn/Rhein-Sieg Ahrweiler -
Adenauerallee 131, 53113 Bonn - Tel.: +49 (0) 2 28 / 91 04 10  - Fax: +49 (0) 2 28 / 9 10 41 11
E-mail: info@bonn-region.de  - Internet: www.bonn-region.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland
    kunt U goed boeken via Booking-Hotels../Duitsland. Voor Bonn kan dat prima via Hotels/Bonn.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   

** Kaart met de mooiste vakantieregio's  
** Naar Toeristenbureaus Duitsland