VERVIERS, provincie Luik. Verviers ligt op de grens van de Ardennen en het Land van Herve, aan de Vesder. Het stuwmeer van de Gileppe voorziet de stad van water. Zijn economische en culturele bloei dankt Verviers aan de wolnijverheid die in het begin van de 18de eeuw opkwam.
Naar stedenlijst België / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

Stadhuis
Dit bouwwerk is in luchtige Louis XVI-stijl opgetrokken door J.B. Renoz in 1775, nadat men alle gotische gebouwen op deze plaats had gesloopt. Het devies op het stadhuis, Publicité, Sauvegarde du Peuple, heeft betrekking op 1830, toen de zittingen van de gemeenteraad openbaar werden. Het huidige perron is uit 1732.

Musée d'Archéologie et du Folklore, rue des Raines
 
Dit museum bezit o.a. prehistorische en Romeinse vondsten, herinneringen aan de violist Henri Vieuxtemps en een belangrijke kantcollectie.

Musée des Beaux-Arts et de la Céramique, rue des Alliés
Het museum is gevestigd in een voormalig oudemannenhuis en is gewijd aan schilder- en beeldhouwkunst van de 14de eeuw tot nu, o.m. een fraai kinderportret van Cornelis de Vos, alsmede porselein en aardewerk.

Omgeving  
Limbourg, 7,5 km Z
Tot in de 13de eeuw was de op een heuvel in de Vesdervallei gelegen plaats de hoofdplaats van het hertogdom Limbourg of Limburg, dat het noorden van de huidige provincie Luik en het zuiden van Nederlands Limburg omvatte. In 1288 kwam dit hertogdom bij Brabant; het was een belangrijk relais op de handelsroute van Brugge over Brabant naar Keulen. Er zijn resten van de oude stadsmuren en stille straatjes.
De gotische kerk Saint-Georges heeft nog een Romaanse crypte.
Internet
http://www.verviers.be/

** Uw accommodatie  in België
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/België. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
     kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
    
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
     Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over België
Algemene informatie over Luxemburg