SINT-AMANDS, provincie Antwerpen. Sint-Amands ligt aan de Schelde, die hier 225 in breed is en, bij ebbe, schorren laat zien. Het is een toeristisch centrum.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

Sint-Amanduskerk
De barokke kerk uit de 18de eeuw, waarvan de toren in 1983 na een brand werd vernieuwd, bevat twee prachtige barokke biechtstoelen van Jan-Baptist de Wree; er is een communiebank in dezelfde stijl.
 
Emile Verhaerenmuseum  
Is ondergebracht in het Oude Veerhuis aan de Scheldekaaien, en bezit herinneringen aan de Belgische dichter Emile Verhaeren (1855-1916), die hier geboren werd. Het gebouw doet tevens dienst als cultureel centrum. Aan de Scheldeoever bevindt zich de granieten graftombe van Verhaeren en zijn vrouw Marthe Massin.

Andere bezienswaardigheden
Er is een Molenmuseum en een laatgotische kapel Onze-Lieve-Vrouw-ten-Donkere uit de 17de eeuw, die schilderachtig tussen lindebomen ligt.
 
Omgeving
 
Lippelo, 6 km ZO
De diverse malen verbouwde Sint-Stevenskerk dateert uit de tweede helft van de 17de eeuw; de toren vertoont oudere sporen. Na de Eerste Wereldoorlog werden het Gravenkasteel en het door bogen omgeven Hof te Melis, waar zich in 1745 Lodewijk XV en in 1940 koning Leopold III ophielden, opnieuw opgebouwd. 

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets.  

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg