M‹LLERTHAL,  Groothertogdom Luxemburg. Luxemburgs Klein-Zwitserland, ook bekend onder de naam MŁllerthal, vormt samen met de benedenloop van de rivier de Sauer een meer dan honderd jaar oud wandelgebied in een uniek rotslandschap, dat voor vele miljoenen jaren door de zee in het tertiaire tijdperk werd gevormd.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg. Naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.
 

Wandelpaden leiden langs hoge, bizar gevormde rotspartijen, door nauwe spleten, diepe kloven en ruime grotten, vaak genoeg een biotoop voor een bijzondere plantengroei, naar onverwachte uitkijkpunten, die een schitterend uitzicht bieden over de wondermooie dalen van de Sauer, de Zwarte Ernz, de Hallerbach, de Aesbach en de vele andere riviertjes. Vervolgens leiden zij door de ongerepte bossen op de hellingen van de bergen, langs het vele kreupelhout waar in overvloed hulst groeit, langs beekjes en via velden en weiden naar het uitgangspunt terug.
De modernere toeristische infrastructuur
heeft niet nagelaten om voor de naar rust zoekende toerist de watersportmogelijkheden te creŽren, evenals de onuitputtelijke culturele erfenis bereikbaar te maken, die door de voorgeschiedenis en de Romeinen is nagelaten en die door de belangrijke Abdij van Echternach over een periode van meer dan duizend jaren de omgeving heeft beinvloed.
Luxemburgs Klein-Zwitzerland is, als zuidelijk deel van het Duits-Luxemburgse Natuurpark,
als uitgangspunt voor rondritten zeer gunstig gelegen: op minder dan ťťn uur rijden liggen de bekende plaatsen Luxemburg, Vianden, Diekirch, Clervaux, Trier en de Luxemburgse Moezel. Een uitgebreid animatieprogramma bieden de, in de "Vereniging der VVV's van Luxemburgs Klein-Zwitserland en de Benedenloop van,d Sauer", verenigde Toeristenbureau's
E-mail: info@mullerthal.lu

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg