MOL, provincie Antwerpen. Mol is een zeer uitgestrekte gemeente. Door het aanwezige kwartszand, witzand, vestigden zich hier glasblazerijen. Na de Tweede Wereldoorlog verrees in Mol het Studiecentrum voor kernenergie.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

† † †
    
Sint-Pieter-en-Pauluskerk
Van het middeleeuwse bouwwerk is alleen de toren in baksteengotiek behouden gebleven. Er is een beiaard in geplaatst. De kerk heeft twee beelden van Artus Quellien, een gotisch wijwatervat en meubilair uit de 17de en 18de eeuw.

Gemeentelijk Jacob Smitsmuseum
Collectie schilderijen, tekeningen en etsen van de Nederlandse schilder die hier woonde en werkte van 1888 tot zijn dood in 1928. Ook werken van de zgn. School van Mol.
 
Museum Melding en observatie
Enigszins merkwaardig museum, gewijd aan de transmissies in de Tweede Wereldoorlog.

Natuurhistorisch Museum, in het Provinciaal Domein Zilvermeer
Diorama over fauna, opgezette dieren en flora uit de streek. Opnamen van vogelzang.

Toren- en beiaardmuseum, in de Sint-Pieter-en-Pauluskerk. Overzicht van de evolutie van de beiaard, en kerkelijke kunst.

Omgeving
Meerhout, 9,5, km ZW
Deze plaats werd in de 16de eeuw eigendom van Willem van Oranje en zou tot het einde van het Ancien Rťgime bezit van de Nassaus blijven.

De Sint-Trudokerk,
aan het fraaie dorpsplein gelegen, door brand geteisterd in 1679, nadien vergroot, heeft nog Romaanse sporen in de onderbouw van de: barokke toren. Aan de Markt staat een monument voor de Boerenkrijg, 1798;

het Drossaardhuis, 1720, gerestaureerd
door Stan Leurs in 1936, is thans gemeentehuis.

Het kasteel
van Meerhout dateert uit 1735.

Voorts zijn er een watermolen uit 1678

aan de Grote Nete, en de prachtige, door een wal omgeven Monnikenhoeve, 1718.

Postel, 14 km NO
Bezit een kleine norbertijnenabdij,
idyllisch gelegen midden in de dennenbossen. Ze werd in 1140 door Norbertus van Gennep gesticht als priorij van Floreffe.

De abdij heeft belangrijke gebouwen:
een laatromaanse driebeukige kerk, gewijzigd in 1630, met bakstenen toren uit 1769, een laatgotische sacristie uit 1631, een Romaanse 13de-eeuwse toegangspoort, een renaissancetoren uit 1610, beiaard met 47 klokken, een 17de-eeuwse brouwerij, een 18de-eeuws gastenhuis.

De abdij is bekend om haar bibliotheek met ongeveer 70 000 banden,
waaronder 54 incunabelen, o.m. drie werken van Jan van Westfalen , 143 postincunabelen en 340 uitgaven van Plantin. Opvallende werken zijn een volledige uitgave van de Atlas van Blaeu, 15 delen, het Cruydt-Boeck van Dodoens, 1644, en de Polyglot van Plantin, 1572.
Internet
: http://www.gemeentemol.be/

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg