MODAVE, provincie Luik. Modave ligt in de Condroz en aan de rivier de Hoyoux.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

Het kasteel

Is vanuit meer dan ťťn oogpunt opmerkelijk. Het hoofdgebouw is uit 1658, een periode waarin er in BelgiŽ nauwelijks werd gebouwd, en zeker niet in een zo zuivere Louis XIV-stijl. Het gebouw, werd opgetrokken op last van een Fransman, Jean-Gaspard-Ferdinand de Marchin, maarschalk van Frankrijk graaf van het Heilige Roomse Rijk, die eigenaar was van Modave. Dit Louise XIV-gebouw leunt aan tegen een ander kasteel met binnenhof en twee ouden donjons in traditionelere stijl. Vanaf de Hoyoux gezien staat dit laatste deel op een 80 m hoge rotspartij en lijkt het bijna een arendsnest.
Het interieur is gewoonweg schitterend.
De inrichting werd toevertrouwd aan ťťn man, Jean-Christian Hansche, die hier werkte van 1666 tot 1672. Op het plafond van de grote vestibule ziet men vier levensgrote ruiters in wapenrusting te paard die het wapenschild met stamboom van de maarschalk torsen. In een kamer ziet men de echte stamboom van de kasteelvrouwe, een Balzac d'Entragues.
Voorts is er de rechte staatsietrap,
zeker op dat ogenblik de eerste in BelgiŽ. De salons zijn gedecoreerd met wandtapijten en stucwerk met heraldische en mythologische motieven, alles van Hansche. Er zijn ook de appartementen van de Montmorency's, die het kasteel sedert 1772 bewoonden, met o.m. de kamer met de grote alkoof die niet slechts plaats biedt aan een hemelbed, maar ook nog aan 4 fauteuils, alles met groene Chinese zijde overtrokken.
Een van de donjons bevat een kapel met de beelden van de vier evangelisten.
Het hele kasteel is rijk gemeubileerd; vele kleinere kamers op de verdiepingen zijn echter eenvoudiger en deels met stukken uit latere perioden ingericht. Er zijn bovendien hoevegebouwen met twee middeleeuwse torens. Een deel is gereserveerd voor paarden en koetsen, een ander voor landbouwwerktuigen. Het kasteel behoort thans toe aan de Compagnie intercommunale des Eaux in Brussel.
Internet
: http://www.modave.be/

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg