MAREDSOUS, provincie Namen. Maredsous hoort bij Denée en ligt in de mooie vallei van de Molignée, een riviertje dat in de Maas uitmondt.
Naar stedenlijst België / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux..
 Naar uw accommodatie.

Het is bekend vanwege zijn in 1872 vanuit Beuron met de hulp van de familie Desclée gestichte benedictijnenabdij. De gebouwen en de kerk zijn in neogotische stijl opgetrokken door baron de Béthune, de grote voorvechter van deze stijl in België.
Vanuit Maredsous werden benedictijnenstichtingen gevestigd in:
 Leuven, Keizersberg, Brugge, Saint-André, Ierland, Glenstal, Brazilië  en een abdij in India, Gihindainuyuaga. Sinds 1905 zijn er een Ecole arts et métiers en een bibliotheek gevestigd en in 1948 werd er het Centre d'Accueil door L. Kroll aan toegevoegd. Iets ten noorden van de abdij ligt het Musée du Bois.

** Uw accommodatie  in België
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/België. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets