LOKEREN, provincie Oost-Vlaanderen. Op de Markt vallen de volgende huizen op: Huis Ryngaui; Groene Poorte; Apotheek Jacobs. Ook aan het Vrijheidsplein zijn waardevolle woningen te signaleren.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux..
 Naar uw accommodatie.

† † †
    
Sint-Laurentiuskerk

Wederopbouw uit 1720-1726 van een in 1719 uitgebrande barokke kerk uit 1670. De rococokansel is een opmerkelijk stuk beeldhouwwerk, in 1736 opgeleverd door de Mechelse beeldhouwer Th. Verhaegen: het bestaat uit een imposante groep van zeven levensgrote beelden. Voorts zijn er een gotische doopvont  en een portaal van de doopkapel van de hand van W. Kerricx te bewonderen.

Stadhuis
Sierlijk rococogebouw met een opvallende asymmetrische faÁade, naar een ontwerp van David 't Kindt.

Stedelijk Museum voor Oudheidkunde en Plaatselijke Geschiedenis
In dit museum wordt de historie van Lokeren uit de doeken gedaan en vindt men ook het Nationaal Slagersmuseum en een Bakkerijmuseum.

Omgeving
Daknam, 2 km N
De Onze-Lieve Vrouwekerk was oorspronkelijk een laatromaans kerkje, na de brand van 1680 werd het weer opgebouwd, maar ook veranderd. Het meubilair is in laatrenaissancestijl o.m. het doksaal en het koorgestoelte, beide afkomstig uit een klooster te Beveren-Waas.
 
Eksaarde, 8 km N
De gotische kerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart, 13de eeuw, heeft erg veel veranderingen ondergaan en werd in 1968 grondig gerestaureerd. Miraculeus crucifix, uit 4de eeuw: een ijzeren Christus op een houten kruis. Het interieur munt uit door fraai meubilair en religieuze voorwerpen, alles uit de 18de eeuw. De weg tot aan de bedevaartkapel Het Heilig Kruis heeft 14 kruiswegstaties.
Internet
: http://www.lokeren.be/

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
   kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
    kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
   
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets