LAROCHETTE, Groothertogdom Luxemburg. , naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg, naar provincie kaart Belg./Lux.

In Larochette, Du. Von der Fels, staan ruÔnes van twee kastelen die tot de 9de eeuw teruggaan. De ruÔnes van het kasteel Crťhange uit de 12de eeuw omvatten een voorburcht, binnenplaats en kapel met delen uit de 14de eeuw. In 1565 werd dit kasteel door brand verwoest. Iets verderop op het plateau staat het voormalige gotische kasteel van Hombourg, dat na een brand in 1683 eveneens tot een ruÔne verviel.

† † †
    
Omgeving
Bourglinster, 14,5 km Z
In dit dorp bevindt zich een kastelencomplex. Le Vieux ChŠteau, het bovenkasteel, heeft een zeer imposante donjon en een gotische kapel met een Romaanse apsis
.De naam bovenkasteel ontstond in de 14de eeuw ter onderscheiding van het benedenkasteel of Waldeckershaus, dat in 1682 verdween. Aan het bovenkasteel werd in 1548 de rechtervleugel toegevoegd en in 1583 werd het in zijn geheel vergroot. In 1761 werd het ten slotte door P. Mungengast in barokstijl verbouwd.

Fischbach, 8 km ZW
Het kasteel is een residentie van de groothertogelijke familie. Het middendeel dateert uit 1638; de twee vleugels werden in 1780 aangebouwd. In 1850 werd de aanleg van het nieuwe park voltooid. Groothertogin Charlotte woonde bier in 1920, en na haar abdicatie tot aan haar dood in 1985 was Fischbach haar geliefkoosde residentie.

Junglister, 12 km Z
Dit dorp bezit een fraaie kerk in barokstijl met een prachtig hoogaltaar. Een groot deel van het interieur is afkomstig van de voormalige abdij van Marienthal. Gotische en renaissance- graftomben. De kerk werd na de Tweede Wereldoorlog zorgvuldig gerestaureerd.

Uw accommodatie in BelgiŽ
kunt U goed boeken via Hotels/Appart./BelgiŽ. Er zijn 4966  Hotels/Appartementen online boekbaar.
Uw accommodatie in Luxemburg
kunt U goed boeken via Hotels/Luxemburg. Er zijn 246 hotels/appartementen online boekbaar.
Algemene informatie over BelgiŽ
Algemene informatie over Luxemburg