ESCH-SUR-SŘRE, groothertogdom Luxemburg. Gemeente Esch-sur-SŁre ligt in een schilderachtige lus van de Sore of Sauer. Het is het 'hart van de Luxemburgse Ardennen.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg. Naar provincie kaart Belg./Lux.
 Naar uw accommodatie.

De heren van Esch zouden afstammelingen zijn van Karel de Grote en worden vermeld sedert 927. De plaats lag aan de enige weg tussen Ettelbruck en Bastogne en verkreeg al vlug een beschermende burcht, waarvan de ruines thans nog te zien zijn. Destijds trokken de heren van Esch mee op kruistocht met o.a. Godfried van Bouillon. Van het kasteel rest nog slechts een ruÔne die in 1893 door de staat werd aangekocht en in 1974 werd geconsolideerd. Nog te bezichtigen is het binnenkasteel met donjon, in 1904 gereconstrueerd. De bekende Lugturm, = uitzichttoren, dateert uit de 15de eeuw.  

 ** Uw accommodatie  in BelgiŽ
 kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
 ** Uw accommodatie in Luxemburg
  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
 
 ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   
Algemene informatie over BelgiŽ