DEINZE, provincie Oost-Vlaanderen.Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburg. Naar provincie kaart Belg./Lux. Naar uw accommodatie.
 

Onze-Lieve-Vrouwekerk
Een voorbeeld van Scheldegotiek met vieringtoren. Ze dateert uit de 13de eeuw; het koor is echter 14de-eeuws. Het interieur is rijkelijk voorzien van meubilair in Louis XV- en Louis XVI-stijl. Er hangt een Aanbidding der Herders van G. de Crayer.

Museum van Deinze en van de Leiestreek
Bezit een belangrijke collectie schilderijen van de schilders van de Leiestreek en is bovendien heemkundig museum van Deinze zelf.

Omgeving

Bachte-Maria-Leerne, 5,5 km NO
Het Kasteel van Ooidonck, oorspronkelijk een verdedigingswerk van Gent, werd in 1595, na een brand, heropgehouwd als renaissancekasteel. De dorpskerk is bezienswaardig: ze dateert uit de 12de eeuw, koor en zijbeuken werden in resp. de 14de en 16de eeuw toegevoegd.

Petegem-aan-de-Leie 0,5 km Z
De Sint-Martinuskerk heeft slechts de onderbouw van de vieringtoren uit de 12de eeuw bewaard; de rest is 18de- en 19de-eeuws.
 
Zeveren, 2 km NW
De Sint-Amanduskerk, 19de eeuw, heeft een fraai barokinterieur.

Internet
: http://www.deinze.be/

** Uw accommodatie  in BelgiŽ
 kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
** Uw accommodatie in Luxemburg
  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets