BEAUMONT, prov. Henegouwen, met de tour Salamandre. Omgeving: Renlies; Sivry-Rance; Slore-sur-Sambre.
Naar stedenlijst BelgiŽ / Luxemburrg. Naar kaart met de provincies.
 Naar uw accommodatie.
 

    

De gemeente Beaumont strekt zich uit over drie streken: ThudiniŽ in het noorden tussen Samber-en-Maas in het midden en de Fagne in het zuiden. Ze bezit nog enkele resten van de 2,4 km lange vestingmuur, o.a. de Tour Salamandre. In deze toren is het Museum voor lokale geschiedenis gevestigd.

Omgeving
Montignies-Saint-Christophe, 5 km NW
Romeinse brug over de Hantes. Deze, 25 m lang en rustend op 13 bo- gen, was een onderdeel van de heer- baan Bavai-Trier.

Renlies, 6 km Z
Is een schilderachtig dorp. De laatgotische kerk Saint-Marin bezat een opmerkelijk laatgotisch retabel dat in 1979 werd gestolen.

Sivry-Rance, 12,5 km ZW
Hier is het Nationaal Museum voor Marmer recentelijk opengesteld. De streek was bekend om haar rood marmer.

Solre-sur-Sambre, 10 km NW
Bezit met het kasteel van de Wignacourts een zeldzaam goed bewaard voorbeeld van Henegouwse militaire bouwstijl. De donjon dateert uit het midden van de 13de eeuw. Later werden twee ronde hoektorens met de donjon verbonden. Op de bovenverdiepingen zijn de monumentale schouwen en raamkozijnen goed bewaard gebleven. Aan beide zijden van de burcht zijn thans landbouwgebouwen aangebracht, zodat het complex een open vierkant vormt.

 ** Uw accommodatie  in BelgiŽ
 kunt U goed boeken via Hotels/Booking/BelgiŽ. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
 ** Uw accommodatie in Luxemburg
  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
 ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ ůf kies direct:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets