ANNEVOIE-ROUILLON, provincie Namen

Maakt deel uit van de gemeente Anhée en ligt aan de linkeroever van de Maas, in tussen Samber-en-Maas.
Naar stedenlijst België / Luxemburrg. Naar kaart met de provincies. Naar uw accommodatie.

Het plaatsje is bekend om zijn kasteel met tuinen en watervallen. Het kasteel zelf bestaat uit een woongebouw met twee vierkante, vooruitspringende hoekdelen en een poortgebouw. Het is een smaakvol Louis XIV-bouwwerk dat in 1775 gereedkwam. Een ander slot, 1627, is erin geïntegreerd. Het interieur is versierd met stucwerk van Charles Moretti. Kasteel en tuinen zijn het werk van één man: Charles-Alexis de Montpellier, een welgesteld eigenaar van smeltovens met buitengewone belangstelling voor de tuinarchitectuur. Hij reisde door heel Europa en deed er ideeën op voor de aanleg van zijn park te Annevoie, 1758-1775. Zo vindt men er de Franse indeling van lanen, Engelse hoogstaminige bomen en Italiaans beeldhouwwerk.
 
Het wonder van Annevoie zijn de waterpartijen die, door 4 bronnen gevoed,
via een in de heuvel gegraven kanaal over diverse cascades naar beneden stromen, zonder mechanisme of pomp, 24 uur per dag, zomer en winter. In de jaren 1945-1950 werd het park door Pierre de Montpellier in noordoostelijke richting uitgebreid en het beslaat thans 11 ha.

** Uw accommodatie  in België
 kunt U goed boeken via Hotels/Booking/België. Er zijn 5877 accommodaties online boekbaar.
 ** Uw accommodatie in Luxemburg
  kunt U goed boeken via Hotels/Booking/Luxemburg. Er zijn 300 accommodaties online boekbaar.
 ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets