PRAIA DA ROCHA. Echt hectisch kan het hier worden in de oudste en bekendste bad- en winterverblijfplaats van de Algarve. Rond de jaren '30 van de vorige eeuw hadden de Portugezen, maar vooral de Britten, deze voorstad van Portim„o, met zijn uitzonderlijk milde klimaat in de winter al ontdekt. Naar overzicht Regio Algarve. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

    
Tussen november en maart telt de plaats gemiddeld 958 zonne-uren, tegenover bijv. Nice 752 en ook de temperatuur van het water daalt in de winter veel minder snel dan elders. De plaats is van alle gemakken voorzien en trekt veel toeristen.

De naam 'rots≠strand' is zeer toepasselijk:
wonderlijk gevormde rotspartijen tot 50 m hoog beheersen het 2 km lange en 100 m brede strand. Bij eb kunt u over het strand langs de voet van de steil omhoog rijzende rotskust wandelen en de talloze kreken, grotten en spelonken zien, waar de zee bij opkomend getij met dof geruis binnendringt. Alleen de verschillen tussen eb en vloed zijn aanzienlijk, zodat u moet oppassen niet door het wassende water verrast te worden.

Ook hier hebben de Portugezen hun fantasie gebruikt voor de namen van de rotsen:
TrÍs Ursos, drie beren, en Gigantes Petrificados, versteende reuzen. Langs de belangrijkste verkeersader, de Avenida Marginal, die evenwijdig aan het strand loopt, is bijna elk stukje grond benut voor de huisvesting en het vertier van de toeristen.

Aan het oostelijke eind van deze boulevard
is het l6e-eeuwse Forta≠leza de Santa Catarina bij de monding van de Rio Arade tot restaurant verbouwd. Dit fort heeft eeuwenlang samen met de vesting, nu ruÔne, aan de andere oever in het bekoorlijke vissersdorp Ferragudo de monding van de rivier bewaakt.

Naar het westen toe gaat Praia da Rocha over in
Praia do Vau en Praia dos TrÍs IrmŠos, strand van de drie broers, en in Alvor, een badplaats met een kleine, oorspronkelijke kern. De moderne wijk Torralta ligt op ongeveer 2 km. De Igreja Matriz, l5e-eeuws, heeft op het voor- en achterportaal maskers. In het casino kunt u uw geluk beproeven.

VVV
Portim„o / Algarve  -  Tel. : 282 419 132 E-mail : informacao@rtalgarve.pt

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
   Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.