PARGUE NATURAL do ALVAO, bevat natuurlijke en menselijke elementen, waardevol om beschermd te worden. Naar overzicht Porto e Norte de Portugal. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.
 

    
Vandaag de dag heeft vooruitgang veelal tot ongewenst gevolg dat de identiteit van een gebied verloren gaat en eenvormigheid optreedt.
Gelukkig zijn er uitzonderingen. In het binnenland van Noord-Portugal bestaan enkele plekken die weerstand bieden aan deze algemene tendens. De toeristische streek Serra do Marao is er trots op enkele van deze geprivilegieerde gebieden te bezitten, waarvan één het natuurpark Alvao is. Het feit dat dit gebied door de Portugese regering is aangewezen als natuurpark betekent dat het natuurlijke en menselijke elementen bevat die waardevol genoeg zijn om beschermd te worden. Het is een bergachtige streek van ongeveer 8.000 hectares met spectaculaire geologische kenmerken.

Muas en Arnal
Het aantal opgestapelde rotsen tussen deze dorpen geeft ons het gevoel een landschap van een andere planeet te aanschouwen. Elders echter treft u kleine vruchtbare vlaktes aan waar kleine dorpen gesticht zijn en waarvan de bewoners leven van landbouw en het fokken van schapen. Er zijn eveneens enkele adembenemende geologische verschijnselen te vinden zoals de beroemde Fisgas de Ermelo waar een kleine rivier zich stort in een spectaculaire waterval. In welke richting wij ook kijken, overal zien we bergachtige horizonnen, die ons uitnodigen om te wandelen en te klimmen. Het spreekt voor zich dat in een dergelijke streek de levensvoorwaarden voor de flora en fauna erg gunstig zijn.

Het natuurpark Alvao
is een kleine ecologische schat en biedt beschutting aan veel zoologische en botanische soorten die met uitsterven worden bedreigd in andere delen van de wereld zoals de 'drosera rotundifolia'. Liefhebbers van de natuur treffen hier de gunstigste omstandigheden aan om naar vogels te kijken en het is zelfs mogelijk om wolven - wilde zwijnen, reeën of andere wilde dieren te zien. Aan de andere kant is het koude water dat van de berghelling naar beneden snelt zeer geschikt om forel te vissen.

Het gebied waarin het natuurpark ligt,
was al in het ijzeren tijdperk bewoond, zoals veel archeologische laten zien: prehistorische monumenten, stenen overblijfselen en andere tekens.

Lamas de OloDomelas,  Amal,  Ermelo
Deze dorpen en andere zijn heuse archeologische monumenten met een architectuur die sinds duizenden jaren niet veranderd is: granieten huizen bedekt met stro of met leien daken; karakteristieke gebouwen voor het malen van koren, watermolens  en aquaducten. Enkele plaatselijke bedrijvigheden moeten genoemd worden, zoals de productie van honing, de gastronomie  gebaseerd op natuurlijk geproduceerd vlees en vlees producten en ambachten die al jaren de voornaamste bron van inkomsten vormen voor de bewoners (klompen, wollen sokken, capes gemaakt van stro, netten voor riviervissen, gereedschap om de velden te bewerken, steen voor de bouw etc.

De toerist die deze ongewone streek met zijn authentieke
en goed bewaarde kenmerken wil bezoeken, kan gebruik maken van verschillende vormen van accommodatie: toerisme in oude landhuizen gebouwd in de stijl van de omgeving van Terras de Basto. Traditionele hotelaccommodatie in Vila Real en Amarante en voor hen die de voorkeur geven aan kamperen: er zijn campings in Mondim de Basto, Amaranto en Vila Real.
Aan alle voorwaarden is voldaan om een onvergetelijke en plezierige vakantie te hebben. Dus, waarom niet?

Praceta do Tronco,
lote 17, Cruz das Almas - 5000443 VILA REAL. Telephone:  +351.259324138 - Fax:  +351.259373869

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie over Portugal.