MARVÃO. In Alentejo tussen Castelo de Vinde en de Spaanse grens ligt het kleine bergmassief Serra de Marvão. Toppen ervan zijn tot 1000 m hoog. Op één ervan ligt Marvão. Via de n359, een zijweg van de N 246.1 komt men bij de toegangspoort. Naar overzicht regio Alentejo.  Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.
 
Marvao.Aan de smalle straten staan witte huizen, versierd met smeedijzer.  
In de Santa Maria is het Museu Municipal ingericht. Een citadel steekt 100 m boven het dorp uit. De donjon en de muren zijn nog intact. Van hier heeft men een fantastisch uitzicht over de Serra da Estrela en de Serra de São Mamede. Door zijn ligging, aan één kant een steile rots, was het een moeilijk neembare vesting.

Op weg naar het dorp kwam u langs het klooster Nossa Senhora da Estrela
uit de 15e eeuw. Het heeft veel 18e eeuwse azuleos, siertegels en het grote manuelijnse kruis van de Estrela. Is gebouwd waar volgens de legende door een herder een Maria beeldje is gevonden wat 300 jaar gelden verstopt was voor de invallende Moren. Wordt nu nog op 8 september met een processie en volksfeesten herdacht.

Posto de Turismo
Rua Dr. Matos Magalhães - 7330 Marvão - Pt.  -  Tel.: +351.245.993.886 - Fax: +351.245.993.526.

Ligging: Fly&Drive Kaart, nr 111.

Região de Turismo de Alto Alentejo
rt.s.mamede@mail.telepac.pt  - Rtsm.pt

Informatie
* Op Marvão Mapa da Vila kunt u de monumenten en kerken goed vinden
* Een aardige brochure is ook Marvão the eagle's nest.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”
** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.