LOULÉ, ligt in de Algarve, twintig km noordwestelijk van Faro. De Moorse vestingwerken, muren en burcht, stammen uit de 12e eeuw. Praça de República en de overdekte markt vormen het centrum van de stad. Naar overzicht Algarve. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

 
    
Loulé in de Algarve.In de straatjes achter de markt vind je werkplaatsen van handwerklieden.
Er wordt gewerkt aan paardentuig, koperslagwerk, meubels, keramiek en manden. Op de zaterdag is er markt.

Portaal en vensters van de Igreja da Misericórdia
hebben een manuelinostijl. Het portaal van de Igreja Matriz is gotisch. De azuleos stammen uit de 16e eeuw. Hier tegenover is een trapsgewijs aangelegde tuin. Vanhier kijk je mooi over de stad.

De bedevaartskerk Igreja de Nossa Senhora da Piedade
uit de 16e eeuw ligt twee km buiten de stad. De azuleos zijn bezienswaardig. De schoorstenen in de stad zijn bijzonder fraai.

Vanaf Faro
over de Nl25, richting Portimão, en rechtsaf slaand bij São João da Venda over de N125-4 bereikt u Loulé, 19 km ten noordwesten van Faro.

Deze plaats wordt omgeven door een weelderige plantengroei
van afwisselend bos, boomgaarden, wijnranken en tuinen met felgekleurde bloemen. Deze kleurenpracht harmoniseert met de witgekalkte huisjes en rode pannendaken. De Portugese steenhouwers hebben zich in Loulé bijzonder uitgeleefd in de verfraaiing van de schoorstenen. De 12e-eeuwse vestingmuren van dit marktplaatsje zijn het werk van de Moren.

Het centrum van Loulé wordt gevormd door het Praça da Republica,
de grote overdekte markt en de hierachter gelegen zijstraatjes, waar de leerlooiers, meubelmakers, koperslagers en pottenbakkers hun ateliers hebben. Zaterdag wordt er een grote regionale markt gehouden.

De Igreja da Misericórdia
heeft een portaal en vensters in manuelinostijl en de 13e-eeuwse gotische Igreja Matriz een gotisch portaal en 16e-eeuwse 'azulejos'. Tegenover deze kerk ligt een terrasgewijs aangelegde tuin, vanwaar u uitkijkt over stad en omgeving. Een ander panorama heeft u vanaf de 2 km van de stad op een heuvel gelegen bedevaartkerk Igreja de Nossa Senhora da Pieda­de (16e eeuw; 17e-eeuwse 'azulejos'). Op de tweede zondag na Pasen, het Festa da Mãe Soberana, dragen zes jonge mannen het 600 kg zware beeld Mäe Soberana in looppas vanuit het stadje de heuvel op. Tijdens het carnaval, dat drie dagen duurt, worden bloemencorso's georganiseerd.

Posto de Turismo
Edificio do Castelo - 8100-564 Loulé.  -  Tel.: +351.289.463.900.

Câmara Municipal
Praça da Repùblica 8100 Loulé  -  Tel.: 00351289.400.600 - Fax 00351.289.415.557
E-mail: gap@cm-loule.pt  -  Algarve info  -  Cm-loule.pt

Omgeving
In de omgeving van Loulé liggen een aantal kleine dorpjes zoals Querenca, Salir, Alta en Barranco do Velho die allen een goed voorbeeld zijn van de oorspronkelijke bouwstijl in de Algarve. De huizen hebben dakterrassen en aparte open gewerkte schoorstenen. De voorgevels zijn uitgevoerd in sierlijk stucwerk. De muren zijn wit gekalkt. De patio's zijn betegeld en vaak staan er amandelbomen.

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.