TOERISTISCHE STREEK PORTO e NORTE DE PORTUGAL (hier stedenoverzicht). Oudste gebied van Portugal. Dit gebied van Portugal vormt de natuurlijke schoonheid van het landschap het decor van een trotse traditie. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

    
De Douro
is de grote rivier van het noorden van Portugal. Hij baant zich door bergen en passen een lange en bochtige weg naar de Atlantische kust, vlakbij de stad Porto. Talloze waterkeringen hebben haar loop tot rust gebracht, zodat de rivier voor georganiseerde tochten bevaarbaar is vanaf Porto.

Wijngaarden
Tussen Mesão Frio en Pinháo liggen de wijngaarden waar de beroemde portwijn wordt geproduceerd, die wordt gemaakt van de op terrassen verbouwde wijnstokken. Maar dit gebied heeft meer te bieden dan enkel dit unieke erfgoed.
 
Toeristische streek Porto e Norte de PortugalGeschiedenis 
voert hier terug tot aan de rotsschilderingen in Vila Nova de Foz Cóa en de middeleeuwse kastelen, kloosters en kleine Romaanse kerken die verspreid door het landschap liggen. Dan zijn er nog de landhuizen, zoals het barokke landhuis Mateus, nabij Vila Real, en de grote heiligdommen uit de achttiende eeuw waar de bevolking bij voorkeur haar geloof belijdt, zoals die van Nossa Senhora dos Remédios in Lamego.

Festiviteiten
Overal worden nog de oude dansen en gezangen beoefend. Deze getuigen van een sterke Keltische invloed, zoals de dança dos pauliteiros in Miranda en ook de eeuwenoude feesten en processies die het heidens erfgoed met het Christelijk ritueel hebben verenigd worden nog in ere gehouden.

Ongerepte natuur
Als paradijs met een ongerepte natuur vormt dit gebied een ideaal decor voor de bergsport, het kanovaren of de rust van een thermale kuur: Carvalhelhos, Chaves, Pedras Salgadas en Vidago met zijn schitterende park, zwembaden en golfbaan.

Porto
De onbetwistbare hoofdstad van Noord-Portugal, Porto, beschikt over een internationaal vliegveld, biedt de geneugten van een rivierstad en combineert de bewaarde traditionele waarden met de vernieuwing en levendigheid van de handel en industrie.
Ten noorden van Porto,
langs de kust, leidt de weg die Vila do Conde met Valença verbindt langs fraaie stranden badplaatsen en innemende stadjes zoals Caminha en Vila Nova de Cerveira.
In het binnenland ligt het nationale park dat zich uitstrekt over de bergen Peneda, Soajo en Gerés.

Viana do Castelo
Ligt aan de kust aan de monding van de rivier de Lima, het kerkelijke Braga en het middeleeuwse Guimarães zijn steden die hun stempel drukken op dit deel van Portugal. Land- en herenhuizen openen hun deuren voor het turismo de habitação, woontoerisme, zodat men kennis kan maken met de aristocratische tradities van een goede ontvangst.

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.