GUIMARÃES. Deze stad ligt aan de voet van de Serra de Santa Catarina. Hier ligt voor de Portugezen de wieg van het koninkrijk. Naar overzicht Porto e Norte de Portugal. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

    
Het was hier dat een afgezant van de Westgoten, de boer Wamba tot koning uitriep. Wamba stak een dode olijftak in de grond en zou het koningsschap aanvaarden als deze tak in bloei schoot. Dat gebeurde. Wamba vormde een leger en weerstond de Moren.

Guimaraes, burchtDe burcht  is een imponerend Romaanse vesting.
In het midden staat het 27m hoge belfort. Hier kon men zijn laatste toevlucht nemen.  Via een ophaalbrug kan men er binnen komen. Er omheen ligt een wal met acht torens.

Naar beneden staat het paleis van de hertogen van Braganca.
Het is een ridderslot in gotisch-Normandische stijl. Het is een bezoek zeker waard.
Verder naar beneden wandelend komen we langs het Carmo-klooster op een plein waar het paleis van justitie staat. Vlakbij staat het stadhuis uit de 16e eeuw.
Er tegenover staat de kapittelkerk met daarvoor een hal met het overwinningskruis. Het herinneringsteken aan de overwinning op de Moren. Er achter staat de massale toren van de Nossa Senhora da Oliveira

Largo da Republica do Brasil
is een druk plein, met de kerk Santos Passos.
In via de Alameda da Resistencia vindt men op no. 80 de VVV en de 14e eeuwse Sao Franciscokerk. Tot slot komt men op het Largo de Toural, een plein met zwart-wit mozaïekplaveisel.

Local Tourist Office of Guimarães
Largo Cónego José Maria Gomes - 4800 Guimarães   -  Tel. +351.253 518 394/253 515 123   -  Fax. +351.253 515 134 - E-mail: turismo.cmg@mail.telepac.pt 

Tourist Office of Guimarães
Alameda de São Dâmaso, 86 - 4800 Guimarães  -  Tel. 253 412 450
Praça de Santiago - 4800 Guimarães  -  Tel. 253 518 790 - Cm-guimaraes.pt

Informatie
Met een Mapa da Cidade kunt u alles goed vinden. 
 In de brochure Tourism Information vindt u alle  gewenste adressen.

* U vindt voor uw accommodatie bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

Kaart van geheel toeristisch Portugal
Algemene informatie en boeken over Portugal.