ESTREMOZ, ligt in Alto Alentejo op een hoogte van 325 m tegen een helling van de Serra Ossa. Naar overzicht regio Alentejo. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

    
Estremoz is omringd door olijfbomen, wijngaarden en kurkeiken.
In de omgeving zijn er marmer groeven die in de middeleeuwen al geëxplodeerd werden. Het marmer is een van de bronnen van rijkdom van de stad. De huizen met rode pannendaken, straten, gebouwen en stoepen zijn van een bijna doorzichtige witte marmer tezamen met kalksteen  gemaakt.
Zowel de oude als de jongere stad worden door een muur, uit de 17e eeuw, omgeven.

Praça de Pombal
Is in de beneden stad het centrum. De witte huizen hebben balkons met smeedijzer  en tralievensters. Wekelijks is hier op zaterdag een markt. Van ver uit de omgeving worden landbouwproducten aangebracht. Verder zijn er producten uit de pottenbakkerijen zoals terracotta beelden en kruiken. Bekend is de poreuze waterkoeler met twee tuiten en één handvat. De kruik is bolvormig en heeft een smalle voet.

Paço do conselho
Het raadhuis, was vroeger een klooster. De trap ervan is bedekt met azuleos.
In het Museu Rural ziet men allerlei volkskunst..

Convento de São Francisco
Deze kloostergebouwen zijn uit de 13e eeuw. Men kan alleen de kerk bezoeken. Je ziet er: een renaissance façade, manuelino vensters, azuleos, een Jesseboom en een marmeren sarcofaag van Vasco Esteves Gato.
In de bovenstad trekken vooral de huizen in gotische en manuelino stijl de aandacht.

Castelo
Van dit uit de 13e eeuwse kasteel trekt vooral de 27 m hoge donjon met een gekanteelde platform de aandacht. Via 120 treden kunt u hier komen. Het is de Torre das Três Coroas, toren van de drie kronen. De toren werd namelijk gebouwd tijdens de drie  koninkrijken onder de koningen Sancho II, Afonso III en Dinis.
In het paleis van Dinis is een kapel gewijd aan Isabel van Arágon,
bijgenaamd Santa Rainha, echtgenoot van Dinis. Zij is hier gestorven en in 1625 heilig verklaard. Het is de meest geliefde heilige van Portugal. Via fresco's en schilderijen kan men een beeld van haar leven krijgen.

Estremoz, klokketoren van de Santa Maria.In de Santa  Maria do Castelo zien we Portugese primitieve schilderkunst. De kerk heeft een open klokketoren.

Posto de Turismo

Rossio do Marquês de Pombal - 7100 Estremoz.  -  Tel.: +351.268.339.200.

Omgeving
Tien km oostelijk aan de N4 ligt het Museu de Cristo van  Manuel Lobo waar een  enorme verzameling Cristusbeelden te zien is.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”
** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.