ESPINHO. Ten zuiden van Porto (N 109) liggen dicht bij elkaar de badplaatsen Miramar (golfbaan) en Granja en het grootste toeristenoord van deze kuststrook, dat ligt op de scheiding tussen de Costa Verde en de Costa de Prata. Naar overzicht Porto e Norte de Portugal. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

Espinho
, ligt in Beira Litoral.  
Espinho is een drukbezochte, modern aangelegde badplaats met een gevarieerd aanbod aan sport en ontspanning, gelegen aan een lage duinkust met uitgestrekte zandstranden.
Het stratenplan van Espinho verloopt zeer regelmatig
en daardoor is men overgegaan tot het nummeren van straten en lanen in plaats van het geven van namen. De nummers lopen van noord naar zuid (oneven) en van west naar oost (even) op. De belangrijkste zijn de Avenida 8 met zijn palmbomen en terrasjes en de Rua 19 met zijn winkels en casino (december tot mei gesloten). Behalve het pubIieke strand is er ook het strand voor de vissers
, Fallia da Pesca, waar de boten liggen en de netten worden geboet.
 
De stranden rond de hier genoemde badplaatsen beginnen ook al de allure van een badplaats aan te nemen.
Zes kilometer ten noordoosten van Espinho staat in Grijó een in de 12e eeuw gebouwd, maar in de 16e eeuw gerestaureerd klooster. De façade dateert weer van de 17e eeuw. In de renaissancekruisgang van twee verdiepingen ziet u naast Ionische zuilen en barokke 'azulejos' de renaissancegraftombe van Rodrigo Sanches
, 245), zoon van koning Sancho I, vervaardigd door kunstenaars uit Coimbra. lets onder Espinho ligt het binnenmeer Paramos, voor beschut zeilen en surfen.

Local Tourist Office of Espinho
Rua 6, 709 - 4500 Espinho - Tel. +351.227 340 911 - Fax. +351.227 311 053

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appart./Booking/Portugal. Er zijn o.a. 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”.

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.