ELVAS, ligt in Alto, hoog, Alentejo en wel aan de weg van Madrid naar Lissabon, vlak bij de Portugees/Spaanse grens. Noord-oostelijk van Evora. Naar overzicht Alentejo. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

 
    
elvasbrochure.gif (101893 bytes)Het is altijd een vestingstad geweest. Verdedigingswerken en stadswallen omgeven het oude centrum. Lang zijn de Moren er de baas geweest. Pas in 1226 wist Sancho II de stad op de Moren te veroveren.
Door de witte huizen, het smeedwerk, veranda's en open schoorstenen staand aan kleine straatjes doet de stad nog steeds Moors aan. Zie Afbeeldingen van Elvas Portugal

Aqueduto da Amoreira
Is een formidabel aquaduct met vier verdiepingen, 800 bogen en 31 m hoog. Functioneert nog steeds.

Sé Velha
Is uit de 16e eeuw. De façade is in de 18e eeuw toegevoegd. In de kerk zijn veel azuleos aangebracht. Het plafond van de driebeukige kerk is goudkleurig. Het koor is geheel met marmer bekleed.

Igreja da Nossa Senhora da Consolação
Is een kloosterkerk uit de 16e eeuw, gebouwd op een achthoekig grondplan. De koepel is bedekt met blauwe en gele azuleos en wordt gedragen door acht koepels.
 
Castelo
Is door de Moren gebouwd op Romeinse fundamenten. Mooi is het uitzicht vanaf de donjon en de wallen.

Igreja de São Domingos
Dit is een gotische kerk uit de 13e eeuw.

Museu Arqueológico Tomás
Ligt in Largo do Colégio, heeft een mooi portaal en laat archeologische vondsten zien uit Alto Alentejo en keramiek en beeldhouwkunst uit 13e - 16e eeuw.

In de Igreja de Senhor Jesus da Piedade
vlak bij het aquaduct zien we veel votief geschenken. Dit is een bedevaartskerk. In september worden er een week lang processies gehouden en een jaarmarkt.

Tourist Office of Elvas
Praça da República - 7350 Elvas  -  Tel. +351.268 622 236  -  Fax. +351.268 625 157.

Comissão Municipal de Turismo
Praça da Repúplica.  -  Apartado 70 - 7350-953  -  Elvas Pt..  -  Tel.: +351.268.63.97.40 - Fax: +351.268.62.90.60.

Postkantoor
Is in de Rua da Cadeia.
* Een goede gids voor Elvas is Guia de Oferta Turística.
* In Roteiro centro histórico staan twee wandelingen, één van een uur en één van drie uur.

* U vindt voor uw accommodatie bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
   Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.