BARCELOS. Ligt aan de oever van de Rio Cávado. Van Braga is het 19 km naar Barcelos. Binnenrijdend zien we overal bontgeschilderde aardewerk hanen, de geluk mascotte. Naar overzicht Porto e Norte de Portugal. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.
 
    

barcelos brochureOp Campo da Republica zien we mooie gevels,
terrassen en een fontein. Hier staan de Misericórda-kerk en de Igreja do Terço kerk die vroeger bij een benedictinessen klooster hoorde. Opvallend zijn de azuleos - tableaus en de plafondpanelen met afbeeldingen van de H. Benedictus.

Op donderdag is er vóór de middag een regionale weekmarkt
op Campo da Republica. Er wordt keramiek, kleding, groente, vlees en fruit aangeboden voornamelijk door vrouwen uit de omliggende dorpen. Verder is er te koop: aardewerk, vlechtwerk en speelgoed.

In het keramiek museum
wordt geglazuurd en beschilderd aardewerk ten toongesteld van Rosa Ramalho.
In een nog overeind staand deel van een ruïne van het kasteel van de graven van Barcelos is een keramiek - en een archeologiemuseum.

Op een kruisbeeld uit de 14de eeuw
staat op de achtergrond de legende van de haan van Barcelos. Een gebraden haan stond op van de tafel van de rechter om de onschuld te bewijzen van een pelgrim die beschuldigd werd van diefstal te bewijzen. De bonte haan is het handelsmerk van de streek en van geheel Portugal.

Barcelos Turismo.
Largo da porta Nova - Torre da Porta Nova - 4750 Barcelos 
Tel.: +351.253.811.882 Fax: +351.253.822.188. 
E-mail: turismo-barcelos@clix.pt  Artesminho.com = Workmanshiplist, Artesaos  -  Rtam.pt = Regiao de Turismo do Alto Minho. E-mail: rtam@mail.telepac.pt
* Barcelos Land of Earls, folder over Baecelos.
* Barcelos, Portugal The legend of the cock, foldertje met gegevens, en.
* Een andere folder is Barcelos, Camara Municipal Barcelos.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal.
** Voor Barcelos kan dat via:
Hotels/Appartementen/Barcelos Aanbevolen worden:
Hotel Bagoeira “Very central location with good sized rooms of average quality and the breakfasts were entirely adequate buffet style. Free on-site parking was very useful.”
Hotel do Terco is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Noord-Portugal. Het bevindt zich in het centrum van Barcelos en is geschikt voor gasten die op zoek zijn naar comfortabele accommodatie.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.