ARMAÇÁO DE PÊRA. De vissers- en badplaats Armaçáo de Pêra heeft voor het centrum een uitgestrekt strand en naar het westen strandjes in beschutte baaien. Naar overzicht Regio Algarve. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

Armacao, vissersbootIn de rotswanden van de klippen in deze baaien zijn verschillende grotten, spelonken en holen die in elkaar over lopen. Vaak zijn ze alleen met een boot te bereiken. Twee kilometer ten westen van het dorp staat op een 35 m hoge klip de romaanse Capela de Nossa Senhora da Rocha uit de l3e eeuw met votiefgiften van dankbare vissers, processie op de eerste zondag van augustus.
Aan weerszijden van het dorp nemen villadorpen en vakantiecomplexen het landschap geleidelijk aan in bezit. Praia da Marinha en Praia de Centianes zijn nog relatief rustig, het voormalige vissersdorp.
Carvoeiro

is gezellig, maar al veel drukker. Ook vanuit Carvoeiro zijn vele door de zee uitgeschuurde grotten te bezoeken. Een voetpad loopt naar Algar Seco, Droog hol, 10 minuten lopen, een bizarre rotsformatie waaronder zich een lagune heeft gevormd, die zeer populair is bij de snorkelaars.

VVV

Address
Avenida Marginal - 8365 Armação de Pêra
Telephone
282 312 145 
E-mail informação@rtalgarve.pt

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal.
** Voor Armacao kan dat goed via: Hotels/Appartementen/Armacao-de-Pera
Aanbevolen worden:
Quinta Das Figueirinhas “het uitzicht op de zee, de rust inde periode eind mei, de vriendelijkheid van het personeel en de nabijheid van een grote supermarkt en de mogelijkheid om wandelingen langs de kust te maken bv.bij playa marinha.”

Pestana Viking “Mooie ligging, perfecte ontvangst, behulpzaam en vriendelijk personeel, goed ontbijt en goede keuken.”

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.