ALTE. Ten noorden van Albufeira tegen de helling van de Serra do Caldei­rão ligt Alte, een typisch bergdorpje van de Algarve. Naar overzicht Regio Algarve. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

De meeste straatjes zijn zo steil en smal dat er geen autoverkeer mogelijk is
. Het kronkelt in een bijna bizar patroon, over kinderhoofdjes naar boven, langs witgekalkte huizen, vaak begroeid met weelderige bloemen in de diepste kleuren. Beneden, daar waar de weg erdoorheen snijdt, toont het dorp zijn gewonere gezicht, al is de waterval, die daar in de diepte door een subtropisch begroeide kloof klatert, toch een bezienswaardigheid die er zijn mag.

Volg hiervoor het bordje Fonte Grande.
De Igreja Matriz heeft een manuelinoportaa] dat met bakstenen is versterkt omdat in eerste instantie een zachte steensoort was gebruikt. De Capella de  Nossa Senhora de Lurdes heeft 16e-eeuwse azuleos.  

Alte is een uitstekende uitvalsbasis
om de authentieke Algarve te ontdekken. Het klimaat, de omgeving en de paden zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor mountainbikers. Mountainbikes kunt u via het hotel krijgen. Aan het einde van de dag biedt hotel Alte u rust en ontspanning. Proef de beste regionale gerechten met de heuvels en de zonsondergang als achtergrond.

VVV 
Estrada da Ponte, 17 - 8100 Alte -
289 478 666 - 289 478 431

** Voor uw accommodatie in Alte kunt u terecht in: Alte Hotel.
** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.