ALMANSIL. Bij deze landbouwgemeente en het pottenbakkerscentrum staat de barokke Igreja de Sáo Lourenço met bijzonder interessante blauwwitte azuleos uit 1730, die van vloer tot plafond reiken en ook de binnenkant van de koepel bedekken. Naar overzicht Regio Algarve. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

    
Ze worden toegeschreven aan Policarpo de Oliveira Bemardes,
die vooral in Évora werkte. Het met 'talha dourada'-werk beklede hoofdaltaar steekt af tegen de azulejos en bedekt het gehele koor.
Vanaf Almansil gaat een weg
zonder nummer naar Vale do Lobo en Quinta do Lago, en de N396 naar Quarteira en Vilamoura.
Komend van Loulé ri Albufeira
ga dan bij de kruising Sao Joao da Venda 2 km ri. Almansil. Een bezoek aan de Sao Lourenco de Matos-kerk in Almansil is de moeite waard.  Sleutel bij de kosteres! Men ziet er prachtige azulejo’s. De schilderingen stellen het martelaarschap van de H. Laurentius voor.

Vale do Lobo, vallei van de wolf
Is omringd door dennen, is geen dorp met een verleden, maar een verzameling hotels, villa's, appartementen en restaurants. Het is een aangename stek voor een strand vakantie, enerzijds omdat de complexen qua architectuur aansluiten op de traditionele Algarvebouwstijl en anderzijds door de velIe sportfaciliteiten. Bij de golfers is hole nr. zeven van de golflinks, die tegen de helling liggen, favoriet, omdat de bal over een kleine zeearm moet worden geslagen.

Quinta do Lago

Is het equivalent van Vale do Lobo, een vakantiecomplex van het luxe  soort, veel ruimte en alle mogelijke sportfaciliteiten.  

Quarteira

Was vroeger een vissersdorp, maar is nu vooral een badplaats. Hoewel nog steeds erg populair, vooral bij de Britten, heeft de massale toeristenstroom het karakter van dit oord teveel aangetast. Aan de ook voor te auto's toegankelijke promenade langs het strand rijgen de accommodaties zich aaneen. Haaks op de zee aangelegde rijen stenen breken de golven, verdelen het langgerekte strand in kleinere eenheden en zorgen ervoor dat het zand niet te veel wegspoelt.
Komend van Loulé ri Albufeira
ga dan bij de kruising Sao Joao da Venda 2 km ri. Almansil. Een bezoek aan de Sao Lourenco de Matoskerk in Almansil is de moeite waard.  Sleutel bij de kosteres! Men ziet er prachtige azulejo’s. De schilderingen stellen het martelaarschap van de H. Laurentius voor.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal.
** Voor Almancil kan dat goed via: Hotels/Appartementen/Almancil (16). Aanbevolen worden bijv..
Formosa Park Hotel Apartamento ligt in het hart van een bescherm natuurgebied aan de kust in de Algarve. De luxe appartementen liggen op loopafstand van het strand.  
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”